Een vaartocht op de Waddenzee is altijd een succes

Stap aan boord van een van de schepen bij NAUPAR en beleef een unieke zeiltocht over de Waddenzee met uw familie, vrienden of collega's.

U ervaart de Waddenzee op z'n allermooist aan boord van een authentiek zeilschip: de wind in uw haren, de zilte lucht en het weidse uitzicht over de geulen en zandplaten met hier en daar een rustende zeehond. Het is uniek.

Met een schip heeft u niet alleen een heerlijke vaartocht, maar ook een bijzondere plek om te eten en slapen. De ideale accommodatie voor een gezellig uitje naar de Waddeneilanden.

Waddengebied UNESCO Werelderfgoed

De Waddenzee is een uniek vaargebied en staat niet voor niets sinds 2009 op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Nergens in de wereld bestaat een vergelijkbaar gebied, het is onvervangbaar en de dynamiek van wind, water en getij zorgen er voor dat geen dag op het wad hetzelfde is.

Wanneer komt u dit unieke vaargebied ontdekken met een authentiek zeilschip?

Traditionele zeilschepen voor een meerdaags uitje

Bekijk alle

Arrangementen en ideeën voor een uitje naar de Waddenzee

Bekijk alle

Meer informatie over zeilen in Holland

Zeilen op Waddenzee

Heeft u iets te vieren of organiseert u een bedrijfsuitje, schooluitstapje of vriendenweekend? Wat uw gelegenheid ook is, een vaartocht op de Waddenzee is altijd een succes! Het vaargebied is uniek voor Nederland en kunt u het beste ontdekken met een authentiek zeilschip. U verplaatst zich op de wind, bent dichter bij de natuur dan ooit en kunt samen met uw gezelschap lekker uitwaaien, terwijl u geniet van de prachtige vergezichten en de waddeneilanden die langzaam aan de horizon verschijnen. 

Hoelang en met welk schip gaat u varen?

Of u nu kiest voor een dag, weekend, midweek of week zeilen, u geniet altijd van een zeiltocht op de Waddenzee. Wij bieden traditionele zeilschepen voor dagtochten en meerdaagse vaartochten en elk schip heeft zijn eigen unieke uitstraling.

Wij hebben de grootste variëteit aan traditionele zeilschepen; van majestueuze schoeners en luxueuze barkentijnen tot back-to-basic klippers en sportieve tjalken. Omdat elk schip zijn eigen sfeer en gemakken heeft, vindt u bij NAUPAR altijd wel een schip naar uw smaak.

Dagtocht over de Waddenzee

Indien u kiest voor een dagtocht raden wij u de opstaphavens Harlingen of Makkum aan. U zit dan binnen no-time op de Waddenzee en kunt optimaal genieten van een heerlijke dagtocht over het water. Tijdens de vaartocht kunt u plaatsnemen in een van de gezellige zithoeken aan dek voor een goed gesprek en genieten van het heerlijke uitzicht.

Of u helpt de bemanning bij het zeilen, zij leren u graag de fijne kneepjes. Ondertussen komt de bemanning langs met een hapje en een drankje. En als het weer en getij gunstig is kunt u zelfs droogvallen met het schip, mits deze een platte bodem heeft.

Meerdaagse tocht over de Waddenzee

Voor een meerdaagse tocht heeft u wat meer tijd en kunt u ook opstappen in een van de andere 16 vertrekhavens. De schepen voor een meerdaagse tocht bieden naast een ruim dek met gezellige zitplaatsen, ook een goed uitgeruste keuken, comfortabele hutten en douches. Hierdoor zal het u tijdens uw verblijf aan boord van het schip aan niets ontbreken.

Tijdens de vaartochten kunt u de bemanning helpen bij het zeilen of lekker chillen aan dek. Eenmaal in de haven is er voldoende tijd om het waddeneiland te ontdekken. Of  u blijft gezellig aan boord, kookt samen een lekkere maaltijd, speelt een spelletje en kletst bij tot in de late uurtjes voor u een comfortabele hut op zoekt. De volgende dag wordt u uitgerust weer wakker.

Eten en drinken aan boord

U kunt ervoor kiezen om tijdens het zeilen op de Waddenzee in de scheepskeuken gezamenlijk een smakelijke maaltijd te bereiden. Wilt u zich liever vooral bezighouden met zeilen en met uw gezelschap? NAUPAR verzorgt graag de catering voor u! Kies voor vertrek uit een van onze vele cateringarrangementen.

Andere vaargebieden

Zeilen op de Waddenzee is slechts een van de mogelijkheden van een vaartocht met een zeilschip bij NAUPAR. U kunt daarnaast ook varen op het IJsselmeer en Markermeer, de Friese Meren en de Kop van Overijssel. Met zestien verschillende vertrekhavens vindt u vast wel een vertrekplaats bij u in de buurt. Enkhuizen, Lelystad, Kampen en Harlingen zijn de favoriete vertrekhavens. 

Daarom zeilen met NAUPAR

NAUPAR heeft ruim 50 jaar ervaring met het organiseren van unieke vaartochten op de Waddenzee. Bij NAUPAR:

  • bieden wij u de grootste keuze aan traditionele zeilschepen, inclusief schipper en bemanning
  • kunt u terecht voor groepen vanaf 10 personen tot 150 personen en bij hele grote groepen kunt u zelfs kiezen voor meerdere schepen
  • bieden de tochten voor ieder wat wils; van actief meehelpen, het leren van zeemansknopen, ankeren en zwemmen tot lekker genieten en chillen op het dek
  • heeft u geen zeilervaring nodig, de bemanning leert de groep graag de kneepjes van het zeilen
  • kunt u kiezen uit maar liefst 16 verschillende vertrekhavens en is er altijd wel een haven bij u in de buurt
  • vindt u zeker het schip dat bij uw wensen past en bent u verzekerd van een onvergetelijke vaartocht waar u nog lang over napraat