Ervaar een zee van ruimte op de tweemastklipper Hester

Ervaar een zee van ruimte op de tweemastklipper Hester

Vanuit de nautische Hanzestad Kampen zeilt u zo op de gezellige veertig meter lange klipper richting het IJsselmeer, Markermeer of naar de Wadden eilanden. De mogelijkheden zijn eindeloos op en in het water. Of u nu wilt mee helpen met het hijsen van de zeilen of liever wilt ontspannen en gezellig samen zijn met de groep op een ankerplaats. Aan boord van de Hester is alles mogelijk. Zij proberen hun gasten elke keer een onvergetelijke ervaring mee te geven en de juiste mix te vinden tussen actief bezig zijn en ontspanning.

Ontspannen en actief

De Hester is een heerlijk comfortabel schip om als groep mee te zeilen. U kunt actief meezeilen, maar op het ruime dek is voldoende zitplaats voor de mensen die wat meer willen ontspannen. Voor vertrek overlegt de schipper met de groep wat de wensen zijn. Rekening houdend met het weer en de wind, bepalen ze uiteindelijk samen een plan en de bestemming. Zo kunnen we zeilen naar een van de vele havenplaatsen rond het IJsselmeer of de Waddeneilanden Texel, Terschelling en Vlieland. Maar is het bijvoorbeeld mooi zwemweer, dan kunnen we ook voor anker. We hebben een neus voor de beste ankerplekken en hangen graag de zwemtrap en het slingertouw uit, zodat u kunt zwemmen of van de boot kunt slingeren. Maar u kunt ook de omgeving verkennen met een van onze kano’s. En voor de echte avonturiers hebben we zelfs een rubberboot met banaan. Wie durft?

Onze tip: Ga ankeren op het Ketelmeer

Vanuit de thuishaven Kampen zijn er talloze mogelijkheden. Kiezen we voor het ruime sop dan varen we door de Ketelbrug. Bij harde wind blijven we aan deze kant van de Ketelbrug en varen bijvoorbeeld naar Zwartsluis, Hasselt, Genemuiden, Giethoorn, Elburg en/of Harderwijk. Maar de populairste avond bij onze gasten is toch wel ankeren op het Ketelmeer, bij een prachtige natuurgebied. Of het nu om schoolgroepen, bedrijven of families. Het natuurgebied op het Ketelmeer is een paradijs. Als groep bent u er echt samen, er is geen afleiding en wij vinden altijd een plekje uit de wind. Overdag kunt u spelen op en in het water. Voor de avond verzamelt de groep hout om te genieten van een kampvuur onder de prachtige sterrenhemel. En als we geluk hebben is er ook nog iemand aan boord met een gitaar, die goed kan spelen. Als u de volgende morgen wakker wordt, hoort u de vogels fluiten en vliegen de ijsvogeltjes om de boot. Zo bijzonder. Een avontuur voor jong en oud.

Over de Klipper Hester

De Hester is een schip met historie. Gebouwd in 1898 als zeilend vrachtschip. Mooi om je dat voor te stellen. Hoe ze vroeger vracht vervoerden. Al zeilend. En met wind tegen.... Het voormalig ruim is omgebouwd tot een gezellig dagverblijf met comfortabele hutten. Daarnaast heeft de klipper een dagverblijf met bar en een ruime keuken, waar je tijdens de corvee zelfs een dansje kunt wagen.

Heeft u plannen om met een grote groep te gaan zeilen? Doe geheel vrijblijvend een aanvraag. Of neem persoonlijk contact op met onze medewerkers. Wij informeren u graag over de verschillende mogelijkheden met de Hester.