Met driemast schoener Grietje op zeilkamp I Klantervaring

Rietlanden zeilt mee met Grietje

In juni vond het jaarlijkse zeilkamp van de Rietlanden uit Lelystad plaats. 25 tweedejaarsleerlingen gingen, samen met twee begeleiders, in Bataviastad aan boord van de Grietje. Om even de stress en drukte van het afgelopen schooljaar achter zich te laten.

Onverwachte route

Het weer was fantastisch, maar de eerste dag viel de wind wat weg. Met als gevolg dat de richting waarin gevaren werd totaal anders was dan gepland. “Maar dat maakte het juist leuk en verrassend,” vertelt Lars Eisink, onderwijzer aardrijkskunde en geschiedenis. “Wanneer je ontspannen bent en de schipper weet wat hij doet, ga je gewoon daarheen waar de wind je blaast.”

Naar Urk en het strand

Urk stond oorspronkelijk helemaal niet in de planning. Maar door de weersomstandigheden gedwongen werd daar aangelegd. De deelnemers vonden het er heerlijk, die hebben zowel het stadje als het strand met veel plezier bezocht. Sowieso was er veel vrijheid; de leerlingen konden zelf bepalen wat ze deden. Of dat nou meehelpen met het zeilen, een bezoek aan de stuurhut of chillen met een muziekje op het dek was, iedereen was daarin vrij.

De gezamenlijke barbecue

De eerste dag kon iedereen zelf bepalen wat of waar hij at. Er waren zelfs leerlingen die diepvriespizza’s hadden meegenomen, omdat ze hadden gelezen dat er een oven aan boord was. “Maar de tweede avond hebben we ergens aangelegd en de barbecue aangestoken. Dat hoorde ook wel bij de temperatuur, want het was iets van dertig graden die drie dagen,” aldus Lars.

Ideale schoolreis

De wisselwerking met de schippers was echt zeer fijn. Zij gingen echt geweldig met de leerlingen om, positief en met humor. Bovendien was alles mogelijk, in goed overleg kun je met de schipper alle kanten op (letterlijk zelfs). “Dat was voor ons als begeleiding extra prettig. Ik wilde eigenlijk van tevoren alles afgesproken en dichtgetimmerd hebben. Maar dat is niet hoe het werkt op zo’n zeilkamp en bleek achteraf ook helemaal niet nodig.”

Meer informatie over schoolreizen?

Zoekt u een unieke invulling voor een schoolreis? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor een zeiltocht aan boord van een van onze mooie schepen of neem direct contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag bij het samenstellen van de perfecte zeilreis voor een groep leerlingen.