Wadwaai

Wadwaai

Met de Lemsteraak Wadwaai bent u verzekerd van een fijne accommodatie voor een vakantie of weekendje weg met vrienden of familie. Zowel aan dek als binnenin het schip is ruimte genoeg voor iedereen.

Het schip heeft Workum als thuishaven en dat is een mooie uitvalsbasis. Vanuit dit mooie plaatsje zeilt u zo het IJsselmeer op. Hier kunt u heerlijk zeilen en eventueel ’s avonds voor anker gaan. Of u kiest een van de vele bruisende havenstadjes uit om de nacht door te brengen. U kunt ook zeilen naar de Marker Wadden, droogvallen op het Wad of genieten van de Friese meren; vanuit Workum is het allemaal mogelijk.

De salon en de keuken: relaxen, koken en bakken maar

Ruimte genoeg in de salon van de Wadwaai. Er zijn maar liefst twee tafels, beide met een U-vormige bank erbij. Hier heeft u dus meer dan genoeg ruimte om warm en knus tijd door te brengen met uw familie of vrienden. Gezellig!

De keuken is compleet ingericht, zodat u hier al uw maaltijden moeiteloos kunt bereiden. Er is een gasstel, een oven en een koelkast aanwezig, dus u bent niet afhankelijk van een haven voor een goede maaltijd.

Overnachten op de Wadwaai

Slapen op een schip is altijd fijn. Door de stroming van het water wiegt het schip, en dus ook uw bed, heel zachtjes heen en weer. Zo wordt u rustig in slaap gewiegd. Slaapplaatsen zijn er genoeg: er zijn drie hutten aan boord, met in totaal tien bedden. Als u na een verkwikkende nachtrust de dag met een lekkere warme douche wilt beginnen, dan kan dat ook, want er is een douche en een toilet aan boord.

Schip huren zonder schipper

Ervaren zeilers kunnen, in tegenstelling tot de meeste schepen die je bij ons huurt, dit schip huren zonder schipper. U heeft geen vaarbewijs nodig en het zeilen is niet al te ingewikkeld.

Schip huren met schipper

Heeft u nog geen zeilervaring? Dan kunnen we u het schip ook verhuren met een schipper. Die leert u al doende de fijne kneepjes van het zeilen. Houd er wel rekening mee dat als de schipper meerdere dagen mee zeilt, hij ook aan boord slaapt of u een slaapaccommodatie aan wal regelt.

Een opfriscursus voor vertrek

Bent u niet zo’n ervaren zeiler of zeilt u voor het eerst met een platbodem? Dan raden wij u een korte introductiecursus aan voor u uitvaart. In deze cursus leert u o.a. zeilen en manoeuvreren met een traditioneel zeilschip.

Wilt u meer ervaring op doen of trainen op het in- en uitvaren van een haven, zeilen met harde wind of op stromend water, dan kunt u ook kiezen voor een vervolgcursus.

Alle cursussen worden gegeven door ervaren instructeurs en vergroten uw plezier tijdens het zeilen. Geef bij de aanvraag aan of u hier gebruik van wilt maken.

Thuishaven
Workum

Basisgegevens

Aantal slaapplaatsen
10
Aantal personen dagtochten
12
Aantal hutten
4
Aantal douches
1
Aantal toiletten
1

Hutten

Aantal 2-persoonshutten
3
Aantal 4-persoonshutten
1

Afmetingen

Lengte schip (m)
16,00
Breedte (m)
4,85
Diepgang (m)
1,20

Motoren

Vermogen motor (pk)
150

Dagverblijfcapaciteit

Aantal dagverblijven
1

Klimaatbeheersing

Verwarming in dagverblijf
Ja
Glastype dagverblijf
Enkel glas

Keuken en huishoudelijk

Oven
Ja

Witgoed

Koelkast
Ja

Gesproken talen bemanning

Nederlands
Ja
Duits
Ja

Historische scheepsgegevens

Bouwjaar
1968

Eindreiniging

Eindreiniging (mid)week
Niet bij de huurprijs inbegrepen
Eindreiniging weekenden
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Dekbedden

Dekbedden (mid)week
Niet bij de huurprijs inbegrepen
Dekbedden weekenden
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Badgoed

Badgoedset
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Servicepakket

Servicepakket
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Prijzen & beschikbaarheid

Bezig met zoeken…
Er is een onverwachte fout opgetreden. Probeer de pagina te herladen.
Van
Tot
Max.
Prijs p.p.
Totaalprijs

Met een groep jongeren zeilen in Nederland of op Plastic Soup Expeditie? Vraag de gratis inspiratiegids aan.