Dorothee

Lemsteraak Dorothee

Dorothee is een mooie lemsteraak met een sfeervolle salon. Het ideale schip om te boeken met het gezin. Ze is namelijk ontworpen als familieboot, voor maximaal zes personen. Het is een uitermate knus onderkomen voor een fijn weekend of een weekje samen: quality time ten top! Op de Dorothee is er tijd om te relaxen en natuurlijk om actief te zeilen.

Heerlijk zeilen of droogvallen op het Wad

Met deze platbodem kunt u prachtig droogvallen op het Wad, maar ook de Friese meren zijn heel goed te bezeilen. Omdat haar diepgang slechts 85 centimeter is, kan ze vrijwel overal komen. Ook op plaatsen waar grotere schepen en schepen met een kiel niet kunnen varen.

Sfeervolle salon en goed uitgeruste keuken

De Dorothee is binnen van alle gemakken voorzien. Er is ruimte genoeg om te zitten en na te genieten van de dag. U kunt aan de grote tafel samen een spelletje doen, lekker een boek lezen, of een goed gesprek voeren. Wat u wilt. En als het buiten al wat kouder wordt: dan doet u de verwarming aan! U kunt natuurlijk iedere avond in een gezellig havenstadje eten, maar dat hoeft niet: aan boord is ook een driepits-gasstel, een oven en een koelkast.

Overnachten op de Dorothee

Aan u de keuze of u tot ’s avonds laat op het dek geniet van de sterren, het gekabbel van het water en de stilte om u heen. Of juist van de bruisende gezelligheid van een havenstadje. Wat u ook kiest: als u moe bent kunt u lekker slapen in de vaste bedden. De volgende ochtend stapt u onder een warme douche, of een verkwikkende koude douche, als u dat lekkerder vindt. Uiteraard is er ook een toilet aan boord.

Nog geen lange geschiedenis

Dorothee is nog jong en gebouwd als familieboot, ontworpen door André Hoek.

Dorothee huren zonder schipper

Ervaren zeilers kunnen, in tegenstelling tot de meeste schepen die u bij ons huurt, deze lemsteraak huren zonder schipper. U heeft geen vaarbewijs nodig en het zeilen is niet al te ingewikkeld.

Dorothee huren met schipper

Heeft u nog geen zeilervaring? Dan kunnen we u de Dorothee ook verhuren met een schipper. Die leert u al doende de fijne kneepjes van het zeilen. Houd er wel rekening mee dat als de schipper meerdere dagen mee zeilt, hij ook aan boord slaapt of u een slaapaccommodatie aan wal regelt.

Een cursus voor vertrek

Bent u niet zo’n ervaren zeiler of zeilt u voor het eerst met een platbodem? Dan raden wij u een korte introductiecursus aan voor u uitvaart. In deze cursus leert u o.a. zeilen en manoeuvreren met een traditioneel zeilschip. Wilt u meer ervaring op doen of trainen op het in- en uitvaren van een haven, zeilen met harde wind of op stromend water, dan kunt u ook kiezen voor een vervolgcursus.

Alle cursussen worden gegeven door ervaren instructeurs en vergroten uw plezier tijdens het zeilen. Geef bij de aanvraag aan of u hier gebruik van wilt maken.

Thuishaven
Workum

Basisgegevens

Aantal slaapplaatsen
6
Aantal personen dagtochten
6
Aantal hutten
3
Aantal toiletten
1

Hutten

Aantal 2-persoonshutten
3

Afmetingen

Lengte schip (m)
10,75
Breedte (m)
4,15
Diepgang (m)
0,85

Dagverblijfcapaciteit

Aantal dagverblijven
1

Klimaatbeheersing

Verwarming in dagverblijf
Ja
Glastype dagverblijf
Enkel glas

Keuken en huishoudelijk

Aantal pitten fornuis
3
Oven
Ja

Witgoed

Koelkast
Ja

Gesproken talen bemanning

Nederlands
Ja
Duits
Ja

Eindreiniging

Eindreiniging (mid)week
Niet bij de huurprijs inbegrepen
Eindreiniging weekenden
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Dekbedden

Dekbedden (mid)week
Niet bij de huurprijs inbegrepen
Dekbedden weekenden
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Badgoed

Badgoedset
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Servicepakket

Servicepakket
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Prijzen & beschikbaarheid

Bezig met zoeken…
Er is een onverwachte fout opgetreden. Probeer de pagina te herladen.
Van
Tot
Max.
Prijs p.p.
Totaalprijs

Met een groep jongeren zeilen in Nederland of op Plastic Soup Expeditie? Vraag de gratis inspiratiegids aan.