Duisternistocht Waddenzee

Weekend Duisternistocht

Als u kiest voor deze tocht, dan kiest u voor een spectaculaire, onvergetelijke en indrukwekkende ervaring, die u niet snel weer vergeet! Het Waddengebied is een prachtig en bovenal heel bijzonder gebied, dat niet voor niets is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Er leven ongeveer 10.000 verschillende soorten dieren en planten, en ieder jaar komen er ook nog eens tussen de tien en de twaalf miljoen trekvogels naar de Waddenzee. En op deze unieke plaats gaat u op een traditioneel zeilschip genieten van een kleurrijke zonsondergang, de stilte ervaren, een echt donkere nacht beleven en ontwaken met de geluiden van de natuur.

De zeiltocht in het kort

De Duisternistocht is een ervaring die we iedereen gunnen. Dit weekend biedt u:

 • Een bijzonder en onvergetelijk avontuur op het Wad, waaraan u nog vaak zal terugdenken.
 • Een aardedonkere nacht, flonkerende sterren en de afwezigheid van stadsgeluiden.
 • Mooie herinneringen, nieuwe ervaringen en een fijn weekend met uw naasten.

Wat valt er te beleven tijdens de vaartocht over de Waddenzee

Terwijl de schipper zorgt dat jullie op koers blijven, kunnen jullie actief meehelpen met zeilen, gezellig bijpraten, spelletjes doen, samen koken en uitgebreid tafelen, lezen, of genieten van het prachtige uitzicht over de Waddenzee. Er zijn eindeloos veel vogels te zien en met een beetje mazzel zien jullie ook zeehonden. Bovendien kan de schipper u veel meer vertellen over de geheimen van het Wad. Wist u bijvoorbeeld dat de nacht heel erg belangrijk is voor de vogels?

Wat kunt u doen op Terschelling

In principe brengt u de nacht door op het Wad, vlakbij Terschelling. De schipper heeft het schip hier de vorige avond laten droogvallen (ook al zo’n fantastische ervaring!) en nu varen jullie door naar Terschelling. Wist u dat dit eiland het breedste strand van Europa heeft? En u loopt ook zo vanuit de haven naar de gezellige hoofdstraat van West-Terschelling, Het Groene Strand of bijvoorbeeld het Tiger Bunker Museum.

Een bezoek aan de Boschplaat kunnen we ook zeker adviseren. Sinds 1970 is dit prachtige gebied een Europees natuurreservaat. Het ligt aan de oostkant van het eiland, met hoge duinen, zandvlaktes, kwelders, moerassen en een bos dat helemaal uit zichzelf is ontstaan: de Berkenvallei.

Is een weekend Duisternistocht voor iedereen leuk

Dit arrangement is bijzonder geschikt als bedrijfsuitje en voor familie- en vriendengroepen die er samen een weekendje tussenuit willen en vooral tijd willen doorbrengen met elkaar. Aan boord van het schip kunt u gezamenlijk, ontspannen, bijpraten en koken in de goed uitgeruste keuken, en beschikt u over comfortabele slaapplaatsen. Droogvallen, een echt donkere en stille nacht meemaken, nieuwe dingen leren en nog een dagje Terschelling meepakken, dat is leuk voor jong en oud!

De duur van het arrangement

Dit arrangement kunt u boeken voor een (kort) weekend. Wilt u langer op Terschelling blijven liggen of nog een ander Waddeneiland bezoeken? Breid dan het weekend uit naar een lang weekend of een weekend met early check-in.

Programma weekend Duisternistocht

Tijdens het Duisternistocht weekend heeft u volop keuze. Samen met de schipper bekijkt u het weer, de wind, de getijden en de stroming en bepaalt u het programma. Hierbij houdt de schipper zoveel mogelijk rekening met uw wensen.
Om u toch een kleine indruk te geven van een dag aan boord van een traditioneel zeilschip, beschrijven we hieronder globaal het programma op een dag

Mogelijke dagindeling

 • U scheept samen met de groep in en de bemanning maakt u wegwijs op het schip.
 • Palaver in de haven, daarna gaan de trossen los en vaart u richting de Waddenzee. Dit prachtige natuurgebied is uitgeroepen tot Werelderfgoed en u zult ogen te kort komen om alles te zien: de vele vogels, het wad, de zeehonden.
 • Tijdens de zeiltocht kunt u ontspannen en aan dek genieten van het uitzicht op de Waddenzee of u helpt de bemanning bij het zeilen terwijl ze u de fijne kneepjes van het zeilen bijbrengen.
 • Onderweg bereidt u iets te eten of drinken in de goed uitgeruste keuken aan boord van het schip.
 • Eenmaal onder Terschelling zoekt de schipper een geschikte plek om het anker te laten vallen en valt het schip indien mogelijk droog (afhankelijk van getij en weersomstandigheden).
 • Tijdens de avond is er voldoende ruimte om gezamenlijk te koken en kunt u na het eten gezellig in een ontspannen sfeer borrelen aan dek, terwijl u geniet van een prachtige zonsondergang en een donkere nacht.
 • U brengt de nacht door in één van de comfortabele hutten aan boord.
 • De volgende dag gaan na het ontbijt de trossen los en vaart het schip naar Terschelling.
 • U kunt op de fiets of te voet het eiland verkennen. Er is genoeg te doen op Terschelling! U kunt kiezen voor een sportieve activiteit, maar ook voor een dagje strand, een museumbezoek, of een bezoek aan een van de leuke dorpjes op het eiland.

Opstaphaven
Almere
Amsterdam
Delfzijl
Den Helder
Den Oever
Edam
Enkhuizen
Franeker
Harlingen
Hoorn
Kampen
Lelystad Bataviahaven
Lemmer
Makkum
Medemblik
Monnickendam
Muiden
Stavoren
Texel
Urk
Volendam
Workum

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten weekendarrangement

De prijs voor een weekend is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of catering. Om u toch een indicatie te geven, beschrijven we hieronder een aantal voorbeelden.

De voorbeeldprijzen zijn per persoon / per nacht bij een volle bezetting van het schip: 

 • Kort weekend        € 80 - € 165 
 • Weekend                € 95 - € 200 
 • Lang weekend       € 130 - € 270 

Voorbeeldprijzen van speciale weekenden 

 • Pasen (3 dagen)                    € 105 - € 245  
 • Pinksteren (3 dagen)            € 125 - € 285 
 • Hemelvaart (3 dagen)          € 125 - € 300 
 • Hemelvaart (4 dagen)          € 135 - € 360 

Eten en drinken

Tijdens een meerdaagse zeiltrip kunt u de het eten en drinken uiteraard zelf verzorgen. Alle schepen zijn voorzien van een goed uitgeruste keuken, waar u samen heerlijke maaltijden kunt bereiden. Maar u kunt het u zelf ook gemakkelijk maken en een catering-arrangement bestellen. Zo houdt u nog meer tijd over voor elkaar.

U kunt denken aan de volgende prijzen: 

 • catering o.b.v. half pension (ontbijt, lunch, tussendoor) ca. € 40,- p.p. per dag 

Alle indicatieprijzen zijn incl. BTW. 

Interesse? Bereken de exacte prijs en boek online

Schip

Bekijk eenvoudig de exacte prijzen en beschikbaarheid van de schepen via het schepenoverzicht. Geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt nu een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen voor het door u gekozen weekend. U kunt het schip direct online boeken.

Eten en drinken

Wilt u ook catering boeken bij uw vaartocht? U kunt dit op een later tijdstip doen. Bekijk de verschillende catering-arrangementen en stuur een e-mail naar [email protected] met uw keuze.

Excursies en activiteiten

Wilt u een excursie of activiteit bij uw vaartocht boeken? Laat het ons weten in het opmerkingenveld bij de laatste stap van het online boeken van het schip.

Het weekend arrangement is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het weekend arrangement is exclusief:

 • activiteiten, excursies en fietsverhuur
 • eten en drinken