Klantervaring I zomervakantie op de Barkentijn Summertime

Barkentine-Summertime

Als er drieëndertig jongeren en zeven begeleiders met de fiets klaar staan voor de Laurentiuskerk in Haltern aan zee, kan het maar een ding betekenen: ze gaan op zeilkamp. Sinds 1996 fietst er elk jaar wel een jeugdgroep, uit het stadje tussen Munster en Essen, naar Lelystad. Met maar liefst 192 kilometer in de benen, gaan ze daarna een week zeilen met de hele groep. Zelfs voor de begeleiders is het een vertrouwd nummer. Zij hebben allemaal wel een keer meegevaren in hun jeugd. Maar niet alles is bekend terrein, elke vaartocht is verschillend.

Aan boord van de viermaster Summertime

Als de groep na vijf dagen fietsen voor de Summertime staat, kijken de jongeren hun ogen uit. Ze hebben al op veel bijzondere schepen van NAUPAR meegezeild, maar nog niet eerder op een viermaster. Opgetogen stappen ze aan boord van de Barkentijn. De sfeer is ontspannen. Schipper Jonathan en maat Feline leggen uit wat er van ze verwacht wordt. Zelfs de begeleiders zijn aangenaam verrast door de ontspannen sfeer, professionele uitleg en het enorme schip.

Waar gaat de zeilreis heen?

Dat maakt eigenlijk niet zo veel uit. Het gaat om het zeilen. Maar als het even mogelijk is, gaat de groep graag naar West Terschelling. Niet alleen omdat het daar bijzonder mooi is, ook omdat de hele groep dan in de Oka 18 gaat dansen.

Summertime – een zeilend pretpark

Tijdens de zeiltocht zijn de mogelijkheden op het schip talrijk. Zo kan men lekker ontspannen in het kluivernet. Maar de groep kan ook actief meezeilen, helpen bij het zeilen hijsen of bijvoorbeeld als een echte zeeman in de mast klimmen. Uiteraard allemaal goed gezekerd. Eenmaal voor anker is het tijd voor ontspanning en fun. Jonathan laat dan de bananenboot en kano’s zakken voor een rondje over het water en gasten kunnen via een liaan van boord springen. Na de zwempartij kunnen ze lekker opwarmen in de jacuzzi. Een hele belevenis en iedereen kan meteen lekker zijn energie kwijt.

Een reis met tradities

Ook al zijn de jongeren die meevaren elke keer anders, aan de route, bestemmingen en bijvoorbeeld het eten verandert niet veel. Dat kunnen de begeleiders, die zelf als kind ooit op de schepen van NAUPAR hebben meegevaren, beamen. Zelfs de rederij NAUPAR is al jaren hetzelfde. Waarom iets veranderen dat gewoon goed is!

Van los zand naar een hecht team

Het hoofddoel van de trip is voornamelijk een ontspannen zomervakantie. Maar als er na twee weken samen fietsen, zeilen, kaart lezen, zeilen hijsen en koken ook een hecht team ontstaat is dat een mooie bonus. Door de vele vrije tijd aan boord en aan land is er voldoende ruimte om nieuwe vriendschappen aan te knopen. Of ze nu kiezen voor actief meezeilen, spelletjes spelen, nieuwe plekken ontdekken of gewoon lekker chillen in de zon maakt niet uit. Iedereen mag dat naar eigen wens invullen. Alleen het eten en de afsluitende gemeenschappelijke bijeenkomst die ze ‘Impuls’ noemen zijn vaste onderdelen op de agenda.

Na zeven mooie dagen stappen er veertig ietwat treurig kijkende jongeren van boord, omdat de geweldige tijd alweer ten einde is. Een perfect einde van een mooie reis!

Meer informatie over schoolreizen?

Zoekt u een leuke invulling voor een jeugdreis met jongeren? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor een zeiltocht aan boord van een van onze mooie schepen of neem direct contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag bij het samenstellen van de perfecte zeilreis voor een groep jongeren.