De Pouwel Jonas heeft een waterkoeler aan boord!

Lelystad, 12 december 2016 – Onlangs heeft zeilklipper Pouwel Jonas een Waterlogic waterkoeler aan boord gehaald. Mét koolzuur! Deze nieuwe aanwinst staat in het gastenverblijf van het mooie zeilschip en is voor alle gasten te gebruiken. Zo hoeft men geen kratten vol waterflessen meer mee aan boord te nemen én wordt er ook aan het milieu gedacht. Goede zaak, vindt NAUPAR!

De waterkoeler van de Pouwel Jonas

Fris, vers en koel water; dát is wat de spiksplinternieuwe waterkoeler van de Pouwel Jonas de gasten aan boord van het schip biedt. Deze waterkoeler is uitgerust met een UV filtertechniek Firewall, welke over een uniek en gepatenteerd intern ontwerp beschikt. Hierdoor is het voor bacteriën van buitenaf niet mogelijk om de tank van de waterkoeler te bereiken. En dát voorkomt weer de opbouw van bacteriën in de leiding tussen de tank en de kraan op het punt van uitgifte. Met een gezond glas water als gevolg!

Waarom een waterkoeler?

De bemanning van de Pouwel Jonas vindt maatschappelijk bewust ondernemen ontzettend belangrijk. Koelkasten aan boord van schepen draaien vaak overuren om water te koelen en ook het regelmatig openen van de koelkastdeuren verbruikt onnodig veel energie. Dit is met de nieuwe waterkoeler van de mooie zeilklippet verleden tijd: vanaf nu kunnen gasten hun glazen en/of flessen gewoon aan boord van het schip met zuiver water vullen, zonder dat al dit water van te voren in een koelkast gekoeld hoeft te worden. Veel beter voor het milieu!

Maatschappelijk bewust ondernemen

Dat de bemanning van de Pouwel Jonas veel aandacht schenkt aan maatschappelijk bewust ondernemen was al eerder duidelijk. Zo hebben ze al lange tijd diverse Fair Trade producten aan boord die door de gasten gebruikt mogen worden, denk bijvoorbeeld aan koffie, thee, schoonmaakmiddelen en allerlei basis ingrediënten voor de maaltijden. Aan de hand van het toepassen van al deze maatregelen toont de bemanning van het schip respect voor mens en milieu.

Benieuwd naar de waterkoeler? Boek een vaartocht aan boord van de Pouwel Jonas!