Saeftinghe

Lemsteraak Saeftinghe

Lemsteraak Saeftinghe is zeker de moeite van het huren waard. Het is een fijn schip om met familie of vrienden een (korte) vakantie op door te brengen. Aan dek heeft u ruimte genoeg om met z’n allen te zitten en te genieten van het water en de wind. Ook binnen is de Saeftinghe mooi afgetimmerd en compleet ingericht.

Met deze platbodem zijn de Friese meren vanuit de thuishaven Workum binnen zeilbereik. Maar u vaart ook zo naar allerlei gezellige havenstadjes aan het IJsselmeer of het Markermeer. Voor natuurliefhebbers zijn de Waddeneilanden een absolute aanrader! Bent u op zoek naar een bijzondere belevenis, dan kunt u met dit schip ook droogvallen op het Wad. Kortom, met de Saeftinghe kunt u alle kanten op!

De salon en de keuken: huiselijk en gezellig

In de salon kunt u heerlijk zitten en tot rust komen. Maar deze ruimte leent zich ook heel goed om samen te eten, of een spelletje te doen. De bank is groot genoeg om met z’n allen om de (eet)tafel te zitten. Bovendien is het comfortabel in de salon: als het wat kouder wordt, zet u de verwarming aan en dan is het in een mum van tijd weer heerlijk warm.

In de keuken kunt u naar hartenlust koken en bakken, want alles wat u daarvoor nodig heeft, is aanwezig. En anders kunt u altijd aanleggen in een leuke havenstad en daar een hapje eten. Ook gezellig!

Overnachten op de Saeftinghe

U kunt met maximaal tien personen overnachten op de het schip. Er zijn vijf hutten, ieder voor twee personen. Als extra luxe pluspunt: alle bedden hebben onderlakens, kussens, kussenslopen en dekbedden, dus die hoeft u niet zelf mee te nemen. Uiteraard is er ook een douche en een toilet aan boord, zodat u overal voor anker kan gaan waar u wilt!

Begonnen als mosselvisser

In mei 1930 is de Saeftinghe voor het eerst te water gelaten. Ze droeg toen nog de naam Op Gods Vertrouwen en ze was bedoeld voor de mosselvisserij. Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog nam het Duitse leger het schip in beslag en in 1946 werd ze in Flensburg weer teruggevonden door een Nederlandse sleepbootkapitein. In de jaren daarna had ze verschillende eigenaren, en een daarvan liet haar verbouwen naar het voorbeeld van de koninklijke Groene Draeck.

Saeftinghe huren zonder schipper

Ervaren zeilers kunnen, in tegenstelling tot de meeste schepen die u bij ons huurt, deze lemsteraak huren zonder schipper. U heeft geen vaarbewijs nodig en het zeilen is niet al te ingewikkeld.

Saeftinghe huren met schipper

Heeft u nog geen zeilervaring? Dan kunnen we u de Saeftinghe ook verhuren met een schipper. Die leert u al doende de fijne kneepjes van het zeilen. Houd er wel rekening mee dat als de schipper meerdere dagen mee zeilt, hij ook aan boord slaapt of u een slaapaccommodatie aan wal regelt.

Een cursus voor vertrek

Bent u niet zo’n ervaren zeiler of zeilt u voor het eerst met een platbodem? Dan raden wij u een korte introductiecursus aan voor u uitvaart. In deze cursus leert u o.a. zeilen en manoeuvreren met een traditioneel zeilschip. Wilt u meer ervaring op doen of trainen op het in- en uitvaren van een haven, zeilen met harde wind of op stromend water, dan kunt u ook kiezen voor een vervolgcursus.

Alle cursussen worden gegeven door ervaren instructeurs en vergroten uw plezier tijdens het zeilen. Geef bij de aanvraag aan of u hiervan gebruik wilt maken.

Thuishaven
Makkum

Basisgegevens

Aantal slaapplaatsen
10
Aantal personen dagtochten
12
Aantal hutten
5
Aantal douches
1

Hutten

Aantal 2-persoonshutten
5

Motoren

Vermogen motor (pk)
120

Klimaatbeheersing

Verwarming in dagverblijf
Ja
Glastype dagverblijf
Enkel glas

Gesproken talen bemanning

Nederlands
Ja
Duits
Ja

Eindreiniging

Eindreiniging (mid)week
Niet bij de huurprijs inbegrepen
Eindreiniging weekenden
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Dekbedden

Dekbedden (mid)week
Niet bij de huurprijs inbegrepen
Dekbedden weekenden
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Badgoed

Badgoedset
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Servicepakket

Servicepakket
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Prijzen & beschikbaarheid

Bezig met zoeken…
Er is een onverwachte fout opgetreden. Probeer de pagina te herladen.
Van
Tot
Max.
Prijs p.p.
Totaalprijs

Met een groep jongeren zeilen in Nederland of op Plastic Soup Expeditie? Vraag de gratis inspiratiegids aan.