Wereld Waterdag 2017

Blog-Wereld_300x300

Lelystad, 22 maart 2017 – Het is vandaag Wereld Waterdag. Een dag waar NAUPAR graag bij stilstaat. Deze dag wordt sinds 1993 ieder jaar wereldwijd gevierd. Het doel? Bewustwording over de nationale én mondiale waterproblematiek. En dat is iets wat ook NAUPAR enorm belangrijk vindt.

Het ontstaan van Wereld Waterdag

In 1993 hebben de Verenigde Naties 22 maart uitgeroepen tot "Wereld Waterdag". Sinds dat jaar wordt er aandacht geschonken aan de waterproblematiek. Denk bijvoorbeeld aan de klimaatveranderingen, de bevolkingsgroei, economische ontwikkelingen en vervuiling van het water; deze veranderingen brengen stuk voor stuk nieuwe uitdagingen met zich mee voor het waterbeheer. Wat NAUPAR betreft een heel goed initiatief, zo dragen wij onder andere ook de Marker Wadden een warm hart toe; dit unieke project zorgt voor natuurherstel van het Markermeer.

Van de VN naar Nederland

Ook in Nederland wordt aandacht geschonken aan Wereld Waterdag. Sterker nog: in 2013 waren we "gastland" voor de vierde jaarlijkse Wereld Waterdag. De organisatie van deze dag ligt bij ons in handen van Netherlands Water Partnership (NWP) en Aqua for All. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Wereld Waternet helpen bij de organisatie van Wereld Waterdag 2017.

Wereld Waterdag 2017

Ieder jaar wordt er een nieuw thema aan Wereld Waterdag gekoppeld. Dit jaar is dat het thema "Water and Wastewater". Om het thema ondersteuning te bieden, wordt er vandaag op het Ministerie van Buitenlandse Zaken een interessante lezing gehouden. Diverse sprekers belichten het thema van verschillende kanten.

Meer weten over Wereld Waterdag? U leest alle informatie online.