Populaire schepen met opstaphaven Lemmer

Bekijk alle

Bezienswaardigheden in Lemmer

Lemmer strand

Het Lemmer strand ligt in een U-vormige baai aan het IJsselmeer en kent zo goed als geen hoge golven. Dit maakt het strand zeer kindvriendelijk. Goed om te weten: op de grote parkeerplaats direct achter het strand, aan de Plattedijk, kunt u uw auto gratis parkeren!
Vanwege de aflopende bodem in het water is het Lemmer strand ook voor kleine kinderen ideaal. En niet alleen kinderen, ook honden zijn hier toegestaan! Op het meest westelijke deel van het strand mogen honden het hele jaar door loslopen en tussen 1 oktober en 30 april mogen ze over de gehele breedte van het strand loslopen. Alleen gedurende de zomermaanden houdt de hondenpret even op. 
Bezoekt u het Lemmer strand in augustus, dan kunt u direct het jaarlijkse GLemmer meepikken. Dit vierdaagse festival verandert het strand in een landelijk bekend poppodium. Van bekende artiesten tot vele foodtrucks; het event staat bekend als het gezelligste van heel Lemmer! Ook het driedaagse Lemmer Ahoy is zeer geliefd; de organisatie van dit zeilevenement in de baai van Lemmer ligt in de handen van Watersportvereniging de Zevenwolden.