Blauwe Heks

Blauwe Heks

Deze handzame lemsteraak is een fijn schip om te huren voor bijvoorbeeld een gezinsvakantie. Op mooie dagen is het heerlijk om aan dek te zitten en te genieten van de natuur om u heen. Maar ook binnen is er genoeg ruimte om lekker bij te komen van een actieve dag op het water.

Door de geringe diepgang van deze platbodem kunt u ook heel goed droogvallen met het schip. Dat kan bijvoorbeeld bij laag water op de Waddenzee. Maar ook de Friese meren zijn een heel geschikt vaargebied voor dit schip. Omdat ze ‘maar’ elf meter is, kan de Blauwe Heks ook op plaatsen komen die voor grotere schepen minder makkelijk te bereiken zijn.

De salon en de keuken: ruim, fris en voorzien van alle benodigdheden

Dit schip heeft een mooie, ruime salon, waar u heerlijk kunt zitten om te eten, spelletjes te doen of lekker warm een boek te lezen. Perfect voor de avonden of voor momenten dat het wat frisser is.
Verder beschikt de Blauwe Heks over een kleine, maar goed uitgeruste keuken. Het is dus geen enkel probleem om zelf eten mee te nemen aan boord en hier de dagelijkse maaltijden te bereiden. Dat is ook handig als u niet in een haven wilt overnachten, maar ergens voor anker wilt gaan.

Overnachten op de Blauwe Heks

Slaapruimte is er genoeg op dit schip. Er zijn twee aparte slaaphutten, waarvan eentje met een tweepersoonsbed en een wastafel en eentje met een stapelbed. Het onderste bed is extra breed en daar kunnen gemakkelijk twee kinderen in slapen. Daarnaast is er nog een mogelijkheid om van de banken in de salon twee slaapplaatsen te maken.

Een douche en een toilet zijn uiteraard ook aanwezig, dus ook voor die faciliteiten bent u niet afhankelijk van een haven.

Schip huren zonder schipper

Ervaren zeilers kunnen, in tegenstelling tot de meeste schepen die je bij ons huurt, dit schip huren zonder schipper. U heeft geen vaarbewijs nodig en het zeilen is niet al te ingewikkeld.

Schip huren met schipper

Heeft u nog geen zeilervaring? Dan kunnen we u het schip ook verhuren met een schipper. Die leert u al doende de fijne kneepjes van het zeilen. Houd er wel rekening mee dat als de schipper meerdere dagen mee zeilt, hij ook aan boord slaapt of u een slaapaccommodatie aan wal regelt.

Een opfriscursus voor vertrek

Bent u niet zo’n ervaren zeiler of zeilt u voor het eerst met een platbodem? Dan raden wij u een korte introductiecursus aan voor u uitvaart. In deze cursus leert u o.a. zeilen en manoeuvreren met een traditioneel zeilschip. Wilt u meer ervaring op doen of trainen op het in- en uitvaren van een haven, zeilen met harde wind of op stromend water, dan kunt u ook kiezen voor een vervolgcursus.

Alle cursussen worden gegeven door ervaren instructeurs en vergroten uw plezier tijdens het zeilen. Geef bij de aanvraag aan of u hier gebruik van wilt maken.

Thuishaven
Workum

Basisgegevens

Aantal slaapplaatsen
6
Aantal personen dagtochten
6
Aantal hutten
3
Aantal douches
1
Aantal toiletten
1

Hutten

Aantal 2-persoonshutten
3

Afmetingen

Lengte schip (m)
11,20
Breedte (m)
4,00
Diepgang (m)
0,90

Motoren

Vermogen motor (pk)
56

Dagverblijfcapaciteit

Aantal dagverblijven
1

Klimaatbeheersing

Verwarming in dagverblijf
Ja
Glastype dagverblijf
Enkel glas

Keuken en huishoudelijk

Gasfornuis
Ja
Aantal pitten fornuis
3
Oven
Ja

Witgoed

Koelkast
Ja

Gesproken talen bemanning

Nederlands
Ja
Duits
Ja

Eindreiniging

Eindreiniging (mid)week
Niet bij de huurprijs inbegrepen
Eindreiniging weekenden
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Dekbedden

Dekbedden (mid)week
Niet bij de huurprijs inbegrepen
Dekbedden weekenden
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Badgoed

Badgoedset
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Servicepakket

Servicepakket
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Prijzen & beschikbaarheid

Bezig met zoeken…
Er is een onverwachte fout opgetreden. Probeer de pagina te herladen.
Van
Tot
Max.
Prijs p.p.
Totaalprijs

Met een groep jongeren zeilen in Nederland of op Plastic Soup Expeditie? Vraag de gratis inspiratiegids aan.