Bezoek Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Op deze dag gaat u terug in de tijd en ervaart u hoe men een eeuw geleden rondom de Zuiderzee leefde. Klederdracht, vis roken, oude huisjes, vissersschepen, winkels van vroeger en netten tanen. In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen kunt u op uw gemak rondwandelen en alles bekijken.

Havens

Opstaphaven
Enkhuizen
Hoorn
Lelystad Bataviahaven
Medemblik
Muiden
Stavoren
Volendam

In de haven ligt het schip al voor u gereed. U wordt aan boord welkom geheten door de bemanning. Na een kennismaking gaan de trossen los en wordt het ruime sop gekozen. Terwijl u geniet van een kopje koffie of thee wordt er koers gezet naar Enkhuizen. U komt aan in Enkhuizen en het schip meert af bij het Enkhuizer openluchtmuseum Zuiderzeemuseum. In het Zuiderzeemuseum wandelt u langs oude huisjes, winkeltjes en vissersschepen.

Het Zuiderzeemuseum

In het Zuiderzeemuseum waant u zich terug in de tijd. In het wandelpark komt u langs authentieke oude panden uit het voormalige Zuiderzeegebied. Hier komt u onder andere een molen, kalkoven, palingrokerij, klompenmakerij, kerkje en een haven tegen. In het museum zelf zijn tijdelijke tentoonstellingen te bezichtigen en er is een schepenhal met echte (vissers)boten. In het Zuiderzeemuseum zijn volop typische oud-Hollandse activiteiten te doen, zoals ouderwetse spelletjes, touw maken en een klompbootje maken. Ook worden er demonstraties gegeven van oude ambachten.

Terug aan boord van het schip is het alweer tijd om koers te zetten naar de haven van vertrek. Aan dek kunt u onder het genot van een hapje en een drankje napraten en genieten van de rust van het water. Het was een heerlijke, afwisselende en ontspannende dag!

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
25
 1. erg interessant

  Geplaatst op

  Wij waren er tijdens onze schoolreisje en iedereen genoot ervan. Onze kapitein leidde ons door het museum en vertelde ons allerlei spannende verhalen. We waren in staat om zelf touwen te maken en verschillende spellen te spelen. De kat in de kaaswinkel was vooral interessant voor de jongens;)

  Anoniem
 2. levend

  Geplaatst op

  Ik ben geen geschiedenis fan en ik zet alleen maar door het pushen van vrienden of familie een voet in een museum, maar hiermee zou ik nog een keer terugkomen! Levendig, niet zo droog en slaapverwekkend als de gebruikelijke musea. Hier leer je geschiedenis als iets spannends en interessants. Dit is hoe musea moeten zijn!

  Lena M.
 3. Spannend en onverslaanbaar

  Geplaatst op

  Het museum is absoluut een bezoekje waard! Showmannen laten zien hoe mensen leefden. Door middel van een uitgebreide presentatie kunnen bezoekers met eigen ogen zien hoe de kust eruit zag tijdens de stormvlucht van 1916 en wat voor ambachtswerk de arbeiders vroeger deden. Dit museum zal me zeker nog een keer zien!

  Jenni
 4. Geweldige aanbeveling

  Geplaatst op

  Op aanraden van onze schipper hebben we het Zuiderzeemuseum bekeken toen we ons in Enkhuizen oprichtten. Dat was absoluut geen vergissing! Alles wordt heel levendig weergegeven en alleen de replica van een overstroming heeft zich in onze herinneringen gebrand. Sterk aanbevolen, vooral met kinderen!

  Marie Ladebeck
 5. Unieke ervaring

  Geplaatst op

  We waren in de context van onze zeiltocht met NAUPAR (en onze grote familie) u.a. ook in Enkhuizen in het Zuiderzeemuseum. Niet alleen de kinderen waren enthousiast! Er was zoveel te ontdekken en zoveel te leren. Duim omhoog voor deze ervaring!

  Familie Preuschoft
Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer prijsinformatie. U kunt ook bellen of chatten met een van onze medewerkers.