Hege Wier

Lemsteraak De Hege Wier

Deze Lemsteraak is een prachtig schip voor maximaal zeven personen. Bij slecht weer kunt u binnen zitten in de knusse salon. Maar het allermooiste is het natuurlijk als u aan dek geniet van de natuur om u heen. U kunt hier heel prettig zitten en er is ruimte genoeg voor alle gasten. Geen zin om stil te zitten? Actief meezeilen mag natuurlijk! 

Zeilen op plekken waar grote schepen niet komen

Een lemsteraak is een platbodem en de Hege Wier heeft een diepgang van slechts tachtig centimeter. Daardoor is het een perfect schip om mee droog te vallen op het Wad. Ook de Friese meren zijn uitstekend te bereiken, want dit scheepje laveert moeiteloos overal doorheen, ook op wateren die voor grotere schepen moeilijk te bereiken zijn.

Veel comfort op een kleine oppervlakte

In de salon zit u beschut tegen alle weersomstandigheden, terwijl u wel naar buiten kunt kijken. Zo hoeft u niets te missen van de omgeving! Bovendien is er verwarming aan boord, dus ook op koude dagen zit u er warmpjes bij. Heeft u trek in een tussendoortje of in een stevige maaltijd? Geen probleem: er is een keuken aan boord, met een drie-pits-gasstel en een koelkast. U kunt dus op ieder gewenst moment wat eten bereiden.

Overnachten op de Hege Wier

U slaapt heerlijk op de zachte deining van de golven. Er zijn vijf vaste slaapplaatsen en nog twee plaatsen in de salon. Uiteraard is er ook een toilet en een douche aanwezig. De warmwaterboiler zorgt ervoor dat uw dag goed begint met een verkwikkende warme douche!

Een jonkie onder de schepen

Voor een schip is de Hege Wier niet zo oud. Ze is in 1997 in de vaart genomen, nadat ze in Hindelopen gebouwd is en afgetimmerd in Harlingen. De afgelopen decennia is ze perfect onderhouden en zijn er regelmatig delen van het interieur en exterieur vernieuwd.

De Hege Wier huren zonder schipper

Ervaren zeilers kunnen, in tegenstelling tot de meeste schepen die u bij ons huurt, deze lemsteraak huren zonder schipper. U heeft geen vaarbewijs nodig en het zeilen is niet al te ingewikkeld.

De Hege Wier huren met schipper

Heeft u nog geen zeilervaring? Dan kunnen we u het schip ook verhuren met een schipper. Die leert u al doende de fijne kneepjes van het zeilen. Houd er wel rekening mee dat als de schipper meerdere dagen mee zeilt, hij ook aan boord slaapt of u een slaapaccommodatie aan wal regelt.

Een cursus voor vertrek

Bent u niet zo’n ervaren zeiler of zeilt u voor het eerst met een platbodem? Dan raden wij u een korte introductiecursus aan voor u uitvaart. In deze cursus leert u o.a. zeilen en manoeuvreren met een traditioneel zeilschip. Wilt u meer ervaring op doen of trainen op het in- en uitvaren van een haven, zeilen met harde wind of op stromend water, dan kunt u ook kiezen voor een vervolgcursus.

Alle cursussen worden gegeven door ervaren instructeurs en vergroten uw plezier tijdens het zeilen. Geef bij de aanvraag aan of u hier gebruik van wilt maken.

Thuishaven
Workum

Basisgegevens

Aantal slaapplaatsen
7
Aantal personen dagtochten
7
Aantal hutten
4
Aantal douches
1
Aantal toiletten
1

Hutten

Aantal 1-persoonshutten
1
Aantal 2-persoonshutten
3

Afmetingen

Lengte schip (m)
10,50
Breedte (m)
4,00
Diepgang (m)
0,80

Dagverblijfcapaciteit

Aantal dagverblijven
1

Klimaatbeheersing

Verwarming in dagverblijf
Ja
Glastype dagverblijf
Enkel glas

Keuken en huishoudelijk

Gasfornuis
Ja
Aantal pitten fornuis
3
Oven
Ja

Witgoed

Koelkast
Ja

Gesproken talen bemanning

Nederlands
Ja
Duits
Ja

Historische scheepsgegevens

Bouwjaar
1997

Eindreiniging

Eindreiniging (mid)week
Niet bij de huurprijs inbegrepen
Eindreiniging weekenden
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Dekbedden

Dekbedden (mid)week
Niet bij de huurprijs inbegrepen
Dekbedden weekenden
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Badgoed

Badgoedset
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Servicepakket

Servicepakket
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Prijzen & beschikbaarheid

Bezig met zoeken…
Er is een onverwachte fout opgetreden. Probeer de pagina te herladen.
Van
Tot
Max.
Prijs p.p.
Totaalprijs

Met een groep jongeren zeilen in Nederland of op Plastic Soup Expeditie? Vraag de gratis inspiratiegids aan.