Jonge kerkgroep weer aan boord bij NAUPAR

Zoals vele jaren achtereen, stapt ook donderdag 17 maart 2016 de jonge kerkgroep uit Noord-Duitsland weer aan boord bij NAUPAR. Dit jaar zijn er maar liefst 24 authentieke zeilschepen van NAUPAR afgehuurd. Een week lang varen de honderden jongeren over het IJsselmeer.

Vaste prik

Het is niet de eerste keer dat deze Duitse kerkgroep met NAUPAR vaart. Sterker nog: inmiddels is de groep al meer dan zes keer met NAUPAR "in zee" gegaan! De laatste vaartocht was vorig jaar maart. Elke keer worden er vele zeilschepen van NAUPAR afgehuurd, zodat de hele jongerengroep kan meevaren. Dit jaar gaat het om 24 zeilschepen; de grootste editie tot nu toe!

Varen en leren

Gedurende de vaartocht over het IJsselmeer, beschikt elk schip over een eigen programma aan boord. Wel varen de schepen grotendeels als één gezamenlijke vloot. De jongeren volgen aan boord verschillende interessante lessen en daarnaast werken ze veel samen om zo de gemeenschapszin en teamgevoel te versterken. Ook wordt er regelmatig een kerkdienst bijgewoond in een van de havensteden; vorig jaar was dit in de Westerkerk van Enkhuizen. Kortom: voor alle jongeren aan boord een unieke ervaring.