Grote groep bezoekt Bataviahaven Lelystad!

Drukte in de Bataviahaven in Lelystad gistermiddag. 16 Zeilschepen uit de vloot van NAUPAR met aan boord 425 jongeren meerden aan het eind van de middag af in de haven. De groep, de Evangelische Jugend Wesermunde - Süd uit Duitsland, maakt een week lang een tocht over het Nederlandse water, waarbij samenzijn en lessen centraal staan.

Samen varen

Ieder jaar organiseert de Evangelische Jugend Wesermunde - Süd tochten op de schepen van NAUPAR voor grote groepen jongeren. Met de start van een nieuw vaarseizoen is ook de eerste tocht van het jaar voor deze gemeenschap begonnen. Verdeeld over verschillende schepen maakt de groep gezamenlijk een tocht langs verschillende havens rondom het IJsselmeer. Een bijzondere manier van samenzijn en een indrukwekkend gezicht wanneer de hele vloot van 16 schepen in een haven afmeert.

Lessen aan boord

Tijdens deze vaartocht bezoeken de jongeren niet alleen leuke havenstadjes, samenzijn en samenwerking staan centraal. Aan boord worden lessen gevolgd, die een voorbereiding zijn op de zegening die zij na twee jaar ontvangen. Tijdens deze zeilweek heeft de groep ook een bezoek gebracht aan de kerk in Hoorn, waar men tezamen een bijzondere kerkdienst gehouden heeft.

De schepen

De groep vaart dit j.aar op een eigen vloot van 16 schepen: Ambiance, Allure, Alliantie, Deo Volente, Anna van Elburgh, Hannus , Anna Trijntje, Auwe Neel, Soeverein, Summertime, Arbeid Adelt, Boekanier, Brandaris, Hester, Medusa en de Vriendschap. Tijdens deze tocht hebben zij Enkhuizen, Hoorn, Volendam en Lelystad al bezocht en vanochtend zijn zij uitgevaren richting Stavoren. Elke avond blijft de groep in een andere haven overnachten voordat de reis de volgende dag weer vervolgd wordt.

Een grote groep, een uitstekende organisatie

De groep is met de jaren uitgegroeid tot deze keer een groep van wel 425 jongeren. Zo"n grote groep brengt natuurlijk een hoop geregel met zich mee. Om alles in goede banen te leiden komt de organisatie ieder jaar een paar dagen eerder naar Nederland om bijvoorbeeld alvast de boodschappen te doen. Vrijdag meren de schepen voor de laatste keer aan in Bataviahaven te Lelystad en zit ook voor de organisatie er weer een geslaagde week op.

Wilt u ook met uw (kerk) groep gaan zeilen?

Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan bij NAUPAR of neem telefonisch contact met ons op op telefoonnummer 088 25 25 000.