Met een groep jongeren over het IJsselmeer en de Waddenzee

Al 18 keer heeft het katholieke kerkgenootschap gemeente Richterswill uit Zwitserland met de schepen van NAUPAR gevaren. Ieder jaar reist de groep af naar Nederland om met z’n allen een geweldige tijd te beleven en zo dichter bij elkaar te komen. Met name de Amalia is bij de groep geliefd en ook dit jaar stond het schip weer voor hen klaar.

Over de groep

De katholieke kerkgenootschap gemeente Richterswill uit Zwitserland boekt al vele jaren hun (jaarlijkse) vaartochten bij NAUPAR. Ook dit jaar was het weer raak; van 15 tot 20 oktober voer de groep aan boord van de ruime Amalia over het IJsselmeer en de Waddenzee. De groep kent het schip nog van toen deze ‘Zuiderzon’ heette, maar ook de nieuwe naam wordt zeker gewaardeerd.

De route

Dit jaar startte de groep de vaartocht in Lelystad. Ze voeren over het IJsselmeer naar Medemblik en vervolgens richting de Waddenzee. De volgende stop was Texel. “Hier is de mooie fietstocht met de jongeren bijgebleven”, vertelt begeleidster Susanne Hilty. “Vanaf Texel zijn we naar Stavoren gegaan”, licht Susanne verder toe. “Na een laatste stop in Enkhuizen, voeren we uiteindelijk weer terug naar Lelystad. We zijn al achttien keer op reis geweest met NAUPAR en álle plaatsen die we tot nu toe bezocht hebben, waren stuk voor stuk bijzonder.”

De ervaringen

Als we Susanne vragen naar haar mooiste ervaring van de laatste reis, hoeft ze niet lang na te denken. “Dat was de kerkdienst op zee!” Aan boord van een schip kunnen we dit soort dingen op een totaal andere manier invullen, waardoor het voor de jongeren een onvergetelijke belevenis wordt. Daarnaast ontstaat er ook een nieuwe dynamiek tussen de deelnemers. Susanne heeft ervaren dat de groep na de vaartocht dichter bij elkaar gekomen is. Dat zeilen een teambuildingseffect heeft is niets nieuws, maar het blijft leuk om dat te zien ontstaan bij een nieuwe groep. Dit is dan ook de reden dat ze elk jaar graag weer terug komen naar ‘hun’ Amalia. Wij kijken er naar uit en danken het kerkgenootschap voor hun vertrouwen. Tot volgend jaar! Wilt u ook een geweldige zeiltocht beleven met een jeugdgroep, sportvereniging of klas? Neem contact op met onze medewerkers, wij adviseren u graag.