Ybeltje

Lemsteraak Ybeltje

Dit is een mooie lemsteraak met salon, geschikt voor kleine gezelschappen tot zeven personen. Wie een paar dagen of een weekje weg wil met het gezin of met vrienden, heeft aan dit schip een luxe onderkomen. Vanbinnen is Ybeltje luxe afgetimmerd en van alle gemakken voorzien. Maar ook aan dek is het ook goed toeven! Hier kunt u heerlijk genieten van de zon, de wind en de natuur. En actief meezeilen mag natuurlijk ook!

Droogvallen of zeilen in Friesland

Doordat Ybeltje een diepgang van maar 85 centimeter heeft, is dit een bijzonder geschikt schip om mee naar de Waddenzee te gaan en dan droog te vallen op een zandbak. Een prachtige ervaring en heel goed te doen met deze platbodem. Maar de Friese binnenwateren zijn ook zeker de moeite van een vaarbezoekje waard.

Luxe, comfort en een chique uitstraling

Binnenin Ybeltje kunt u heerlijk relaxen op de U-vormige bank. Lekker nagenieten van de dag, een boek lezen of kaarten aan de grote tafel, het kan allemaal. Of samen genieten van een versbereide maaltijd, dat kan natuurlijk ook. Dat is gezellig en na een dag op het water heeft u vast trek gekregen. In de keuken heeft u alles bij de hand wat u nodig heeft: er is een driepits-gasstel, een koelkast en een oven.

Overnachten op de Ybeltje

In het vooronder zijn vier vaste slaapplaatsen en in de salon kunnen ook nog drie slaapplaatsen gemaakt worden. Er is onder meer een heerlijk tweepersoonsbed, waarin u zo in slaap wordt gewiegd door het zachte deinen van het schip. Als u na een verkwikkende nachtrust weer opstaat, kunt u in de luxe betimmerde badkamer een fijne warme douche nemen, zodat u weer een dag vol avontuur op het water aankan. Uiteraard is er ook een toilet aanwezig op de Ybeltje.

Een jonge dame

Ybeltje is nog een jonge dame en gebouwd als familieboot. Aan de perfecte staat waarin ze verkeert, ziet u ook wel dat ze nog niet zo’n lang verleden heeft.

Ybeltje huren zonder schipper

Ervaren zeilers kunnen, in tegenstelling tot de meeste schepen die u bij ons huurt, deze lemsteraak huren zonder schipper. U heeft geen vaarbewijs nodig en het zeilen is niet al te ingewikkeld.

Ybeltje huren met schipper

Heeft u nog geen zeilervaring? Dan kunnen we u het schip ook verhuren met een schipper. Die leert u al doende de fijne kneepjes van het zeilen. Houd er wel rekening mee dat als de schipper meerdere dagen mee zeilt, hij ook aan boord slaapt of u een slaapaccommodatie aan wal regelt.

Een cursus voor vertrek

Bent u niet zo’n ervaren zeiler of zeilt u voor het eerst met een platbodem? Dan raden wij u een korte introductiecursus aan voor u uitvaart. In deze cursus leert u o.a. zeilen en manoeuvreren met een traditioneel zeilschip. Wilt u meer ervaring op doen of trainen op het in- en uitvaren van een haven, zeilen met harde wind of op stromend water, dan kunt u ook kiezen voor een vervolgcursus.

Alle cursussen worden gegeven door ervaren instructeurs en vergroten uw plezier tijdens het zeilen. Geef bij de aanvraag aan of u hier gebruik van wilt maken.

Thuishaven
Workum

Basisgegevens

Aantal slaapplaatsen
7
Aantal personen dagtochten
7
Aantal hutten
2
Aantal toiletten
1

Hutten

Aantal 3-persoonshutten
1
Aantal 4-persoonshutten
1

Afmetingen

Lengte schip (m)
10,75
Breedte (m)
4,15
Diepgang (m)
0,85

Motoren

Vermogen motor (pk)
50

Dagverblijfcapaciteit

Aantal dagverblijven
1

Klimaatbeheersing

Verwarming in dagverblijf
Ja
Glastype dagverblijf
Enkel glas

Keuken en huishoudelijk

Aantal pitten fornuis
3
Oven
Ja

Witgoed

Koelkast
Ja

Gesproken talen bemanning

Nederlands
Ja
Duits
Ja

Eindreiniging

Eindreiniging (mid)week
Niet bij de huurprijs inbegrepen
Eindreiniging weekenden
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Dekbedden

Dekbedden (mid)week
Niet bij de huurprijs inbegrepen
Dekbedden weekenden
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Badgoed

Badgoedset
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Servicepakket

Servicepakket
Niet bij de huurprijs inbegrepen

Prijzen & beschikbaarheid

Bezig met zoeken…
Er is een onverwachte fout opgetreden. Probeer de pagina te herladen.
Van
Tot
Max.
Prijs p.p.
Totaalprijs

Met een groep jongeren zeilen in Nederland of op Plastic Soup Expeditie? Vraag de gratis inspiratiegids aan.