Klantverhaal I Teambuilding tijdens zeiltocht met collega's

Blog Teambuilding tijdens een gemeenschappelijke zeiltocht met collega's

“Onze directeur is een fervent zeiler en wilde ons ook eens kennis laten maken met het zeilen, vertelt Irina Heer, als we haar vragen hoe dit bijzondere bedrijfsuitje tot stand gekomen is. En zo snoven de collega’s van het ingenieursbureau B-I-B uit Bonn niet alleen frisse wind op, maar maakten ze ook nog eens kennis met de basis van het zeilen tijdens een gezamenlijk weekendje weg op het IJsselmeer. Voor de meesten was het de eerste keer aan boord van een zeilschip.

Alle zeilen bijzetten als team

De groep stapte in de historische havenstad Enkhuizen aan boord. Ze hadden geen route van te voren uitgestippeld en zetten na overleg met de schipper van de Klipper Atalanta koers richting Stavoren, aan de andere kant van het IJsselmeer. Om daar te komen was het voor de groep "Alle hens aan dek". Touwen vastmaken, zeilen hijsen en later weer binnenhalen. Ze moesten behoorlijk stevig aanpakken als team om het schip naar de overkant te varen, vertelt Irena. Maar de groep heeft zich ondanks de stevige wind en verkeerde schoenen goed geweerd. Echte teambuilding en niemand is zeeziek geworden!

Veel comfort aan boord

Als beloning voor de gezamenlijke inspanningen beleefden de groep een comfortabel einde van de dag in het rustige dorp Stavoren. Na een wandeling door het oude centrum, werd het tijdens het gemeenschappelijke avondeten met de schipper en maat heel gezellig: "Beiden waren erg aardig en ze spreken echt goed Duits", aldus Irina.

Of het nu lag aan de frisse lucht of de gezellige hutten, een ding is zeker: iedereen heeft bijzonder goed geslapen. Het comfort aan boord van de Atalanta laat niets te wensen over. "Er was genoeg ruimte voor iedereen, we hadden allemaal een eigen hut, met douche en toilet. Het schip  is mooi ingericht, alles werkte perfect en het was zeer schoon", vult Irina lovend aan.

Goed uitgerust ging de zeiltrip de volgende dag verder naar Medemblik  aan de  westelijke kant van het IJsselmeer, waar ook een bezoek aan het centrum van de oude stad op de agenda stond. Terug in thuisstad Bonn, blikt Irana terug op een geslaagde tocht waar iedereen veel plezier aan beleefd heeft. "Wie weet maken we gauw weer een zeiltocht" vult ze enthousiast aan.

Wilt u ook een bijzondere zeilervaring met uw collega's boeken? Ontdek hier onze mogelijkheden voor uw bedrijfsuitje of neem contact op met een van onze collega’s. Zij leggen u graag uit wat de mogelijkheden zijn voor een weekend weg met uw bedrijf.