Zuiderzon vaart verder onder de naam 'Amalia'

Zuiderzon vaart verder onder de naam Amalia

Per 1 januari 2017 hebben schippers Sven en Zippi het zeilschip de Zuiderzon overgenomen van schipper Kees van Zon. En dat was nog niet alles! De twee hebben het vaartuig ook een nieuwe naam gegeven: Amalia. "Amalia is zowel in Nederland als in Duitsland een populaire naam”, aldus schipper Sven.

Naamswijziging Amalia

Voor Sven en Zippi was het belangrijk dat de nieuwe naam van het schip zowel in Nederland als in Duitsland makkelijk uit te spreken was. "In Nederland is Amalia een hele herkenbare naam”, legt Sven uit "In Duitsland is dit een ietwat ouderwetse naam, die je nu weer steeds vaker terug ziet komen. Daarnaast vonden we het handig om de nieuwe naam met de A te laten beginnen, mocht het schip ooit ergens op alfabetische volgorde worden genoemd.”

Liefde op het eerste gezicht

Sven en Zippi zijn onwijs blij met hun nieuwe aanwinst. "De Amalia is een heel mooi schip dat goed in de markt ligt”, vertelt Sven "Het schip past qua naam én grootte goed bij de andere schepen van onze vloot: de Ambiance, Allure en de Actia.” Met name de goede zeilen, het ruime dagverblijf én de vele lichtinval aan boord waren voor Sven en Zippi doorslaggevende factoren. "En dan hebben we het nog niet eens over de goede verhouding tussen het aantal slaapplaatsen en de sanitaire voorzieningen gehad!”, grapt Sven. Tot slot vonden de twee schippers het ook belangrijk dat schipper Kees van Zon met pensioen kon.

Over de Amalia

De Amalia is een luxe klipper waarmee de mooiste tochten worden gevaren. Zowel naar het zoete IJsselmeer, als naar de avontuurlijke Waddenzee. Aan dek vindt u een ruime zitkuip en ook in het lichte dagverblijf zijn diverse comfortabele zitplekken gevormd. Leun achterover en geniet! Dankzij de acht hutten is het ook mogelijk om, met maximaal 26 personen, aan boord van de Amalia te blijven overnachten.

Nieuwsgierig geworden naar de Amalia?

Bekijk de beschikbaarheid van de Amalia of neem contact op met onze medewerkers voor meer informatie.