Avond cruise

Unieke avondvaart op IJsselmeer, Markermeer of Ketelmeer

Een zeiltocht over het IJsselmeer, Markermeer of Ketelmeer met collega’s, relaties, vrienden of familie is op zich al bijzonder om te doen. Maar het wordt nog specialer als jullie kiezen voor een avondtocht. Terwijl jullie bijkletsen met een hapje en een drankje op het achterdek varen jullie de ondergaande zon tegemoet en is het extra genieten als de rust langzaam neerdaalt op het water. Als dat geen unieke setting is voor een leuk groepsuitje is.

De avondvaart in het kort

Deze avondtocht biedt u:

 • Een afwisselend groepsuitje op een traditioneel zeilschip.
 • Een heerlijke zeiltocht bij zonsondergang met een hapje & drankje
 • Ontspanning, plezier en tijd genoeg om bij te praten.

Dit valt er te beleven tijdens een avondvaart

Onder het genot van een hapje en een drankje geniet u samen met uw gezelschap van het vallen van de avond. Met een beetje geluk ziet u een prachtige zonsondergang en hoe later het wordt, hoe stiller het ook op het water wordt. Het begint te schemeren, sommige vogels hoor je niet meer, anderen worden juist actiever. Misschien trekt de wind wat aan, of gaat die juist liggen. U merkt het vanzelf, want op een schip beleeft u de natuur heel intens.

En nu het zicht afneemt, gebruikt de schipper andere middelen om te navigeren. De boordlichten gaan aan en de GPS en het kompas komen tevoorschijn. Bent u benieuwd hoe dat werkt, navigeren in het donker? De schipper legt u dat graag uit. Misschien mag u ook even aan het roer staan, en helpen met het hijsen van de zeilen mag altijd. U hoeft zich dus geen moment te vervelen tijdens uw avondvaart, want er is genoeg te doen, te zien en te leren!

Is de avondvaart voor iedereen leuk

Een avondvaart is afwisselend en bijzonder geschikt voor een personeelsuitje of bedrijfsfeest, maar ook leuk met familie en/of vrienden. De schepen van NAUPAR bieden plaats aan kleine en grote groepen en zijn voorzien van alle comfort.

De duur van de avondvaart

U kunt de avondvaart al boeken vanaf vier uur en naar wens per uur uitbreiden.

Programma avondvaart

Bij het online boeken bepaalt u hoe de dagtocht er uit ziet. Of het nu gaat om de aanvangstijd, de duur van de tocht of de invulling van de catering. Om u een indruk te geven van de dagtocht, beschrijven we hieronder globaal het programma aan boord:

 • De schipper en zijn bemanning verwelkomen u op het traditionele zeilschip.
 • Er staat een welkomstdrankje voor iedereen klaar.
 • Na een welkomstwoord en uitleg verlaat het schip de haven.
 • Op het open water worden de zeilen gehesen en mag iedereen meehelpen die dat leuk vindt.
 • Tijdens een hapje en een drankje geniet u van elkaars gezelschap, het uitzicht en de ondergaande zon, ondertussen vaart het schip rustig verder over het IJsselmeer, Markermeer of Ketelmeer.
 • Aan het einde van de vaartocht vaart u weer terug naar de haven.

Opstaphaven
Almere
Amsterdam
Delfzijl
Den Helder
Den Oever
Edam
Enkhuizen
Franeker
Harlingen
Hoorn
Kampen
Lelystad Bataviahaven
Lemmer
Makkum
Medemblik
Monnickendam
Muiden
Stavoren
Urk
Volendam
Workum

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten dagtocht

De prijs voor een dagtocht is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of eten en drinken. Om u toch een indicatie te geven, beschrijven we hieronder een aantal voorbeelden.

Schip

De tabel geeft u een idee van de prijzen voor een dagtocht op een schip. De indicatieprijzen zijn per persoon bij een volle bezetting van het schip:

Aantal personen 8 uur Prijs p.p.
12 € 800 - € 1150 € 65 - € 95
25 € 990 - €  1150 € 40 - € 45
50 € 1890 - € 2450 € 35 - € 50
75 € 2600 - € 3100 € 35 - € 40
100 € 2850 - € 3700 € 25 - € 35
120 € 3400 - € 3900 € 25 - € 35

Alle indicatieprijzen zijn incl. BTW.

Eten en drinken

Tijdens een dagtocht kunt u op veel schepen zelf zorgen voor het eten en drinken*. U kunt ook catering laten verzorgen, denk hierbij aan de volgende prijzen:

 • Eten en drinken o.b.v. ontvangst met koffie, thee, lunch en borrelhapjes, ca. € 35,- p.p.
 • Dranken o.b.v. nacalculatie ca. € 25,- p.p.
Of maak het u zelf gemakkelijk en bestel uit ons Foodbook. Zo houdt u nog meer tijd over voor elkaar.

*Let op: Op de meeste schepen is catering optioneel, maar op sommige verplicht. Welke schepen dit zijn kunt u vinden in de specificaties van het betreffende schip.

Interesse? Bereken de exacte prijs en boek online

Schip

Bekijk eenvoudig de exacte prijzen en beschikbaarheid van de schepen via het schepenoverzicht. Geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt nu een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen voor een dagtocht. U kunt het schip direct online boeken.

Eten en drinken

Wilt u ook catering boeken bij uw vaartocht? U kunt dit op een later tijdstip doen. Bekijk het Foodbook en stuur een e-mail naar [email protected] met uw keuze.

Excursies en activiteiten

Wilt u een excursie of activiteit bij uw vaartocht boeken? Laat het ons weten in het opmerkingenveld bij de laatste stap van het online boeken van het schip.

Het dagtocht arrangement is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het dagtocht arrangement is exclusief:

 • activiteiten en excursies
 • eten en drinken