Zeilen op het IJsselmeer

Zeilen op het IJsselmeer doet u aan boord van een traditioneel zeilschip.

Enkhuizen, Urk, Stavoren, Medemblik, Lemmer. Scheep in en vaar mee naar een van deze mooie havens aan het IJsselmeer.

Wat uw gelegenheid ook is en hoelang u ook gaat varen, een vaartocht over het IJsselmeer wordt zeker een succes.

Ervaar het zelf

Aan boord van een traditioneel zeilschip ervaart u het ouderwetse zeilen. De wind, het water en de vogels die achter de boot aan vliegen. Zoek een lekker plekje aan dek en geniet van de voorbijtrekkende vergezichten. Of help de bemanning bij het zeilen. U heeft geen ervaring nodig. Zij leren het u graag.

Na uw vaartocht komt u pas echt ontspannen van boord.

Traditionele zeilschepen voor een meerdaags uitje

Bekijk alle

Arrangementen en programmasuggesties

Bekijk alle

Meer informatie over zeilen in Holland

Zeilen IJsselmeer

Het IJsselmeer is een bijzonder vaargebied. Perfect voor een gezellige dagttocht, weekendje weg met de familie of een midweek voor een schoolklas. Of u nu houdt van een actieve zeiltocht of lekker wilt ontspannen, het IJsselmeer is voor iedereen geschikt. 

Hoe lang duurt uw vaartocht?

U bepaalt. U kunt bij NAUPAR kiezen uit verschillende soorten vaartochten. Van een gezellige dagtocht naar een leuke havenstad. Tot een weekendje weg naar Enkhuizen, Stavoren of Medemblik. Heeft u zelfs nog wat langer de tijd? Wat dacht u van een zeilvakantie op het IJsselmeer?

Gezellige havenstadjes en activiteiten

Er valt rond het IJsselmeer een hoop te zien. In de vele gezellige havenstadjes kunt u de sfeer van het leven rondom de voormalige Zuiderzee nog proeven. Het zeilen is makkelijk te combineren met een leuke activiteit in één van de havenstadjes. Zoals een stadswandeling, museumbezoek of een spannende photohunt. 

Zelf koken of laten verwennen?

Tijdens een meerdaagse vaartocht over het IJsselmeer kunt u er voor kiezen om zelf uw maaltijden te bereiden in de goed uitgeruste keuken. Liever iets meer luxe? Verwen uzelf - en de groep! - met de uitgebreide cateringmogelijkheden van NAUPAR.

Altijd een schip dat bij u past

Bij NAUPAR vindt u de grootste verscheidenheid aan traditionele zeilschepen. Van majestueus en luxe tot back to basic en sportief.  Elk schip heeft zijn eigen ambiance en comfort. Of u nu met familie, vrienden, uw collega’s of de vereniging gaat varen; bij NAUPAR vindt u altijd een passend schip.

Zeilen in Nederland

Op een zeilschip van NAUPAR kunt u naast het IJsselmeer ook zeilen op het Markermeer, de Waddenzee, de Friese Meren en de Kop van Overijssel. Met 16 afvaarthavens rondom het IJsselmeer kunt u altijd opstappen op een plek bij u in de buurt!

Daarom over het IJsselmeer zeilen met NAUPAR

NAUPAR heeft ruim 40 jaar ervaring met het organiseren van unieke vaartochten over het IJsselmeer. Bij NAUPAR:

  • bieden wij u de grootste keuze aan traditionele zeilschepen, inclusief schipper en bemanning
  • kunt u terecht voor groepen vanaf 10 personen tot 150 personen en bij hele grote groepen kunt u zelfs kiezen voor meerdere schepen
  • bieden de tochten voor ieder wat wils; van actief meehelpen, het leren van zeemansknopen, ankeren en zwemmen tot lekker genieten en chillen op het dek
  • heeft u geen zeilervaring nodig, de bemanning leert de groep graag de kneepjes van het zeilen
  • kunt u kiezen uit maar liefst 16 verschillende vertrekhavens en is er altijd wel een haven bij u in de buurt
  • vindt u zeker het schip dat bij uw wensen past en bent u verzekerd van een onvergetelijke vaartocht over het IJsselmeer waar u nog lang over napraat