Bezoekerscentra Oostvaardersplassen

Nationaal Park Nieuw Land

Het Nationaal Park Nieuw Land ligt in Flevoland en bestaat uit vier bijzondere natuurgebieden: de Oostvaardersplassen, Lepelaarsplassen, de eilandengroep de Marker Wadden, Trintelzand en een gedeelte van het Markermeer. Het bijzondere is dat de Oostvaardersplassen een halve eeuw geleden nog niet bestonden. Het is ontstaan door het grootste inpolderingstraject ter wereld. Dieren hebben er al snel hun weg gevonden. Zo kunt u in het park o.a. Konikpaarden, een zeearend of misschien wel een bever spotten. Start uw ontdekkingstocht in de Oostvaardersplassen vanuit het bezoekerscentrum Buitencentrum Oostvaardersplassen of Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders en u bent verzekerd van een leuke afwisselende tocht langs de mooie uitkijkpunten over dit verrassende natuurgebied.

Ontdek het natuurgebied via de vele wandel- en fietstochten

In het park starten diverse leuke wandel- en fietstochten starten vanuit het informatiecentrum, zoals het egel-, vlinder- of uilenpad of de paarse paaltjes van het boswachterpad, een wandeltocht van 7 km langs bijzondere uitkijkpunten. Ook aan de kleintjes is gedacht met een kabouter- en elfenpad. Leuke speurtochten met opdrachten, die u nog leuker kunt maken met een speciaal pakket met opdrachten die u bij het bezoekerscentrum kunt kopen.

Wat is een Nationaal Park?

Nationale parken zijn overal ter wereld te vinden. Ze zijn bedoeld om waardevolle natuurgebieden en ecosystemen te behouden en te ontwikkelen. In Nederland begon de overheid in 1980 met het opzetten van Nationale Parken. In 1989 werd Schiermonnikoog het eerste Nationaal Park. Inmiddels zijn er 21 in Nederland, die samenwerken in het SNP, Samenwerkingsverband Nationale Parken. Het Nationaal Park Nieuw Land is een van de nieuwste natuurgebieden.

Bezoek de Oostvaardersplassen met een schip

NAUPAR is gastheer van het Nationaal Park en neemt u graag mee naar dit veelzijdige natuurgebied. En zeg nou zelf, een traditioneel zeilschip is toch wel de meest unieke manier om de prachtige natuurgebieden aan het water te bezoeken. En handig ook. Uw ‘varende’ accommodatie blijft op u wachten in de haven tot u weer terug bent van de excursie. Spot u een jonge zeearend, ijsvogel of bever vanuit een van de vele observatiehutten?