Intiem trouwen op het water

Tijdens deze dag wordt uw bruiloft niet alleen klein en intiem, maar ook groots en spetterend. U trouwt op een locatie die aan alle kanten bijzonder is: allereerst is een authentiek zeilschip geen doorsnee trouwlocatie. Dan vaart u ook nog eens met het hele gezelschap het water op, om elkaar tijdens een intieme huwelijksceremonie midden op het water het ja-woord te geven. In alle privacy, want u ligt inmiddels midden op het IJsselmeer, Markermeer, de IJsseldelta of de Waddenzee. Met een prachtig uitzicht, midden in de natuur, met al uw dierbaren, mooier kan het toch niet worden?

Dit unieke arrangement biedt jullie

 • Trouwfoto’s zoals niemand anders die heeft, met het weidse IJsselmeer, Markermeer, de IJsseldelta of Werelderfgoed De Waddenzee als decor.
 • Heel veel privacy, rust en ruimte.
 • De trouwerij en het feest op één locatie, dat scheelt een hoop geregel!

Geef elkaar het ja-woord onder volle zeilen

U trouwt terwijl het schip voor anker ligt op het IJsselmeer, het Markermeer, IJsseldelta of de Waddenzee. Allemaal prachtige natuurgebieden, met een weids en inspirerend uitzicht. Na de ceremonie kunt u de taart aansnijden, eten, feesten, dansen, plezier maken, mooie herinneringen maken en genieten van dit moment met al uw dierbaren om u heen. Het zal een hele bijzondere dag en avond worden, want hoe vaak geeft u een groot feest midden op het water? Het prachtige uitzicht, de geluiden van het kabbelende water, de watervogels en de schepen die langsvaren, het is een decor uit duizenden. U zult deze dag niet snel meer vergeten, en uw gasten ook niet!

De schepen zijn officiele trouwlocaties

Alle schepen bij NAUPAR zijn officiële trouwlocaties op het IJsselmeer, Markermeer en de Waddenzee. U kunt naast Lelystad, ook vanuit Enkhuizen, Kampen, Hoorn of bijvoorbeeld Harlingen trouwen. En, ook leuk om te weten: omdat jullie op open water zijn getrouwd, worden de coördinaten van waar het schip lag, in jullie trouwboekje opgenomen. Er staat dan bijvoorbeeld dat jullie getrouwd zijn op 54° 52" 12'. Hoe bijzonder is dat?

Lekker eten & drinken maakt uw trouwdag op het water compleet

Van feestelijke bubbels tot een smakelijke lunch, verrukkelijke borrelhapjes, een uitgebreid buffet, BBQ of Walking Dinner, inclusief vegetarische opties. Op onze dagtochtschepen zijn de mogelijkheden eindeloos. U hoeft nog niet direct te bestellen, maar neem gerust een kijkje in ons uitgebreide Foodbook om alvast een indruk te krijgen.

Leuke activiteiten aan boord

Tijdens uw trouwdag kunt u van alles organiseren op het schip. Wat dacht u van een gezellige pubquiz, een leerzame barista- of cocktailworkshop, een ervaren palingroker, een Photobooth voor het maken van leuke herinneringen of een swingende band/DJ om de muzikale sfeer aan boord te versterken?

Daarom is een traditioneel zeilschip bijzonder geschikt voor een bruiloft

Dit arrangement biedt u heel veel vrijheid, zonder dat u extra veel hoeft te regelen. Onze schepen zijn ruim en gezellig en lenen zich uitstekend voor een trouwerij, een diner en een spetterend feest. Zowel u als uw gasten hoeven nergens anders meer heen, als jullie eenmaal aan boord zijn. Vanaf dat moment is het puur genieten: van een mooie tocht over het IJsselmeer, Markermeer, IJsseldelta of de Waddenzee en daarna van de trouwceremonie en het feest. Ook de catering kunt u desgewenst aan ons overlaten; we regelen het tot in de puntjes.

De duur van het arrangement

Dit arrangement is al mogelijk vanaf vijf uur en kunt u naar wens per uur uitbreiden.

Champagneontbijt

Wonen sommige gasten ver weg? Wil niemand de Bob zijn? Of willen jullie er een meerdaags feest van maken? Boek er een slaapschip bij. Verschillende schepen hebben luxe overnachtingsmogelijkheden, zelfs met een bruidssuite of jacuzzi. En de salon en het dek zijn gezellig en groot genoeg voor een uitgebreid champagneontbijt met uw familie en vrienden de volgende morgen.

Programma Intiem trouwen en feesten op het water

Bij het samenstellen van het programma, de catering en de keuze van de haven bent u volkomen flexibel en bepaalt u hoe de mooiste dag van uw leven er uiteindelijk uit gaat zien. We kunnen ons voorstellen dat u toch graag een richting wilt hebben, daarom hebben we hieronder een globaal programma voor u uitgeschreven.

Het schip ligt voor u klaar, welkom aan boord!

In de haven van uw keuze ligt het schip op u te wachten. Zo halverwege de ochtend gaat u aan boord, voorafgaand of tegelijk met de genodigden. Als het gezelschap compleet is en de trouwambtenaar er ook is, vaart het schip uit. Spannend, nu gaat het echt beginnen! Nog even en jullie zijn getrouwd!!

De huwelijksceremonie

Midden op het water, onder volle zeilen, wordt in een prachtige ambiance de huwelijksceremonie voltrokken. Met uw naaste vrienden en familie om u heen geeft u elkaar het Ja-woord. Wat een bijzonder moment! De exacte coördinaten van het punt waar jullie zijn getrouwd, komt in jullie trouwboekje te staan. Dat is weer eens wat anders dan de naam van een gemeente! Na de huwelijksvoltrekking kan er getoost worden met een hapje en een drankje op het nieuwe echtpaar.

Varen en foto's maken

De zeilen worden gezet en er wordt onder genot van een hapje en een drankje over het IJsselmeer gevaren. Dit geeft mooie plaatjes!

Dinnertime

Aan het begin van de avond wordt het buffet in de lounge geserveerd. In de salon is voor alle gasten voldoende ruimte om te genieten van de heerlijke gerechten. Na het diner is het tijd voor het bruidspaar om de bruidstaart aan te snijden!

Dansen midden op het water

Er wordt koers gezet richting het vaste land om de avondgasten aan boord te laten. Daarna kan het feest beginnen! Er zijn hapjes en drankjes, mensen zijn blij, er wordt gedanst, gelachten en heel veel plezier gemaakt. Aan het eind van de avond keert het schip terug naar de haven en neemt de bemanning afscheid van u en uw gasten.

Opstaphaven
Almere
Amsterdam
Delfzijl
Den Helder
Den Oever
Edam
Enkhuizen
Franeker
Harlingen
Hoorn
Kampen
Lelystad Bataviahaven
Lemmer
Makkum
Medemblik
Monnickendam
Muiden
Stavoren
Urk
Volendam
Workum

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
25
 1. Onvergetelijk

  Geplaatst op

  Mijn man en ik hebben genoten van deze intieme bruiloft op het water. En onze gasten eveneens! Het was een onvergetelijke dag, ook de zon deed goed haar werk.

  Josje
 2. De mooiste dag van ons leven

  Geplaatst op

  Dit was precies wat wij zochten! Met een klein gezelschap de plechtigheid en vervolgens met al onze familieleden, vrienden, kennissen, buren en hechte collega's tot diep in de nacht dansen op het water. Ongetwijfeld de mooiste dag van ons leven.

  Juliette

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip. De prijs voor een dagtocht is afhankelijk van het door u gekozen schip, de duur en de (optionele) verzorging en/of eten en drinken. Om u toch een indicatie te geven, beschrijven we hieronder een aantal voorbeelden.

Indicatieprijzen voor het schip

De tabel geeft u een idee van de prijzen voor een dagtocht op een schip. De indicatieprijzen zijn per persoon bij een volle bezetting van het schip:

Aantal personen 4 uur Prijs p.p. 6 uur Prijs p.p. 8 uur Prijs p.p.
25 € 1.500,00 - € 1.700,00 € 60,00 - € 70,00 € 1.700,00 - € 1.900,00 € 70,00 - € 80,00  € 2.500,00 - € 2.700,00 € 100,00 - € 110,00
50 € 1.750,00 - € 2.000,00 € 30,00 - € 40,00 € 1.900,00 - € 2.200,00 € 35,00 - € 45,00 € 2.800,00 - € 3.000,00 € 56,00 - € 60,00
75 € 2.100,00 - € 2.300,00 € 25,00 - € 30,00 € 2.300,00 - € 2.500,00 € 30,00 - € 35,00 € 3.100,00 - € 3.300,00 € 40,00 - € 45,00
100 € 2.350,00 - € 2.600,00 € 23,50 - € 26,00 € 2.600,00 - € 2.800,00 € 26,00 - € 28,00 € 3.400,00 - € 3.600,00 € 34,00 - € 36,00
120 € 2.650,00 - € 2.900,00 € 22,00 - € 24,00 € 2.900,00 - € 3.100,00 € 24,00 - € 26,00 € 3.700,00 - € 3.900,00 € 30,00 - € 33,00

Deze indicatieprijzen zijn exclusief catering en excursies en incl. BTW.

Indicatieprijzen voor eten en drinken

Cateringafname is verplicht op de meeste dagtochtschepen. U hoeft nog niet direct te bestellen, maar neem gerust een kijkje in ons uitgebreide Foodbook om alvast een indruk te krijgen.

Er zijn ook een aantal schepen waar u zelf kunt zorgen voor het eten en drinken. Welke schepen dit zijn kunt u vinden in de specificaties van het betreffende schip.

Het dagtocht arrangement is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het dagtocht arrangement is exclusief:

 • Overige kosten, zoals bijvoorbeeld entertainment of activiteiten aan boord, entreekosten voor het museum en eventuele overvaarkosten bij vertrek uit een alternatieve haven.

Interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag.

Of boek direct online het schip

Ga naar het schepenoverzicht en geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt daarna een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen en kunt direct het schip van uw keuze boeken. In het opmerkingenveld kunt u aangeven welke excursie en/of activiteit u bij uw vaartocht wilt boeken. De catering kunt u later aan ons doorgeven via een e-mail.

Kies een schip

Bezig met zoeken…

Er is een onverwachte fout opgetreden. Probeer de pagina te herladen.

Schepen

Met een groep jongeren zeilen in Nederland of op Plastic Soup Expeditie? Vraag de gratis inspiratiegids aan.