Intiem trouwen op het water

Arrangement Intiem trouwen en feesten op het water

Tijdens deze dag wordt uw bruiloft niet alleen klein en intiem, maar ook groots en spetterend. U trouwt op een locatie die aan alle kanten bijzonder is: allereerst is een authentiek zeilschip geen doorsnee trouwlocatie. Dan vaart u ook nog eens met het hele gezelschap het water op, om elkaar tijdens een intieme huwelijksceremonie midden op het water het ja-woord te geven. In alle privacy, want u ligt inmiddels midden op het IJsselmeer, Markermeer, IJsseldelta of op de Waddenzee. Met een prachtig uitzicht, midden in de natuur, met al uw dierbaren, mooier kan het toch niet worden?

Dit unieke arrangement biedt jullie ook nog:

 • Trouwfoto’s zoals niemand anders die heeft, met het weidse IJsselmeer, Markermeer, IJsseldelta of Werelderfgoed De Waddenzee als decor.
 • Heel veel privacy, rust en ruimte.
 • De trouwerij en het feest op één locatie, dat scheelt een hoop geregel!

Geef elkaar het ja-woord onder volle zeilen

U trouwt terwijl het schip voor anker ligt op het IJsselmeer, het Markermeer, IJsseldelta of de Waddenzee. Allemaal prachtige natuurgebieden, met een weids en inspirerend uitzicht. Na de ceremonie kunt u de taart aansnijden, eten, feesten, dansen, plezier maken, mooie herinneringen maken en genieten van dit moment met al uw dierbaren om u heen. Het zal een hele bijzondere dag en avond worden, want hoe vaak geeft u een groot feest midden op het water? Het prachtige uitzicht, de geluiden van het klotsende water, de watervogels en de schepen die langsvaren, het is een decor uit duizenden. U zult deze dag niet snel meer vergeten, en uw gasten ook niet!

Trouwmogelijkheden

Alle schepen van NAUPAR zijn officiële trouwlocaties op het IJsselmeer, Markermeer en de Waddenzee. U kunt naast Lelystad, ook vanuit Enkhuizen, Kampen, Hoorn of bijvoorbeeld Harlingen trouwen. En, ook leuk om te weten: omdat jullie op open water zijn getrouwd, worden de coördinaten van waar het schip lag, in jullie trouwboekje opgenomen. Er staat dan bijvoorbeeld dat jullie getrouwd zijn op 54° 52" 12'. Ook weer anders-dan anders!

Daarom is een traditioneel zeilschip bijzonder geschikt voor een bruiloft

Dit arrangement biedt u heel veel vrijheid, zonder dat u extra veel hoeft te regelen. Onze schepen zijn ruim en gezellig en lenen zich uitstekend voor een trouwerij, een diner en een spetterend feest. Zowel u als uw gasten hoeven nergens anders meer heen, als jullie eenmaal aan boord zijn. Vanaf dat moment is het puur genieten: van een mooie tocht over het IJsselmeer, Markermeer, IJsseldelta of de Waddenzee en daarna van de trouwceremonie en het feest. Ook de catering kunt u desgewenst aan ons overlaten; we regelen het tot in de puntjes.

De duur van het arrangement

Dit arrangement is al mogelijk vanaf acht uur en kunt u naar wens per uur uitbreiden.

Champagneontbijt

Wonen sommige gasten ver weg? Wil niemand de Bob zijn? Of willen jullie er een meerdaags feest van maken? Boek er een slaapschip bij. Verschillende schepen hebben luxe overnachtingsmogelijkheden, zelfs met een bruidssuite of jacuzzi. En de salon en het dek zijn gezellig en groot genoeg voor een uitgebreid champagneontbijt met uw familie en vrienden de volgende morgen.

Programma Intiem trouwen en feesten op het water

Bij het samenstellen van het programma, de catering en de keuze van de haven bent u volkomen flexibel en bepaalt u hoe de mooiste dag van uw leven er uiteindelijk uit gaat zien. We kunnen ons voorstellen dat u toch graag een richting wilt hebben, daarom hebben we hieronder een globaal programma voor u uitgeschreven.

Het schip ligt voor u klaar, welkom aan boord!

In de haven van uw keuze ligt het schip op u te wachten. Zo halverwege de ochtend gaat u aan boord, voorafgaand of tegelijk met de genodigden. Als het gezelschap compleet is en de trouwambtenaar er ook is, vaart het schip uit. Spannend, nu gaat het echt beginnen! Nog even en jullie zijn getrouwd!!

De huwelijksceremonie

Midden op het water, onder volle zeilen, wordt in een prachtige ambiance de huwelijksceremonie voltrokken. Met uw naaste vrienden en familie om u heen geeft u elkaar het Ja-woord. Wat een bijzonder moment! De exacte coördinaten van het punt waar jullie zijn getrouwd, komt in jullie trouwboekje te staan. Dat is weer eens wat anders dan de naam van een gemeente! Na de huwelijksvoltrekking kan er getoost worden met een hapje en een drankje op het nieuwe echtpaar.

Varen en foto's maken

De zeilen worden gezet en er wordt onder genot van een hapje en een drankje over het IJsselmeer gevaren. Dit geeft mooie plaatjes!

Dinnertime

Aan het begin van de avond wordt het buffet in de lounge geserveerd. In de salon is voor alle gasten voldoende ruimte om te genieten van de heerlijke gerechten. Na het diner is het tijd voor het bruidspaar om de bruidstaart aan te snijden!

Dansen midden op het water

Er wordt koers gezet richting het vaste land om de avondgasten aan boord te laten. Daarna kan het feest beginnen! Er zijn hapjes en drankjes, mensen zijn blij, er wordt gedanst, gelachten en heel veel plezier gemaakt. Aan het eind van de avond keert het schip terug naar de haven en neemt de bemanning afscheid van u en uw gasten.

Opstaphaven
Almere
Amsterdam
Delfzijl
Den Helder
Den Oever
Edam
Enkhuizen
Franeker
Harlingen
Hoorn
Kampen
Lelystad Bataviahaven
Lemmer
Makkum
Medemblik
Monnickendam
Muiden
Stavoren
Urk
Volendam
Workum

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
25
 1. Onvergetelijk

  Geplaatst op

  Mijn man en ik hebben genoten van deze intieme bruiloft op het water. En onze gasten eveneens! Het was een onvergetelijke dag, ook de zon deed goed haar werk.

  Josje
 2. De mooiste dag van ons leven

  Geplaatst op

  Dit was precies wat wij zochten! Met een klein gezelschap de plechtigheid en vervolgens met al onze familieleden, vrienden, kennissen, buren en hechte collega's tot diep in de nacht dansen op het water. Ongetwijfeld de mooiste dag van ons leven.

  Juliette

Het arrangement Intiem trouwen en feesten op het water is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het arrangement Intiem trouwen en feesten op het water is exclusief:

 • activiteiten en excursies
 • verzekeringen
 • eten en drinken

Kies een schip

Bezig met zoeken…

Er is een onverwachte fout opgetreden. Probeer de pagina te herladen.

Schepen

Met een groep jongeren zeilen in Nederland of op Plastic Soup Expeditie? Vraag de gratis inspiratiegids aan.