Juffrouw Ooievaer

Lemsteraak Juffrouw Ooievaer

Juffrouw Ooievaer lijkt wel een luxe, varend vakantiehuisje. In deze prachtige witte lemsteraak komt u niets tekort. Aan dek is genoeg ruimte om met z’n allen te zitten en te genieten van de natuur. Binnen vindt u alles wat u nodig heeft voor een geslaagde (korte) vakantie met familie of vrienden.

Het schip heeft Workum als thuishaven en dat is een mooie uitvalsbasis. U bent zo op het IJsselmeer en het Markermeer, en ook de Waddenzee en de Friese meren zijn goed te bereiken. Rondom de meren zijn talloze leuke havenstadjes, die zeker de moeite van een bezoek waard zijn. Maar ook de Marker Wadden zou u eigenlijk niet moeten overslaan. Dit relatief nieuwe stukje Nederland is nog volop in ontwikkeling. Het is een paradijs voor vogelliefhebbers en wandelaars!

De salon en de keuken: bijna net als thuis

De salon is ruim en biedt voldoende plaats aan het hele gezelschap. Rondom de eettafel is een grote U-vormige bank en er tegenover is nog een bank. Tijdens uw trip is de salon het gezellige middelpunt, waar u de dag kunt doorspreken, samen kunt eten, spelletjes kunt doen en ’s avonds kunt nagenieten van de dag. En als het wat frisser wordt, dan doet u lekker de verwarming aan!

Is het etenstijd? In deze compleet ingerichte keuken bereidt u iedere gewenste maaltijd. Kant-en-klaarmaaltijden hoeven niet, (tenzij u dat handig vindt natuurlijk), want er is een koelkast aan boord om alle versproducten goed te houden.

Overnachten op Juffrouw Ooievaer

Er zijn twee hutten aan boord, waarin samen tien bedden staan. En, hoe gezellig is dat, tegenover de keuken zijn nog twee bedstedes, waarin ook nog drie mensen kunnen slapen. Voor een warme douche hoeft u niet naar de haven, want er is een douche en een toilet aan boord.

Juffrouw Ooievaer huren zonder schipper

Ervaren zeilers kunnen, in tegenstelling tot de meeste schepen die u bij ons huurt, deze lemsteraak huren zonder schipper. U heeft geen vaarbewijs nodig en het zeilen is niet al te ingewikkeld.

Juffrouw Ooievaer huren met schipper

Heeft u nog geen zeilervaring? Dan kunnen we u de Juffrouw Ooievaer ook verhuren met een schipper. Die leert u al doende de fijne kneepjes van het zeilen. Houd er wel rekening mee dat als de schipper meerdere dagen mee zeilt, hij ook aan boord slaapt of u een slaapaccommodatie aan wal regelt.

Een cursus voor vertrek

Bent u niet zo’n ervaren zeiler of zeilt u voor het eerst met een platbodem? Dan raden wij u een korte introductiecursus aan voor u uitvaart. In deze cursus leert u o.a. zeilen en manoeuvreren met een traditioneel zeilschip. Wilt u meer ervaring op doen of trainen op het in- en uitvaren van een haven, zeilen met harde wind of op stromend water, dan kunt u ook kiezen voor een vervolgcursus.

Alle cursussen worden gegeven door ervaren instructeurs en vergroten uw plezier tijdens het zeilen. Geef bij de aanvraag aan of u hiervan gebruik wilt maken.

Thuishaven
Workum

Basisgegevens

Aantal slaapplaatsen
12
Aantal personen dagtochten
12
Aantal hutten
3
Aantal douches
1
Aantal toiletten
1

Hutten

Aantal 3-persoonshutten
1
Aantal 4-persoonshutten
1
Aantal 5-persoonshutten
1

Afmetingen

Lengte schip (m)
14,94
Breedte (m)
4,62
Diepgang (m)
1,00

Motoren

Vermogen motor (pk)
80

Dagverblijfcapaciteit

Aantal dagverblijven
1

Klimaatbeheersing

Verwarming in dagverblijf
Ja
Glastype dagverblijf
Enkel glas

Keuken en huishoudelijk

Oven
Ja

Witgoed

Koelkast
Ja

Gesproken talen bemanning

Nederlands
Ja
Duits
Ja

Historische scheepsgegevens

Bouwjaar
1987

Eindreiniging

Eindreiniging (mid)week
Niet bij de huurprijs inbegrepen
Eindreiniging weekenden
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Dekbedden

Dekbedden (mid)week
Niet bij de huurprijs inbegrepen
Dekbedden weekenden
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Badgoed

Badgoedset
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Servicepakket

Servicepakket
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Prijzen & beschikbaarheid

Bezig met zoeken…
Er is een onverwachte fout opgetreden. Probeer de pagina te herladen.
Van
Tot
Max.
Prijs p.p.
Totaalprijs

Met een groep jongeren zeilen in Nederland of op Plastic Soup Expeditie? Vraag de gratis inspiratiegids aan.