Bootcamp weekend

Bootcamp weekend

Een weekend vol actie, waarin u grenzen verlegt, heel veel plezier maakt en gezond bezig bent: dat is ons Bootcamp-weekend. Een arrangement dat perfect past bij deze tijd. Steeds meer mensen realiseren zich dat sporten gezond is, en niet alleen in de strijd tegen overgewicht. Het is ook goed voor uw weerstand en mentale toestand. Dus, ga samen met uw familie, vrienden of collega’s helemaal los in dit gezellige weekend vol uitdagingen, plezier én ontspanning.

De zeiltocht in het kort

Dit arrangement biedt u:

 • Een afwisselende zeiltocht, waarbij u op de meest inspirerende plekken komt.
 • De mogelijkheid om te sporten op bijzondere locaties, zoals aan dek, op de kade of ’s ochtends op een verlaten strand.
 • Mooie gezamenlijke herinneringen en onvergetelijke dagen.

Dit weekend is heerlijk! Onder leiding van professionele trainers gaat u sportief aan de slag. U verlegt grenzen, doet nieuwe ervaringen op en maakt leuke gezamenlijke herinneringen met uw vrienden, familie of collega’s. En reken maar dat jullie elkaar van een hele andere kant leren kennen. Want samen push ups doen en de buikspieren flink aan het werk zetten, haalt bij sommigen de competitiedrang in alle hevigheid omhoog, terwijl anderen zich afvragen of er ook een mogelijkheid is om stiekem te smokkelen.

Uiteraard is er ook tijd om te rusten en te herstellen, om lekker niets te doen, te genieten van het uitzicht over het IJsselmeer of Markermeer en om samen (gezonde) maaltijden te bereiden.

Wat valt er te beleven tijdens de vaartocht

Tijdens of voorafgaand aan de tocht doen jullie natuurlijk (ergens op de kade, of op een strand) een bootcamp-sessie. De trainers hebben goed nagedacht over afwisselende opdrachten, waarbij alle spiergroepen aan bod komen en waarbij ook uw uithoudingsvermogen flink op de proef wordt gesteld.

Verder kunnen jullie actief meehelpen tijdens het zeilen én is er tijd genoeg voor rust, ontspanning en herstel. En er moet natuurlijk gekookt worden: voedzame maaltijden voor hongerige sporters! Die maaltijden kunnen jullie zelf maken, maar jullie kunnen ook aanleggen in een havenstadje en daar een gezellig restaurant zoeken. En ’s avonds, als iedereen moe is na een actieve dag op het water, dan kunnen jullie aan dek genieten van de sterren, in de knusse salon een boek lezen, spelletjes doen of bijpraten. Of u gaat lekker op tijd naar bed en u dommelt al wiegend op het water zo weg…

Is het arrangement Bootcamp voor iedereen geschikt

Dit arrangement is geschikt voor iedereen die houdt van een bootcamp, of dat graag wil uitproberen. Je hoeft dus niet per se een gevorderde bootcamper of topsporter te zijn. De trainers houden rekening met de verschillende niveaus van de deelnemers, zodat het voor iedereen leuk en behapbaar blijft.

De duur van het arrangement

Dit arrangement kunt u boeken voor een (kort) weekend. Wilt u liever meerdere plaatsen bezoeken? Breid dan het weekend uit naar een lang weekend of een weekend met early check-in.

Programma weekend Bootcamp

Eenmaal aan boord bepaalt u op basis van het weer en de wind samen met de schipper de route en het programma. Hierbij houdt de schipper rekening met jullie wensen. Om u toch een kleine indruk te geven van een dag aan boord van een traditioneel zeilschip, beschrijven we hieronder een voorbeeldprogramma, zoals u het zou kunnen invullen.

Dag 1

 • Jullie komen aan op het schip en maken kennis met de bemanning.
 • Nadat jullie je hebben geïnstalleerd op het schip, trekken jullie je sportkleding aan. Op de kade gaan jullie met de trainers aan de slag met een uitdagende bootcamp.
 • Na de bootcamp is het tijd voor een stevige lunch. Die maken jullie zelf in de goed uitgeruste keuken van het schip, of jullie eten wat in de haven.
 • Daarna kunnen de zeilen worden gehesen en varen jullie het IJsselmeer op. Lekker zeilen! Het IJsselmeer is een mooi vaargebied en er is genoeg te zien.
 • ’s Avonds kunnen jullie voor anker gaan of aanleggen in een havenstadje.

Dag 2

 • Na een goede nachtrust is het tijd voor een voedzaam ontbijt. Hopelijk valt de spierpijn mee en heeft u nog zin in een paar sportieve oefeningen aan dek, of misschien heeft u meer behoefte aan wat yoga- en flexibiliteitsoefeningen. Altijd goed na een pittige training!
 • Hierna zeilen jullie weer terug naar de haven van vertrek, waar jullie aan het einde van de ochtend/ begin van de middag aankomen.

Opstaphaven
Almere
Amsterdam
Delfzijl
Den Helder
Den Oever
Edam
Enkhuizen
Franeker
Harlingen
Hoorn
Kampen
Lelystad Bataviahaven
Lemmer
Makkum
Medemblik
Monnickendam
Muiden
Stavoren
Texel
Urk
Volendam
Workum

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
25

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten weekendarrangement

De prijs voor een weekend is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of catering. Om u toch een indicatie te geven, beschrijven we hieronder een aantal voorbeelden.

De voorbeeldprijzen zijn per persoon / per nacht bij een volle bezetting van het schip: 

 • Kort weekend        € 80 - € 165 
 • Weekend                € 95 - € 200 
 • Lang weekend       € 130 - € 270 

Voorbeeldprijzen van speciale weekenden 

 • Pasen (3 dagen)                    € 105 - € 245  
 • Pinksteren (3 dagen)            € 125 - € 285 
 • Hemelvaart (3 dagen)          € 125 - € 300 
 • Hemelvaart (4 dagen)          € 135 - € 360 

Eten en drinken

Tijdens een meerdaagse zeiltrip kunt u de het eten en drinken uiteraard zelf verzorgen. Alle schepen zijn voorzien van een goed uitgeruste keuken, waar u samen heerlijke maaltijden kunt bereiden. Maar u kunt het u zelf ook gemakkelijk maken en een catering-arrangement bestellen. Zo houdt u nog meer tijd over voor elkaar.

U kunt denken aan de volgende prijzen: 

 • catering o.b.v. half pension (ontbijt, lunch, tussendoor) ca. € 40,- p.p. per dag 

Alle indicatieprijzen zijn incl. BTW. 

Interesse? Bereken de exacte prijs en boek online

Schip

Bekijk eenvoudig de exacte prijzen en beschikbaarheid van de schepen via het schepenoverzicht. Geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt nu een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen voor het door u gekozen weekend. U kunt het schip direct online boeken.

Eten en drinken

Wilt u ook catering boeken bij uw vaartocht? U kunt dit op een later tijdstip doen. Bekijk de verschillende catering-arrangementen en stuur een e-mail naar [email protected] met uw keuze.

Excursies en activiteiten

Wilt u een excursie of activiteit bij uw vaartocht boeken? Laat het ons weten in het opmerkingenveld bij de laatste stap van het online boeken van het schip.

Het weekend arrangement is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het weekend arrangement is exclusief:

 • kosten trainer, activiteiten, excursies en fietsverhuur
 • eten en drinken