Populaire schepen met opstaphaven Amsterdam

Bekijk alle

Bezienswaardigheden in Amsterdam

Bekijk alle

Amsterdam Cheese Museum

Dé plek voor kaasliefhebbers!

Als u van kaas houdt, mag een bezoek aan het Amsterdam Cheese Museum niet ontbreken tijdens uw zeiltocht naar Amsterdam. Het museum biedt een unieke kijk op de geschiedenis en productie van de beroemde Nederlandse kaas.

Leren

Het museum heeft een uitgebreide collectie kaasgerelateerde voorwerpen en tentoonstellingen die u meenemen op een reis door de geschiedenis van Nederlandse kaasproductie. Van de eerste experimenten met kaasbereiding tot de moderne productieprocessen van vandaag, het Amsterdam Cheese Museum biedt een uitgebreide kijk op dit eeuwenoude ambacht.

Proeven

Maar het museum is meer dan alleen een plek om te leren over kaas. Het is ook een plek waar u kunt proeven van de vele verschillende soorten kaas die Nederland te bieden heeft. Naast de bekende Goudse kaas kunt u hier ook andere lokale kazen proeven en leren over de nuances die elke kaassoort uniek maken.

Meer informatie

Het Amsterdam Cheese Museum is gevestigd in het historische hart van de stad, op een steenworp afstand van het Centraal Station. Het museum is makkelijk te bereiken en ideaal gelegen als u een zeiltocht naar Amsterdam wilt combineren met een bezoek aan het museum.