Workum

Workum is een sfeervol stadje en ligt tussen Makkum en Stavoren aan het IJsselmeer en is een perfecte overnachtingsplek voor de schepen van NAUPAR. De schepen leggen aan in de haven bij de sluis. 

Faciliteiten in de haven van Workum

De haven bevindt zich naast de sluis en dichtbij het centrum van deze gezellige stad. In de haven is een sanitair gebouw en restaurant. Vanaf de haven wandelt u binnen enkele minuten naar het centrum, de supermarkten en leuke bezienswaardigheden zoals het Jopie Huismanmuseum.

Parkeren

Workum is goed bereikbaar met de auto. Op het haventerrein is voldoende ruimte om kort uw auto te parkeren om te laden en lossen.

Er is voldoende onbewaakte parkeergelegenheid op het parkeerterrein aan de Súd. Let op, hier wordt op donderdag markt gehouden, dan moet de parkeerplaats dus vrij zijn. Een alternatief is de onbeheerde gratis parkeerplaats aan de Nonnestrjitte. Beide parkeerplaatsen zijn 10-15 minuten wandelen vanaf de sluis.

Workum ligt aan de spoorlijn Leeuwarden - Stavoren en is met het openbaar vervoer ook goed bereikbaar. De bus stopt vlakbij de haven, vanaf het treinstation is het nog een klein half uurtje wandelen naar de haven.

Ligplaats van het schip

Voor de exacte ligplaats van het schip kunt u het beste op de dag van aankomst telefonisch of via WhatsApp contact opnemen met de schipper. De schipper kan u goed uitleggen waar het schip afgemeerd ligt en waar u kort kunt parkeren voor het laden en lossen van uw bagage.

Over Workum

In dit pittoreske stadje heeft u door de vele tientallen rijksmonumenten, het gevoel dat u terug gaat in de tijd. Deze watersportstad biedt de mogelijkheid om makkelijk naar de Friese meren te varen. Het IJsselmeerstrand is populair onder kite- en windsurfers vanwege het ondiepe water. Het kleine stadje kent een aantrekkelijk centrum met veel prachtige oude gebouwen, gezellige terrassen en een grote verscheidenheid aan winkels met een eigen aanbod en karakter. Lees meer over Workum.