HA4

HA 4

De HA 4 is een handzaam schip, geschikt voor vier tot zes personen. Buiten kunt u heerlijk zitten in de grote, open kuip en binnen zit u warm en beschut op een van de twee banken rond de (eet)tafel.
Als u nog niet zoveel ervaring heeft met het varen met een platbodem, dan is dit een heel geschikt schip om mee op de kleinere Friese binnenwateren te zeilen. Maar het schip is ook zeewaardig, dus u kunt er net zo goed met een gerust hart de Waddenzee mee op. Ook het IJsselmeer en het Markermeer zijn binnen zeilbereik en heel goed te doen met deze vissermanaak.

De salon en de keuken: relaxed zitten & lekker koken

In de salon kunt u ruim zitten met uw gezelschap. Er is een tafel, met aan weerszijden een bank. Hier kunt u in alle rust de dag beginnen, of juist nagenieten van een actieve zeildag.
De keuken is geschikt om eenvoudige maaltijden te bereiden. Handig voor als u niet in een haven wilt aanleggen om daar te eten. Ook een voedzaam ontbijt of een lekkere lunch maakt u hier zo klaar. Er is een koelkast in de keuken, dus verse producten meenemen is geen probleem.

Overnachten op de HA 4

Slapen op de HA 4 is ook een knusse belevenis. Er zijn vier vaste slaapplaatsen, onder meer in de twee bedstedes die grenzen aan de salon. Ook in de salon zelf kunt u nog twee slaapplaatsen maken.
Moet u midden in de nacht naar het toilet? Geen probleem, er is een toilet aan boord. U bent daarvoor dus niet afhankelijk van de faciliteiten van een haven, dus u kunt overal overnachten waar u wilt. Op een rustig plekje voor anker gaan, behoort met dit schip dus zeker tot de mogelijkheden.

Schip huren zonder schipper

Ervaren zeilers kunnen, in tegenstelling tot de meeste schepen die je bij ons huurt, dit schip huren zonder schipper. U heeft geen vaarbewijs nodig en het zeilen is niet al te ingewikkeld.

Schip huren met schipper

Heeft u nog geen zeilervaring? Dan kunnen we u het schip ook verhuren met een schipper. Die leert u al doende de fijne kneepjes van het zeilen. Houd er wel rekening mee dat als de schipper meerdere dagen mee zeilt, hij ook aan boord slaapt of u een slaapaccommodatie aan wal regelt.

Een opfriscursus voor vertrek

Bent u niet zo’n ervaren zeiler of zeilt u voor het eerst met een platbodem? Dan raden wij u een korte introductiecursus aan voor u uitvaart. In deze cursus leert u o.a. zeilen en manoeuvreren met een traditioneel zeilschip. Wilt u meer ervaring op doen of trainen op het in- en uitvaren van een haven, zeilen met harde wind of op stromend water, dan kunt u ook kiezen voor een vervolgcursus.

Alle cursussen worden gegeven door ervaren instructeurs en vergroten uw plezier tijdens het zeilen. Geef bij de aanvraag aan of u hier gebruik van wilt maken.

Thuishaven
Workum

Basisgegevens

Aantal slaapplaatsen
6
Aantal personen dagtochten
6
Aantal hutten
4
Aantal toiletten
1

Hutten

Aantal 1-persoonshutten
2
Aantal 2-persoonshutten
2

Afmetingen

Lengte schip (m)
10,50
Breedte (m)
3,65
Diepgang (m)
0,80

Motoren

Vermogen motor (pk)
59

Dagverblijfcapaciteit

Aantal dagverblijven
1

Klimaatbeheersing

Verwarming in dagverblijf
Ja
Glastype dagverblijf
Enkel glas

Keuken en huishoudelijk

Gasfornuis
Ja

Witgoed

Koelkast
Ja

Gesproken talen bemanning

Nederlands
Ja
Duits
Ja

Eindreiniging

Eindreiniging (mid)week
Niet bij de huurprijs inbegrepen
Eindreiniging weekenden
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Dekbedden

Dekbedden (mid)week
Niet bij de huurprijs inbegrepen
Dekbedden weekenden
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Badgoed

Badgoedset
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Servicepakket

Servicepakket
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Prijzen & beschikbaarheid

Bezig met zoeken…
Er is een onverwachte fout opgetreden. Probeer de pagina te herladen.
Van
Tot
Max.
Prijs p.p.
Totaalprijs

Met een groep jongeren zeilen in Nederland of op Plastic Soup Expeditie? Vraag de gratis inspiratiegids aan.