Herenclub vaart met topzeilschoener Grietje naar Volendamse kermis

Lelystad, 17 januari 2018 – Al ruim tien jaar gaat een groep van voornamelijk ondernemers uit Maasbracht jaarlijks een weekendje weg. Afgelopen jaar is deze herenclub met het schip de Grietje van Enkhuizen naar Volendam gevaren om daar de jaarlijkse kermis te bezoeken. Het beviel ze zo goed dat ze voor de zomer van 2018 het schip én de aanlegplaats in de haven alweer gereserveerd hebben. 

Ondernemers met een hart voor de binnenvaart

Een groep van 34 mannen, de meeste ondernemer en bijna allemaal werkzaam in de binnenvaart, scheepte op zaterdag 9 september in op de Grietje van schipper Kim. Het doel: een gezellig samenzijn aan boord van het schip en ondertussen vervoerd worden naar Volendam. Bovendien een prettige plek om te overnachten, in de wetenschap dat het wel eens laat kon worden. “We treffen elkaar met regelmaat in een café in ons dorp,” vertelt David Fijneman, “en één keer per jaar gaan we er een weekend met z’n allen op uit.”

 

Kermis in Volendam

De jaarlijkse kermis in Volendam is het ultieme uitje voor de heren. Gezelligheid ten top en volop vermaak. “Volendam is in die dagen niet te vergelijken met de rest van het jaar. We komen er graag en volgens de bediening zijn we graag geziene gasten,” aldus David.

 

2018: zelfde schip, zelfde schipper

Het is ze zo goed bevallen dat ze direct na het weekend gereserveerd hebben voor 2018. En weer op de Grietje, want die heeft ruime slaapplekken voor grote kerels. Bovendien is de service en beleving van schippers Kim en Rianne uitstekend bevallen. “We willen zeker weten dat we er voor volgend jaar op tijd bij zijn, dus hebben we Kim zelfs de havenmeester van Volendam al laten bellen om een ligplaats te reserveren.”   

Wilt u ook eens met uw ondernemersvereniging, vriendengroep, collega’s of familie een evenement bezoeken? NAUPAR biedt diverse mogelijkheden voor varen en overnachten, onze medewerkers adviseren u graag.