Samenwerken, leren en een bijzondere kerkdienst

In oktober 2010, vaarden 12 schepen over het IJsselmeer met aan boord een grote groep Duitse jeugd uit Stade, de Evangelische Gesamtverband. Al jaren organiseert de gemeenschap deze bijzondere reis die meer is dan zomaar een tocht op het water. De verschillende groepen jeugd verdeeld over de verschillende schepen hebben deze week een inspirerend programma!

Lessen aan boord

Deze week stond in het teken van samenzijn en samenwerken. Samenwerking staat natuurlijk voorop bij het zeilen en het samenleven aan boord. Tevens draagt een week aan boord bij aan de gemeenschapszin en teambuilding. De groepen hebben allemaal een eigen programma en volgen lessen aan boord waarop het samenwerken en -leven aan boord een goede voorbereiding is.

Bijzondere kerkdienst

Donderdag was de groep afgemeerd in Hoorn voor een bijzondere dag. Want hierwerd een speciale activiteit georganiseerd. Tijdens de tochtwas er namelijk ook ruimte voor een originele kerkdienst en daarvoor heeft de groep speciaaleen kerk afgehuurd.Tijdens de kerkdienst deed één van de groepen zelfs belijdenis.

Hele vloot op pad

Alle schepen zeilden deze week dezelfde route, waarbij ze zich lieten leiden door de wind. De groep is in Lelystad aan boord gekomen en ze zijn vervolgens via Volendam en Enkhuizen naar Medemblik gezeild. Vanuit Medemblik zijn zij via Enkhuizen weer naar Hoorn gevaren, waar zij donderdag hun laatste nacht doorbrachten. Op vrijdag zette de groep weer koers richting Lelystad, waarmee er aan hun tocht weer een einde kwam.Voor de laatstekeer deze tocht, was het's middagseen gezellige drukte, wanneer alle twaalf de schepen samen afmeerden.

De schepen

Er is dit jaar gevaren op de Ambiance, Allure, Alliantie, Deo Volente, Antoinette, Anna van Elburgh, Hannus, Inspiratie, Anna Trijntje, Auwe Neel, Avondrood en de Vriendschap.

Een grote groep, een uitstekende organisatie

De groep is in de afgelopen jaren, dat zij met NAUPAR varen, gegroeid van zo"n 150 naar 320 kinderen. Zo"n grote groep vraagt natuurlijk om een hoop geregel. De organisatie van de Stader Flotte komt ieder jaar een paar dagen eerder naar Nederland om bijvoorbeeld alvast de boodschappen te doen. Als alle jeugd weer in de bus terug naar huis zit, is de tocht ook voor de organisatie weer geslaagd.

Wilt u ook met uw (kerk) groep gaan zeilen?

Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan bij NAUPAR of neem telefonisch contact met ons op op telefoonnummer 088 25 25 000.