Windbreeker

Windbreeker

Deze witte lemsteraak ademt luxe en comfort. Op het dek is veel ruimte om te zitten. Dat is overdag natuurlijk fijn, maar het is ook heerlijk om ’s avonds aan dek te genieten van de sterren en de geluiden van de natuur. Binnenin het schip kunt u overal staan en er is ruimte genoeg om met het hele gezelschap te relaxen. Tegelijkertijd kunt u binnen ook genieten van de natuur, want er zijn genoeg ramen om door naar buiten te kijken.

Zoals alle platbodems heeft ook deze lemsteraak maar weinig diepgang, waardoor het schip ook heel goed in minder diepe wateren kan varen. Ook voor droogvallen op het Wad is ze dus heel geschikt. Vanuit thuishaven Workum bent u zo op de Friese meren en bij alle gezellige havenplaatsjes in de omgeving.

De salon en de keuken: geniet van de chique uitstraling en de complete inrichting

Aan de grote U-vormige tafel kunt u met z’n allen eten, spelletjes doen, lezen en gezellig samen nagenieten van de dag. Wordt het ’s avonds wat frisser? Dan zet u de verwarming aan, zodat het lekker warm wordt.

In de keuken heeft u genoeg mogelijkheden om de dagelijkse maaltijden te bereiden. U kunt dus kiezen of u aan boord eet, of in een leuke haven(plaats). Beide opties zijn aan te raden: op een rustig plekje voor anker gaan en daar eten (en eventueel ook overnachten) is fijn, maar een hapje eten in een gezellige havenplaats is natuurlijk ook heel leuk.

Overnachten op de Windbreeker

Slapen op een schip is heerlijk. U wordt vanzelf zachtjes in slaap gewiegd. En als u voor anker ligt in plaats van in een haven, dan hoort u ’s nachts niets anders dan kabbelend water en af en toe een vogel.
Er zijn drie slaaphutten op dit schip, allemaal met twee bedden. In de salon kunt u van de banken ook nog twee slaapplaatsen maken. Zo kunt u met maximaal acht personen overnachten op de Windbreeker. Natuurlijk is er ook een toilet aan boord.

Schip huren zonder schipper

Ervaren zeilers kunnen, in tegenstelling tot de meeste schepen die je bij ons huurt, dit schip huren zonder schipper. U heeft geen vaarbewijs nodig en het zeilen is niet al te ingewikkeld.

Schip huren met schipper

Heeft u nog geen zeilervaring? Dan kunnen we u het schip ook verhuren met een schipper. Die leert u al doende de fijne kneepjes van het zeilen. Houd er wel rekening mee dat als de schipper meerdere dagen mee zeilt, hij ook aan boord slaapt of u een slaapaccommodatie aan wal regelt.

Een opfriscursus voor vertrek

Bent u niet zo’n ervaren zeiler of zeilt u voor het eerst met een platbodem? Dan raden wij u een korte introductiecursus aan voor u uitvaart. In deze cursus leert u o.a. zeilen en manoeuvreren met een traditioneel zeilschip. Wilt u meer ervaring op doen of trainen op het in- en uitvaren van een haven, zeilen met harde wind of op stromend water, dan kunt u ook kiezen voor een vervolgcursus.

Alle cursussen worden gegeven door ervaren instructeurs en vergroten uw plezier tijdens het zeilen. Geef bij de aanvraag aan of u hier gebruik van wilt maken.

Thuishaven
Workum

Basisgegevens

Aantal slaapplaatsen
8
Aantal personen dagtochten
8
Aantal hutten
4
Aantal toiletten
1

Hutten

Aantal 2-persoonshutten
4

Afmetingen

Lengte schip (m)
11,09
Breedte (m)
4,25
Diepgang (m)
0,80

Motoren

Vermogen motor (pk)
75

Klimaatbeheersing

Glastype dagverblijf
Enkel glas

Witgoed

Koelkast
Ja

Gesproken talen bemanning

Nederlands
Ja
Duits
Ja

Eindreiniging

Eindreiniging (mid)week
Niet bij de huurprijs inbegrepen
Eindreiniging weekenden
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Dekbedden

Dekbedden (mid)week
Niet bij de huurprijs inbegrepen
Dekbedden weekenden
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Badgoed

Badgoedset
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Servicepakket

Servicepakket
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Prijzen & beschikbaarheid

Bezig met zoeken…
Er is een onverwachte fout opgetreden. Probeer de pagina te herladen.
Van
Tot
Max.
Prijs p.p.
Totaalprijs

Met een groep jongeren zeilen in Nederland of op Plastic Soup Expeditie? Vraag de gratis inspiratiegids aan.