Populaire schepen met opstaphaven Amsterdam

Bekijk alle

Bezienswaardigheden in Amsterdam

Bekijk alle

Anne Frank Huis

Als u uw vaartocht wilt combineren met een bezoek aan Amsterdam, dan is het Anne Frank Huis een absolute must-visit bestemming. Anne Frank was een Joods meisje en een van de beroemdste inwoners van Amsterdam. Haar dagboek, waarin ze haar onderduikleven tijdens de Tweede Wereldoorlog vertelt, is een van de beroemdste werken en in 70 talen vertaald.

Het Anne Frank Huis

Het museum aan de Prinsensgracht 263, op slechts enkele minuten van de haven, is gevestigd in het Achterhuis. De familie Frank en vier andere Joden hielden zich hier tijdens de Tweede Wereldoorlog verborgen voor de nazi's. In het museum ziet u een tentoonstelling over het leven in het huis, antisemitisme en de Tweede Wereldoorlog. Het pand is bewaard gebleven en gerestaureerd naar de staat waarin het tijdens de oorlog was. Hierdoor krijgt u een realistisch beeld van hoe het leven was voor Anne Frank en haar familie tijdens deze moeilijke periode.

De geschiedenis van het Anne Frank Huis

Het huis, gebouwd in 1635, was oorspronkelijk het hoofdkantoor van het bedrijf van Otto Frank, de vader van Anne Frank. Het pand bestaat uit een voorhuis en een achterhuis, dat te betreden is via een geheime deur achter een boekenkast. Het diende als schuilplaats voor de familie Frank en vier andere mensen in de periode 1942-1944. In augustus 1944 werden alle bewoners en de twee helpers gearresteerd en gedeporteerd. Na de terugkeer van Otto Frank en het succesvolle dagboek van zijn dochter Anne werd het oude bedrijfspand en de schuilplaats in 1960 een museum.

Het Anne Frank Huis Museum is meer dan alleen een historische locatie. Het biedt een bijzondere ervaring die u niet snel zult vergeten. Door middel van verhalen, foto's en zelfs filmbeelden wordt u meegenomen op een reis door de geschiedenis en krijgt u de kans om zich te verdiepen in het leven van Anne Frank en haar familie.

Het museum is ook een geweldige manier om jongeren te leren over de ontberingen en verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog en het belang van tolerantie en acceptatie te onderwijzen.

Of u nu een geschiedenisfanaat bent of gewoon op zoek bent naar een inspirerende en educatieve ervaring, het Anne Frank Huis Museum is zeker de moeite waard om te bezoeken. Met nauwe banden met het verleden en een uniek inzicht in een van de meest levensechte en realistische oorlogsverhalen, mag u dit niet missen.

Plan uw bezoek

Wij raden u wel aan ruim van te voren tickets te regelen, het Anne Frank Huis Museum is een van Amsterdams meest populaire toeristische attracties. Elk jaar trekt het museum duizenden bezoekers van over de hele wereld. Kijk op de website van de Anne Frank Stichting voor de meest actuele informatie, hoe u kaarten kunt bestellen en voor de speciale programma's voor groepen.