Fijne luxe zeiler

Lemsteraak De Luije Man

Deze luxe lemsteraak is een fijn schip, waarop u heerlijk met familie of vrienden kunt genieten van quality time met elkaar. Het is een perfecte zeilende locatie voor een (korte) vakantie of een weekendje weg. Aan dek is ruimte genoeg om lekker te zitten, actief te zeilen en om optimaal te genieten van de omgeving.

Vanuit thuishaven Workum zijn er genoeg mogelijkheden. U zeilt zo het IJsselmeer of het Markermeer op. Maar ook de Waddenzee en de Friese meren zijn goed te bereiken. U kunt gezellige havenplaatsen aandoen, droogvallen op het Wad, op een mooi plekje voor anker gaan of de Marker Wadden bezoeken. Deze relatief nieuwe eilanden zijn zeker de moeite van een bezoekje waard!

De salon en de keuken: comfortabel en compleet ingericht

Van binnen is het schip luxe afgetimmerd en knus en comfortabel ingericht. Er is ruimte genoeg om met het hele gezelschap te zitten en na te genieten van de dag. Of om een tussentijds koffiemomentje in te lassen, samen te eten of een spelletje te doen. En ondertussen hoeft u niets te missen van de natuur om u heen, want er zijn genoeg ramen om door naar buiten te kijken.

In de compleet ingerichte keuken kunt u alle dagelijkse maaltijden bereiden. Verse groenten, fruit, vlees of vis gekocht in een gezellige havenstad? Geen probleem, dat houdt u vers en koel in de koelkast.

Overnachten op De Luije Man

Er zijn drie hutten aan boord, met in totaal acht vaste bedden. Bent u met iets meer mensen of komen er voor een paar nachten nog wat logés meevaren? Geen nood, dan maakt u in de salon in een handomdraai nog een paar slaapplaatsen. En voor een warme douche hoeft u niet naar de haven, want er is een douche en toilet aan boord.

De Luije Man huren zonder schipper

Ervaren zeilers kunnen, in tegenstelling tot de meeste schepen die u bij ons huurt, deze lemsteraak huren zonder schipper. U heeft geen vaarbewijs nodig en het zeilen is niet al te ingewikkeld.

De Luije Man huren met schipper

Heeft u nog geen zeilervaring? Dan kunnen we u de lemsteraak ook verhuren met een schipper. Die leert u al doende de fijne kneepjes van het zeilen. Houd er wel rekening mee dat als de schipper meerdere dagen mee zeilt, hij ook aan boord slaapt of u een slaapaccommodatie aan wal regelt.

Een cursus voor vertrek

Bent u niet zo’n ervaren zeiler of zeilt u voor het eerst met een platbodem? Dan raden wij u een korte introductiecursus aan voor u uitvaart. In deze cursus leert u o.a. zeilen en manoeuvreren met een traditioneel zeilschip. Wilt u meer ervaring op doen of trainen op het in- en uitvaren van een haven, zeilen met harde wind of op stromend water, dan kunt u ook kiezen voor een vervolgcursus.

Alle cursussen worden gegeven door ervaren instructeurs en vergroten uw plezier tijdens het zeilen. Geef bij de aanvraag aan of u hier gebruik van wilt maken.

Thuishaven
Workum

Basisgegevens

Aantal slaapplaatsen
10
Aantal personen dagtochten
10
Aantal hutten
4
Aantal douches
1
Aantal toiletten
1

Hutten

Aantal 2-persoonshutten
3
Aantal 4-persoonshutten
1

Afmetingen

Lengte schip (m)
14,20
Breedte (m)
4,75
Diepgang (m)
0,95

Motoren

Vermogen motor (pk)
163

Dagverblijfcapaciteit

Aantal dagverblijven
1

Klimaatbeheersing

Verwarming in dagverblijf
Ja
Glastype dagverblijf
Enkel glas

Witgoed

Koelkast
Ja

Gesproken talen bemanning

Nederlands
Ja
Duits
Ja

Historische scheepsgegevens

Bouwjaar
1988

Eindreiniging

Eindreiniging (mid)week
Niet bij de huurprijs inbegrepen
Eindreiniging weekenden
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Dekbedden

Dekbedden (mid)week
Niet bij de huurprijs inbegrepen
Dekbedden weekenden
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Badgoed

Badgoedset
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Servicepakket

Servicepakket
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Prijzen & beschikbaarheid

Bezig met zoeken…
Er is een onverwachte fout opgetreden. Probeer de pagina te herladen.
Van
Tot
Max.
Prijs p.p.
Totaalprijs

Met een groep jongeren zeilen in Nederland of op Plastic Soup Expeditie? Vraag de gratis inspiratiegids aan.