Met 100 man op 5 schepen het IJsselmeer over

Voor een weekend weg met al het personeel en aanhang bedacht LBP|Sight om met schepen van Lelystad naar Enkhuizen te zeilen. Voor NAUPAR was het geen probleem om hiervoor vijf van hun klippers beschikbaar te stellen.

Personeelsuitje LBP|Sight

De personeelsvereniging van LBP|Sight organiseert elk jaar een uitje, waarbij ze het aangename, actieve en educatieve willen verenigen. Dit jaar werd besloten om het IJsselmeer over te zeilen en het Zuiderzeemuseum te bezoeken. In het derde weekend van september gingen ruim honderd mensen aan boord van vijf schepen om van Lelystad naar Enkhuizen te varen.

Vijf schepen als varend hotel

Onder andere de klippers Grietje en Ambiance voeren uit om deze grote groep mensen een mooie dag op het water te bezorgen. Van alle gemakken voorzien en voor zowel de actieve zeiler als de ontspannen deelnemer een geweldige ervaring. Bij aankomst in Enkhuizen meerden de schepen aan en dienden ze als uitvalsbasis voor de andere activiteiten. Het varen was klaar, maar overnachten gebeurde nog wel aan boord.

Terugblik op de vaartocht

"Het is een behoorlijke organisatie, een tocht met zo"n grote groep", vertelt Thijs van Rossum van LBP|Sight. "Dan is het wel fantastisch dat alles goed georganiseerd is en op rolletjes loopt. Wat het weer betreft hebben we het extreem goed getroffen, al stond er niet zo heel veel wind. Voor de échte zeilers had dat het wellicht nóg leuker gemaakt, maar het is een zeer geslaagd weekend geweest en iedereen was heel erg enthousiast."

Wil je ook met een grote groep een zeiltocht ondernemen? Er is enorm veel mogelijk en onze medewerkers adviseren je graag!