Terug naar resultaten

Dagtocht naar Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Dagtocht naar het Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Gezellig een dagje op stap met uw familie, vrienden, collega’s of relaties? Laat de wind een dag voor u werken en combineer een heerlijke zeiltocht op een traditioneel zeilschip, met een bezoek aan het openluchtmuseum in Enkhuizen. Een afwisselend dagje uit met een hapje en een drankje, een prachtig uitzicht terwijl u over het IJsselmeer vaart en een gezellige rondwandeling langs de vele historische huisjes die ooit aan de oude Zuiderzee hebben gestaan.

De dagtocht naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen in het kort

Deze dagtocht biedt u:

 • Een gevarieerd groepsuitje op een traditioneel zeilschip.
 • Een bezoek aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.
 • Ontspanning, plezier en tijd genoeg om bij te praten.

Wat valt er te beleven tijdens de vaartocht

Op onze schepen zijn mogelijkheden genoeg om er een ontspannen dag van te maken. Tijdens de vaartocht voorziet de crew u van een hapje en een drankje en kunt u uitgebreid bijpraten met uw gezelschap, of juist van deze unieke, varende locatie gebruik maken om te brainstormen, presentaties te geven of een jubileum te vieren. Ondertussen is er genoeg te zien en te ervaren: talloze vogels, prachtige vergezichten en de mooiste luchten. Op een schip ziet u zoveel meer! En: iedereen mag meehelpen met het hijsen van de zeilen en over het algemeen is het ook geen probleem als u even aan het roer wil staan. De schipper leert u graag hoe u het schip op koers houdt!

Wat kunt u in het Zuiderzeemuseum ontdekken

In dit bijzondere openluchtmuseum loopt u door een compleet dorp, gemaakt van meer dan 140 historische huisjes die ooit rond de voormalige Zuiderzee hebben gestaan. Terwijl u rondwandelt door de vele straatjes ontmoet u de bewoners, kunt u een kijkje nemen bij de smid, een oud schooltje, de kapper, het kaaspakhuis of een snoepwinkeltje. U gaat echt 100 jaar terug in de tijd.

Lekker eten & drinken maakt uw dagtocht compleet

Van een hartelijk welkomstdrankje tot een smakelijke lunch, verrukkelijke borrelhapjes, een uitgebreid buffet, BBQ of Walking Dinner, inclusief vegetarische opties. Op onze dagtochtschepen zijn de mogelijkheden eindeloos. U hoeft nog niet direct te bestellen, maar neem gerust een kijkje in ons uitgebreide Foodbook om alvast een indruk te krijgen.

Leuke activiteiten op het schip

Ook tijdens de zeiltocht kunt u van alles organiseren. Wat dacht u van een gezellige pubquiz, een leerzame barista- of cocktailworkshop, een ervaren palingroker, een Photobooth voor het maken van leuke herinneringen of een swingende band/DJ om de muzikale sfeer aan boord te versterken?

Is de dagtocht naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen voor iedereen leuk

De dagtocht Ontdek het Zuiderzeemuseum is afwisselend en bijzonder geschikt voor een personeelsuitje of bedrijfsfeest, maar ook leuk voor een dagje uit met familie en/of vrienden. De schepen van NAUPAR bieden plaats aan kleine en grote groepen en zijn voorzien van alle comfort.

De duur van de dagtocht naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

Afhankelijk van de vertrekhaven adviseren wij voor de dagtocht naar het Zuiderzeemuseum een tijdsduur van 8 uur. Wilt u liever korter varen? Kies dan als op- en afstaphaven voor Enkhuizen. U kunt dan een vaartocht maken van minimaal 4 uur en voor of na de vaartocht het Zuiderzeemuseum bezoeken.

Programma dagtocht naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

Bij het online boeken bepaalt u zelf hoe de dagtocht er uit ziet. Of het nu gaat om de aanvangstijd, de duur van de tocht of de invulling van de catering. Om u een indruk te geven van de dagtocht, beschrijven we hieronder globaal het programma aan boord:

 • De schipper en de bemanning verwelkomen u op het traditionele zeilschip.
 • Er staat een welkomstdrankje voor iedereen klaar.
 • Na een welkomstwoord en uitleg verlaat het schip de haven.
 • Op het open water worden de zeilen gehesen en mag iedereen meehelpen die dat leuk vindt.
 • Tijdens een hapje en een drankje geniet u van elkaars gezelschap en het uitzicht, ondertussen vaart het schip rustig verder.
 • U maakt een tussenstop bij het openluchtmuseum in Enkhuizen voor een wandeling langs meer dan 140 historische huisjes die ooit aan de voormalige Zuiderzee hebben gestaan.
 • Aan het einde van de vaartocht vaart u weer terug naar de haven.

U kunt ook opstappen in Enkhuizen en uw bezoek aan de het Zuiderzeemuseum aan het begin of het einde van uw vaartocht plannen.

Opstaphaven
Edam
Enkhuizen
Hoorn
Lelystad Bataviahaven
Lemmer
Medemblik
Monnickendam
Stavoren
Urk
Volendam

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10
 1. erg interessant

  Geplaatst op

  Wij waren er tijdens onze schoolreisje en iedereen genoot ervan. Onze kapitein leidde ons door het museum en vertelde ons allerlei spannende verhalen. We waren in staat om zelf touwen te maken en verschillende spellen te spelen. De kat in de kaaswinkel was vooral interessant voor de jongens;)

  Anoniem
 2. levend

  Geplaatst op

  Ik ben geen geschiedenis fan en ik zet alleen maar door het pushen van vrienden of familie een voet in een museum, maar hiermee zou ik nog een keer terugkomen! Levendig, niet zo droog en slaapverwekkend als de gebruikelijke musea. Hier leer je geschiedenis als iets spannends en interessants. Dit is hoe musea moeten zijn!

  Lena M.
 3. Spannend en onverslaanbaar

  Geplaatst op

  Het museum is absoluut een bezoekje waard! Showmannen laten zien hoe mensen leefden. Door middel van een uitgebreide presentatie kunnen bezoekers met eigen ogen zien hoe de kust eruit zag tijdens de stormvlucht van 1916 en wat voor ambachtswerk de arbeiders vroeger deden. Dit museum zal me zeker nog een keer zien!

  Jenni
 4. Geweldige aanbeveling

  Geplaatst op

  Op aanraden van onze schipper hebben we het Zuiderzeemuseum bekeken toen we ons in Enkhuizen oprichtten. Dat was absoluut geen vergissing! Alles wordt heel levendig weergegeven en alleen de replica van een overstroming heeft zich in onze herinneringen gebrand. Sterk aanbevolen, vooral met kinderen!

  Marie Ladebeck
 5. Unieke ervaring

  Geplaatst op

  We waren in de context van onze zeiltocht met NAUPAR (en onze grote familie) u.a. ook in Enkhuizen in het Zuiderzeemuseum. Niet alleen de kinderen waren enthousiast! Er was zoveel te ontdekken en zoveel te leren. Duim omhoog voor deze ervaring!

  Familie Preuschoft

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip. De prijs voor een dagtocht is afhankelijk van het door u gekozen schip, de duur en de (optionele) verzorging en/of eten en drinken. Om u toch een indicatie te geven, beschrijven we hieronder een aantal voorbeelden.

Indicatieprijzen voor het schip

De tabel geeft u een idee van de prijzen voor een dagtocht op een schip. De indicatieprijzen zijn per persoon bij een volle bezetting van het schip:

Aantal personen 4 uur Prijs p.p. 6 uur Prijs p.p. 8 uur Prijs p.p.
25 € 1.500,00 - € 1.700,00 € 60,00 - € 70,00 € 1.700,00 - € 1.900,00 € 70,00 - € 80,00  € 2.500,00 - € 2.700,00 € 100,00 - € 110,00
50 € 1.750,00 - € 2.000,00 € 30,00 - € 40,00 € 1.900,00 - € 2.200,00 € 35,00 - € 45,00 € 2.800,00 - € 3.000,00 € 56,00 - € 60,00
75 € 2.100,00 - € 2.300,00 € 25,00 - € 30,00 € 2.300,00 - € 2.500,00 € 30,00 - € 35,00 € 3.100,00 - € 3.300,00 € 40,00 - € 45,00
100 € 2.350,00 - € 2.600,00 € 23,50 - € 26,00 € 2.600,00 - € 2.800,00 € 26,00 - € 28,00 € 3.400,00 - € 3.600,00 € 34,00 - € 36,00
120 € 2.650,00 - € 2.900,00 € 22,00 - € 24,00 € 2.900,00 - € 3.100,00 € 24,00 - € 26,00 € 3.700,00 - € 3.900,00 € 30,00 - € 33,00

Deze indicatieprijzen zijn exclusief catering en excursies en incl. BTW.

Indicatieprijzen voor eten en drinken

Cateringafname is verplicht op de meeste dagtochtschepen. U hoeft nog niet direct te bestellen, maar neem gerust een kijkje in ons uitgebreide Foodbook om alvast een indruk te krijgen.

Er zijn ook een aantal schepen waar u zelf kunt zorgen voor het eten en drinken. Welke schepen dit zijn kunt u vinden in de specificaties van het betreffende schip.

Het dagtocht arrangement is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het dagtocht arrangement is exclusief:

 • Overige kosten, zoals bijvoorbeeld een excursie, entreekosten voor het museum en eventuele overvaarkosten bij vertrek uit een alternatieve haven.

Interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag.

Of boek direct online het schip

Ga naar het schepenoverzicht en geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt daarna een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen en kunt direct het schip van uw keuze boeken. In het opmerkingenveld kunt u aangeven welke excursie en/of activiteit u bij uw vaartocht wilt boeken. De catering kunt u later aan ons doorgeven via een e-mail.