Terug naar resultaten

Dagtocht naar Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Dagtocht naar het Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Gezellig een dagje op stap met uw familie, vrienden, collega’s of relaties? Laat de wind een dag voor u werken en combineer een heerlijke zeiltocht op een traditioneel zeilschip, met een bezoek aan het openluchtmuseum in Enkhuizen. Een afwisselend dagje uit met een hapje en een drankje, een prachtig uitzicht terwijl u over het IJsselmeer vaart en een gezellige rondwandeling langs de vele historische huisjes die ooit aan de oude Zuiderzee hebben gestaan.

De dagtocht naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen in het kort

Deze dagtocht biedt u:

 • Een gevarieerd groepsuitje op een traditioneel zeilschip.
 • Een bezoek aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.
 • Ontspanning, plezier en tijd genoeg om bij te praten.

Wat valt er te beleven tijdens de vaartocht

Op onze schepen zijn mogelijkheden genoeg om er een ontspannen dag van te maken. Tijdens de vaartocht voorziet de crew u van een hapje en een drankje en kunt u uitgebreid bijpraten met uw gezelschap, of juist van deze unieke, varende locatie gebruik maken om te brainstormen, presentaties te geven of een jubileum te vieren. Ondertussen is er genoeg te zien en te ervaren: talloze vogels, prachtige vergezichten en de mooiste luchten. Op een schip ziet u zoveel meer! En: iedereen mag meehelpen met het hijsen van de zeilen en over het algemeen is het ook geen probleem als u even aan het roer wil staan. De schipper leert u graag hoe u het schip op koers houdt!

Wat kunt u in het Zuiderzeemuseum beleven

In dit bijzondere openluchtmuseum loopt u door een compleet dorp, gemaakt van meer dan 140 historische huisjes die ooit rond de voormalige Zuiderzee hebben gestaan. Terwijl u rondwandelt door de vele straatjes ontmoet u de bewoners, kunt u een kijkje nemen bij de smid, een oud schooltje, de kapper, het kaaspakhuis of een snoepwinkeltje. U gaat echt 100 jaar terug in de tijd.

Is de dagtocht naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen voor iedereen leuk

De dagtocht Ontdek het Zuiderzeemuseum is afwisselend en bijzonder geschikt voor een personeelsuitje of bedrijfsfeest, maar ook leuk voor een dagje uit met familie en/of vrienden. De schepen van NAUPAR bieden plaats aan kleine en grote groepen en zijn voorzien van alle comfort.

De duur van de dagtocht naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

U kunt de dagtocht naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen al boeken vanaf vier uur en naar wens per uur uitbreiden. Dit is exclusief de tijd die u doorbrengt in het Zuiderzeemuseum.

Programma dagtocht naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

Bij het online boeken bepaalt u zelf hoe de dagtocht er uit ziet. Of het nu gaat om de aanvangstijd, de duur van de tocht of de invulling van de catering. Om u een indruk te geven van de dagtocht, beschrijven we hieronder globaal het programma aan boord:

 • De schipper en de bemanning verwelkomen u op het traditionele zeilschip.
 • Er staat een welkomstdrankje voor iedereen klaar.
 • Na een welkomstwoord en uitleg verlaat het schip de haven.
 • Op het open water worden de zeilen gehesen en mag iedereen meehelpen die dat leuk vindt.
 • Tijdens een hapje en een drankje geniet u van elkaars gezelschap en het uitzicht, ondertussen vaart het schip rustig verder.
 • U maakt een tussenstop bij het openluchtmuseum in Enkhuizen voor een wandeling langs meer dan 140 historische huisjes die ooit aan de voormalige Zuiderzee hebben gestaan.
 • Aan het einde van de vaartocht vaart u weer terug naar de haven.

U kunt ook opstappen in Enkhuizen en uw bezoek aan de het Zuiderzeemuseum aan het begin of het einde van uw vaartocht plannen.

Opstaphaven
Edam
Enkhuizen
Hoorn
Lelystad Bataviahaven
Lemmer
Medemblik
Monnickendam
Stavoren
Urk
Volendam

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10
 1. erg interessant

  Geplaatst op

  Wij waren er tijdens onze schoolreisje en iedereen genoot ervan. Onze kapitein leidde ons door het museum en vertelde ons allerlei spannende verhalen. We waren in staat om zelf touwen te maken en verschillende spellen te spelen. De kat in de kaaswinkel was vooral interessant voor de jongens;)

  Anoniem
 2. levend

  Geplaatst op

  Ik ben geen geschiedenis fan en ik zet alleen maar door het pushen van vrienden of familie een voet in een museum, maar hiermee zou ik nog een keer terugkomen! Levendig, niet zo droog en slaapverwekkend als de gebruikelijke musea. Hier leer je geschiedenis als iets spannends en interessants. Dit is hoe musea moeten zijn!

  Lena M.
 3. Spannend en onverslaanbaar

  Geplaatst op

  Het museum is absoluut een bezoekje waard! Showmannen laten zien hoe mensen leefden. Door middel van een uitgebreide presentatie kunnen bezoekers met eigen ogen zien hoe de kust eruit zag tijdens de stormvlucht van 1916 en wat voor ambachtswerk de arbeiders vroeger deden. Dit museum zal me zeker nog een keer zien!

  Jenni
 4. Geweldige aanbeveling

  Geplaatst op

  Op aanraden van onze schipper hebben we het Zuiderzeemuseum bekeken toen we ons in Enkhuizen oprichtten. Dat was absoluut geen vergissing! Alles wordt heel levendig weergegeven en alleen de replica van een overstroming heeft zich in onze herinneringen gebrand. Sterk aanbevolen, vooral met kinderen!

  Marie Ladebeck
 5. Unieke ervaring

  Geplaatst op

  We waren in de context van onze zeiltocht met NAUPAR (en onze grote familie) u.a. ook in Enkhuizen in het Zuiderzeemuseum. Niet alleen de kinderen waren enthousiast! Er was zoveel te ontdekken en zoveel te leren. Duim omhoog voor deze ervaring!

  Familie Preuschoft

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten dagtocht

De prijs voor een dagtocht is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of eten en drinken. Om u toch een indicatie te geven, beschrijven we hieronder een aantal voorbeelden.

Schip

De tabel geeft u een idee van de prijzen voor een dagtocht op een schip. De indicatieprijzen zijn per persoon bij een volle bezetting van het schip:

Aantal personen 8 uur Prijs p.p.
12 € 800 - € 1150 € 65 - € 95
25 € 990 - €  1150 € 40 - € 45
50 € 1890 - € 2450 € 35 - € 50
75 € 2600 - € 3100 € 35 - € 40
100 € 2850 - € 3700 € 25 - € 35
120 € 3400 - € 3900 € 25 - € 35

Alle indicatieprijzen zijn incl. BTW.

Eten en drinken

Tijdens een dagtocht kunt u op veel schepen zelf zorgen voor het eten en drinken*. U kunt ook catering laten verzorgen, denk hierbij aan de volgende prijzen:

 • Eten en drinken o.b.v. ontvangst met koffie, thee, lunch en borrelhapjes, ca. € 35,- p.p.
 • Dranken o.b.v. nacalculatie ca. € 25,- p.p.
Of maak het u zelf gemakkelijk en bestel uit ons Foodbook. Zo houdt u nog meer tijd over voor elkaar.

*Let op: Op de meeste schepen is catering optioneel, maar op sommige verplicht. Welke schepen dit zijn kunt u vinden in de specificaties van het betreffende schip.

Interesse? Bereken de exacte prijs en boek online

Schip

Bekijk eenvoudig de exacte prijzen en beschikbaarheid van de schepen via het schepenoverzicht. Geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt nu een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen voor een dagtocht. U kunt het schip direct online boeken.

Eten en drinken

Wilt u ook catering boeken bij uw vaartocht? U kunt dit op een later tijdstip doen. Bekijk het Foodbook en stuur een e-mail naar [email protected] met uw keuze.

Excursies en activiteiten

Wilt u een excursie of activiteit bij uw vaartocht boeken? Laat het ons weten in het opmerkingenveld bij de laatste stap van het online boeken van het schip.

Het dagtocht arrangement is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het dagtocht arrangement is exclusief:

 • activiteiten en excursies
 • eten en drinken