36 stoere brandweermannen scheepten in op de Summertime I Klantervaring

brandweermannen-summertime-700X300

De vrijwillige brandweer van gemeente Monsterland besloot hun tweejaarlijkse uitstapje óp het water door te brengen, in plaats van het als blusmiddel te gebruiken. Met 36 mannen, variërend in leeftijd van eind twintig tot zeventig plus, scheepten ze op een zonnige vrijdag in september in op de Summertime. Uiteraard wel pas nadat ze voor adequate vervanging op de kazerne hadden gezorgd, want veiligheid en verantwoordelijkheid staat bij deze hulpverleners voorop.

Verrassing voor de deelnemers

Niemand behalve de organisatie wist van tevoren wat de plannen waren. Zelfs de buschauffeur wist van niks. En omdat iedereen zelf zijn slaapzak, zwembroek en warme kleding mee moest nemen was de opluchting groot toen duidelijk werd dat er gevaren zou worden. Want enkele deelnemers maakten zich toch wat zorgen dat het op een survival zou uitdraaien.

Zelf aan het roer van de viermaster Summertime

Het weer was fantastisch, dus de zeiltocht werd een prachtige belevenis. Vanuit Kampen is men eerst naar Urk gezeild, waar de groep aan wal ging om een lekker visje te eten. Daarna is er de hele dag gevaren in een erg ongedwongen sfeer. Als je mee wilde helpen met het hijsen van de zeilen kon je dat doen, maar zat je liever op het dek; ook geen probleem! Ook toen er wat mannen waren die zelf wilde voelen hoe het was om zo’n geweldige viermaster te besturen was dat geen probleem.

BBQ op de kade van Enkhuizen

Na de hele dag in de weer te zijn geweest werd het schip de haven van Enkhuizen ingeloodst. Daar werd de barbecue op de kade gezet en gezamenlijk gegeten. Uiteraard ook met een drankje erbij, want wat ‘nablussen’ betreft heeft de brandweer een naam hoog te houden. De liefhebbers zijn ’s avonds nog even Enkhuizen zelf ingedoken om daarna de kooi in het schip op te zoeken.

Gouden Tip

Schipper Jonathan en bootsmaat Feline zijn fantastisch,” vertelt Markwin, een van de organiserende brandweermannen. “Zij voelen de groep goed aan en begrijpen wat je wilt, waardoor het een onvergetelijke ervaring is. Ik ben zo enthousiast dat ik bij andere groepen aan het promoten ben om het ook te gaan doen!” Markwin heeft nog een gouden tip voor mensen die ook zoiets willen ondernemen: “Ga van tevoren met je organisatie het schip bekijken en vraag de schipper wat er mogelijk is. Daardoor kom je niet voor verrassingen te staan en kun je als de tijd daar is zorgeloos genieten.”

Meer informatie over groepsreizen?

Zoekt u een unieke invulling voor een groepsreis met uw vereniging of organisatie? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor een zeiltocht aan boord van de Summertime of een van onze mooie schepen of neem direct contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag bij het samenstellen van de perfecte zeilreis voor een groep.