Sulis

Sulis

Van dit sportieve platbodemjacht worden liefhebbers van snelheid blij. De Sulis is ooit gebouwd als wedstrijd-aak en ze is dus een snelle zeiler! Aan dek is ruimte genoeg en ook binnen in de salon kunt u lekker zitten uw vrienden of familie.

De thuishaven van Sulis is Workum. Als u graag wat grotere afstanden zeilt, dan kunt u uw hart ophalen: u bent in no-time op het IJsselmeer en het Markermeer. Of u zet koerst richting de Waddeneilanden, ook een aanrader!

De salon en de keuken: nagenieten van de dag en favoriete maaltijden bereiden

Als de dag erop zit, kunt u nagenieten in de ruimte salon. Daar is een (eet)tafel met een lange bank, waarop u met het hele gezelschap kan zitten. Nog even quality time samen, voordat er morgen weer een nieuwe actieve dag aanbreekt.

De keuken is van alle gemakken voorzien. U kunt hier uitgebreid koken en bakken. Aanleggen in een gezellig havenstadje om daar te eten is zeker een aanrader, maar u heeft ook alle faciliteiten aan boord om uw favoriete maaltijden te bereiden. U kunt er dus ook voor kiezen om op een mooi plaatsje voor anker te gaan en daar te genieten van een zelfbereide maaltijd.

Overnachten op de Sulis

Voorin is één hut, met daarin vier slaapplaatsen. In de salon maakt u in een handomdraai ook nog twee slaapplaatsen en in het achterschip zijn ook nog twee slaapplaatsen.

Na een heerlijke nacht op het water, begint u de volgende dag met een verkwikkende (warme) douche. Niet in de haven, maar gewoon aan boord. Uiteraard is er op dit comfortabele schip ook een toilet aan boord.

Schip huren zonder schipper

Ervaren zeilers kunnen, in tegenstelling tot de meeste schepen die je bij ons huurt, dit schip huren zonder schipper. U heeft geen vaarbewijs nodig en het zeilen is niet al te ingewikkeld.

Schip huren met schipper

Heeft u nog geen zeilervaring? Dan kunnen we u het schip ook verhuren met een schipper. Die leert u al doende de fijne kneepjes van het zeilen. Houd er wel rekening mee dat als de schipper meerdere dagen mee zeilt, hij ook aan boord slaapt of u een slaapaccommodatie aan wal regelt.

Een opfriscursus voor vertrek

Bent u niet zo’n ervaren zeiler of zeilt u voor het eerst met een platbodem? Dan raden wij u een korte introductiecursus aan voor u uitvaart. In deze cursus leert u o.a. zeilen en manoeuvreren met een traditioneel zeilschip. Wilt u meer ervaring op doen of trainen op het in- en uitvaren van een haven, zeilen met harde wind of op stromend water, dan kunt u ook kiezen voor een vervolgcursus.

Alle cursussen worden gegeven door ervaren instructeurs en vergroten uw plezier tijdens het zeilen. Geef bij de aanvraag aan of u hier gebruik van wilt maken.

Thuishaven
Workum

Basisgegevens

Aantal slaapplaatsen
8
Aantal personen dagtochten
8
Aantal hutten
3
Aantal douches
1
Aantal toiletten
1

Hutten

Aantal 2-persoonshutten
2
Aantal 4-persoonshutten
1

Afmetingen

Lengte schip (m)
12,20
Breedte (m)
4,40
Diepgang (m)
0,80

Motoren

Vermogen motor (pk)
65

Dagverblijfcapaciteit

Aantal dagverblijven
1

Klimaatbeheersing

Verwarming in dagverblijf
Ja
Glastype dagverblijf
Enkel glas

Keuken en huishoudelijk

Gasfornuis
Ja
Aantal pitten fornuis
4
Oven
Ja

Witgoed

Koelkast
Ja

Gesproken talen bemanning

Nederlands
Ja
Duits
Ja

Historische scheepsgegevens

Bouwjaar
1995

Eindreiniging

Eindreiniging (mid)week
Niet bij de huurprijs inbegrepen
Eindreiniging weekenden
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Dekbedden

Dekbedden (mid)week
Niet bij de huurprijs inbegrepen
Dekbedden weekenden
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Badgoed

Badgoedset
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Servicepakket

Servicepakket
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Prijzen & beschikbaarheid

Bezig met zoeken…
Er is een onverwachte fout opgetreden. Probeer de pagina te herladen.
Van
Tot
Max.
Prijs p.p.
Totaalprijs

Met een groep jongeren zeilen in Nederland of op Plastic Soup Expeditie? Vraag de gratis inspiratiegids aan.