Terug naar resultaten

Dagtocht naar Bataviawerf in Lelystad

Dagtocht naar de Bataviawerf in Lelystad

Bent u op zoek naar een bijzonder dagje uit met familie, vrienden, collega’s of relaties? Met deze dagtocht combineert u een heerlijke vaartocht over het IJsselmeer op een authentiek zeilschip met een bezoek aan de indrukwekkende replica van het 17e-eeuwse VOC-schip de Batavia. Terwijl u geniet van het weidse uitzicht met een hapje en een drankje, kunt u zich voorstellen hoe het vroeger geweest moet zijn op de vele zeilschepen die naar de Oost voeren.

De dagtocht naar de Bataviawerf in Lelystad in het kort

Deze unieke dagtocht biedt u:

 • Een afwisselend en gezellig groepsuitje op een traditioneel zeilschip.
 • Een bezoek aan de Bataviawerf en de replica van VOC-schip de Batavia.
 • Ontspanning, plezier en tijd genoeg om bij te praten.

Wat valt er te beleven tijdens de vaartocht over het IJsselmeer

Terwijl u ontspannen bijpraat met uw collega’s, vrienden of familie, is er genoeg te zien. Het IJsselmeer biedt een prachtig weids uitzicht, en de kleur van het water lijkt voortdurend te veranderen: het ene moment lijkt het loodgrijs en het volgende moment mysterieus groen/blauw. Ondertussen komt de crew langs met een hapje en een drankje. Houd u meer van actie, dan kunt u ook meehelpen met het hijsen van de zeilen of achter het roer staan. De schipper leert u graag hoe u het schip op koers houdt!

Wat kunt u zien en doen op de Bataviawerf

Op de Bataviawerf ligt de Batavia, een replica van een Spiegelretourschip uit de 17e eeuw. Aan boord van het schip vertellen bevlogen gidsen u meer over het schip, de specerijen die ze vervoerden, hoe het was om te leven op een dergelijk schip en krijgt u een rondleiding over het schip. Heeft u nog tijd over? Op de werf kunt u een kijkje nemen in de zeilmakerij, touwslagerij, smederij en beeldhouwerij en zien hoe ze vroeger zeilen, touwen, beeldhouwerken en meer maakten voor de zeilschepen. Of bezoek een van de andere tentoonstellingen in het museum Batavialand, zoals die over het leven van Michelle: een meisje dat 7000 jaar geleden leefde, in de tijd van de jagers en verzamelaars. Of het Watertheater, waar u alles leert over watermanagement, en over dijken, sluizen en polders.

Lekker eten & drinken maakt uw dagtocht compleet

Van een hartelijk welkomstdrankje tot een smakelijke lunch, verrukkelijke borrelhapjes, een uitgebreid buffet, BBQ of Walking Dinner, inclusief vegetarische opties. Op onze dagtochtschepen zijn de mogelijkheden eindeloos. U hoeft nog niet direct te bestellen, maar neem gerust een kijkje in ons uitgebreide Foodbook om alvast een indruk te krijgen.

Leuke activiteiten op het schip

Ook tijdens de zeiltocht kunt u van alles organiseren. Wat dacht u van een gezellige pubquiz, een leerzame barista- of cocktailworkshop, een ervaren palingroker, een Photobooth voor het maken van leuke herinneringen of een swingende band/DJ om de muzikale sfeer aan boord te versterken?

Is de dagtocht naar de Bataviawerf in Lelystad voor iedereen leuk

De dagtocht naar de Bataviawerf is afwisselend en bijzonder geschikt voor een personeelsuitje of bedrijfsfeest, maar ook leuk voor een dagje uit met familie en/of vrienden. De schepen van NAUPAR bieden plaats aan kleine en grote groepen en zijn voorzien van alle comfort.

De duur van de dagtocht naar de Bataviawerf in Lelystad

Afhankelijk van de vertrekhaven adviseren wij voor de dagtocht Bataviawerf in Lelystad een tijdsduur van 8 uur. Wilt u liever korter varen? Kies dan als op- en afstaphaven voor Lelystad. U kunt dan een vaartocht maken van minimaal 4 uur en voor of na de vaartocht de Bataviawerf bezoeken.

Programma dagtocht naar de Bataviawerf in Lelystad

Bij het online boeken bepaalt u zelf hoe de dagtocht er uit ziet. Of het nu gaat om de aanvangstijd, de duur van de tocht of de invulling van de catering. Om u een indruk te geven van de dagtocht, beschrijven we hieronder globaal het programma aan boord:

 • De schipper en de bemanning verwelkomen u op het traditionele zeilschip.
 • Er staat een welkomstdrankje voor iedereen klaar.
 • Na een welkomstwoord en uitleg verlaat het schip de haven.
 • Op het open water worden de zeilen gehesen en mag iedereen meehelpen die dat leuk vindt.
 • Tijdens een hapje en een drankje geniet u van elkaars gezelschap en het uitzicht, ondertussen vaart het schip rustig verder over het IJsselmeer.
 • U maakt een tussenstop bij de Bataviawerf in Lelystad, voor een bezoek aan de 17e -eeuwse replica van de Batavia of het museum Batavialand.
 • Aan het einde van de vaartocht vaart u weer terug naar de haven.

U kunt ook opstappen in Lelystad en uw bezoek aan de Bataviawerf aan het begin of het einde van uw vaartocht plannen.

Opstaphaven
Almere
Edam
Enkhuizen
Hoorn
Lelystad Bataviahaven
Monnickendam
Muiden
Urk
Volendam

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10
 1. Zeer interessant

  Geplaatst op

  Gave middag met de collega's! Eerst een stuk gevaren, vervolgens in de Bataviahaven (Lelystad) aan wal en de Bataviawerf bezocht. Perfect! En zeer interessant.

  Bobbie
 2. Prachtige werf!

  Geplaatst op

  Alsof onze reeds geplande familietocht op het IJsselmeer nog niet genoeg was, besloten we nog naar iets extra's te zoeken. Al snel kwamen we op de Bataviawerf; dß¡t leek ons leuk! En ja hoor: eenmaal daar hebben we enorm genoten. Je waant je echt even in de 17e eeuw, wat een prachtige werf! Dit was een leuke toevoeging op onze vaartocht.

  Anniek
 3. Erg leuk om naar te kijken

  Geplaatst op

  De scheepswerf van Batavia vond ik echt leuk. Alleen de tijd moet je meebrengen

  Manuel P.
 4. erg interessant

  Geplaatst op

  We waren gefascineerd! Het schip, dat van een afstand te zien is, kon bezocht worden en men kreeg een compleet nieuw gevoel voor de scheepvaart. Ik kan aan iedereen een bezoek aanraden.

  Linda
 5. Geschiedenis, maar dan anders

  Geplaatst op

  Dit was mijn tweede keer op de scheepswerf van Batavia. Het is altijd een ervaring.

  Jenni Lehmann
 6. Een van de mooiste reizen

  Geplaatst op

  Ik vond de Batavia-werf in Lelystad erg leuk. Het schip is zeer, zeer indrukwekkend en echt gerestaureerd met aandacht voor detail.

  Ann-Kathrin Schönenberg
 7. De charme van de 17e eeuw

  Geplaatst op

  Het Batavia-Werf Museum biedt echt een prachtig inzicht in de geschiedenis van de Nederlandse scheepvaart. Maar het hoogtepunt is de replica van het historische Batavia. Op dit schip kun je je echt in de positie van de zeilers van de 17e eeuw plaatsen.

  Jan Beitlich
 8. Zeer leerzaam

  Geplaatst op

  Om wat wachttijden in Lelystad te overbruggen, hebben we de Bataviawerf bezocht. Alles daar is zeer liefdevol uitgedacht en we hebben veel geleerd. Het enige belangrijke is dat je van tevoren op de hoogte bent van de duur, we dachten niet dat we daar zolang bezig zouden zijn en uiteindelijk onder enige tijdsdruk stonden. Dat heeft de ervaring niet afgetrokken. Duim omhoog!

  Kathrin Nöske

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip. De prijs voor een dagtocht is afhankelijk van het door u gekozen schip, de duur en de (optionele) verzorging en/of eten en drinken. Om u toch een indicatie te geven, beschrijven we hieronder een aantal voorbeelden.

Indicatieprijzen voor het schip

De tabel geeft u een idee van de prijzen voor een dagtocht op een schip. De indicatieprijzen zijn per persoon bij een volle bezetting van het schip:

Aantal personen 4 uur Prijs p.p. 6 uur Prijs p.p. 8 uur Prijs p.p.
25 € 1.500,00 - € 1.700,00 € 60,00 - € 70,00 € 1.700,00 - € 1.900,00 € 70,00 - € 80,00  € 2.500,00 - € 2.700,00 € 100,00 - € 110,00
50 € 1.750,00 - € 2.000,00 € 30,00 - € 40,00 € 1.900,00 - € 2.200,00 € 35,00 - € 45,00 € 2.800,00 - € 3.000,00 € 56,00 - € 60,00
75 € 2.100,00 - € 2.300,00 € 25,00 - € 30,00 € 2.300,00 - € 2.500,00 € 30,00 - € 35,00 € 3.100,00 - € 3.300,00 € 40,00 - € 45,00
100 € 2.350,00 - € 2.600,00 € 23,50 - € 26,00 € 2.600,00 - € 2.800,00 € 26,00 - € 28,00 € 3.400,00 - € 3.600,00 € 34,00 - € 36,00
120 € 2.650,00 - € 2.900,00 € 22,00 - € 24,00 € 2.900,00 - € 3.100,00 € 24,00 - € 26,00 € 3.700,00 - € 3.900,00 € 30,00 - € 33,00

Deze indicatieprijzen zijn exclusief catering en excursies en incl. BTW.

Indicatieprijzen voor eten en drinken

Cateringafname is verplicht op de meeste dagtochtschepen. U hoeft nog niet direct te bestellen, maar neem gerust een kijkje in ons uitgebreide Foodbook om alvast een indruk te krijgen.

Er zijn ook een aantal schepen waar u zelf kunt zorgen voor het eten en drinken. Welke schepen dit zijn kunt u vinden in de specificaties van het betreffende schip.

Het dagtocht arrangement is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het dagtocht arrangement is exclusief:

 • Overige kosten, zoals bijvoorbeeld entertaiment aan boord, entreekosten voor het museum en eventuele overvaarkosten bij vertrek uit een alternatieve haven.

Interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag.

Of boek direct online het schip

Ga naar het schepenoverzicht en geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt daarna een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen en kunt direct het schip van uw keuze boeken. In het opmerkingenveld kunt u aangeven welke excursie en/of activiteit u bij uw vaartocht wilt boeken. De catering kunt u later aan ons doorgeven via een e-mail.