Populaire schepen met opstaphaven Volendam

Bekijk alle

Bezienswaardigheden in Volendam

Bekijk alle

Alida Hoeve

De Alida Hoeve is een kaasboerderij en klompenmakerij in Volendam, een dorp in Noord-Holland dat bekend staat om zijn visserscultuur en klederdracht.De boerderij maakt deel uit van Henri Willig, een familiebedrijf dat al sinds 1974 schapen- en geitenkaas produceert. De kaas wordt gemaakt van verse melk van eigen koeien, schapen en geiten, en wordt op ambachtelijke wijze bereid met natuurlijke ingrediĆ«nten. 

U bent van harte welkom om te ervaren hoe de kaas wordt gemaakt en in de winkel kunt u alle soorten proberen en kopen. Zoals Edammer, Gouda, kruidenkaas en rookkaas. Allemaal even lekker en een mooi cadeau of souvenir om mee naar huis te nemen!

Over de kaasboerderij Alida Hoeve

Kaasboerderij Alida Hoeve is toegankelijk voor alle bezoekers die het proces van het kaasmaken willen zien. De Alida Hoeve is een leuke en leerzame bestemming voor iedereen die meer wil weten over de Nederlandse cultuur en tradities.

Klompenmakerij De Vriendschap

Leuk te combineren met de Alida Hoeve is de naastgelegen klompenmakerij. De klompen wordenhier nog met de hand gemaakt van populieren- of wilgenhout, en ze worden beschilderd met typisch Nederlandse motieven waardoor er unieke en authentieke paren ontstaan. Tijdens een bezoek aan de klompenmakerij kunt u een rondleiding krijgen en zien hoe de klompen worden gemaakt. En natuurlijk is het mogelijk om in de souvenirwinkel een eigen gedecoreerd paar te kopen.