Meer privacy en comfort op topzeilschoener De Vrijheid

De voorbereidingen voor het nieuwe vaarseizoen zijn in volle gang. Aan boord van de 44 meter lange topzeilschoener Vrijheid wordt deze winter druk verbouwd, zodat gasten meer comfort en privacy ervaren tijdens een zeiltocht op het IJsselmeer, Markermeer of de Waddenzee. Benieuwd wat er gaat veranderen? Kijk mee met de verbouwing op De Vrijheid.

Meer comfort

“Dit winterseizoen nemen we de hutten en het sanitair onder handen. Benedendeks bevinden zich momenteel acht stijlvolle hutten. Deze gaan we uitbreiden naar elf hutten. Daarnaast worden ook het aantal douches en wc’s uitgebreid” vertelt eigenaar Ruud Stam enthousiast. “Het aantal bedden blijft echter gelijk. Dit betekent voor onze gasten dat ze meer privacy en comfort krijgen.” vult Ruud aan. Eén hut wordt wel heel bijzonder en is zelfs door de schipper al omgedoopt tot ‘de bruidssuite’. Het wordt een extra luxe en ruime hut voor vier personen. Maar je kunt er bijvoorbeeld in geval van een trouwerij ook met twee personen slapen. De nieuwe hemeldouche en infrarood sauna maken het plaatje van een perfecte bruidssuite helemaal af.

Lekker chillen aan dek

Met de Vrijheid kunt u zowel actief meezeilen of ontspannen genieten van het uitzicht. Aan dek zijn verschillende zithoeken gecreëerd waar u tijdens de zeiltocht ontspannen kunt genieten. Zo kunt u plaatsnemen in de ruime zithoek aan dek. Zelfs bij minder goed weer zit u hier voortaan droog door een nieuwe tent die we hier kunnen plaatsen, zelfs tijdens het zeilen. Maar u kunt ook verplaatsen naar het knusse dekhuis met een ruime zithoek, bar, biertap en openslaande deuren naar het dek. Terwijl u behaaglijk bijkletst met u reisgenoten kijkt u via de patrijspoorten nog steeds uit over het water. Daarnaast is ook de oude stuurhut ingericht als een gezellige lounge ruimte, waar u heerlijk kunt relaxen met een groep.

Klaar voor het nieuwe zeilseizoen

En na de verbouwing? Dan zijn we klaar voor het nieuwe vaarseizoen. De Vrijheid is bijzonder geschikt voor dagtochten en meerdaagse tochten met grote groepen. U kunt o.a. zeilen op het Markermeer, IJsselmeer of zeehonden spotten op de Waddenzee. De schipper is erg bekend op het Wad en weet de mooie plekjes voor u te vinden. Daarnaast is de Vrijheid door zijn hoge relingen extra veilig voor groepen met kleine kinderen en door allerlei voorzieningen, zoals een traplift ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Heeft u plannen om met een grote groep te gaan zeilen? Doe geheel vrijblijvend een aanvraag. Of neem persoonlijk contact op met onze medewerkers. Wij informeren u graag over de verschillende mogelijkheden met de Vrijheid.