Terug naar resultaten

Dagtocht naar Bataviawerf in Lelystad

Dagtocht naar de Bataviawerf in Lelystad

Bent u op zoek naar een bijzonder dagje uit met familie, vrienden, collega’s of relaties? Met deze dagtocht combineert u een heerlijke vaartocht over het IJsselmeer op een authentiek zeilschip met een bezoek aan de indrukwekkende replica van het 17e-eeuwse VOC-schip de Batavia. Terwijl u geniet van het weidse uitzicht met een hapje en een drankje, kunt u zich voorstellen hoe het vroeger geweest moet zijn op de vele zeilschepen die naar de Oost voeren.

De dagtocht naar de Bataviawerf in Lelystad in het kort

Deze unieke dagtocht biedt u:

 • Een afwisselend en gezellig groepsuitje op een traditioneel zeilschip.
 • Een bezoek aan de Bataviawerf en de replica van VOC-schip de Batavia.
 • Ontspanning, plezier en tijd genoeg om bij te praten.

Wat valt er te beleven tijdens de vaartocht over het IJsselmeer

Terwijl u ontspannen bijpraat met uw collega’s, vrienden of familie, is er genoeg te zien. Het IJsselmeer biedt een prachtig weids uitzicht, en de kleur van het water lijkt voortdurend te veranderen: het ene moment lijkt het loodgrijs en het volgende moment mysterieus groen/blauw. Ondertussen komt de crew langs met een hapje en een drankje. Houd u meer van actie, dan kunt u ook meehelpen met het hijsen van de zeilen of achter het roer staan. De schipper leert u graag hoe u het schip op koers houdt!

Wat kunt u zien en doen op de Bataviawerf

Op de Bataviawerf ligt de Batavia, een replica van een Spiegelretourschip uit de 17e eeuw. Aan boord van het schip vertellen bevlogen gidsen u meer over het schip, de specerijen die ze vervoerden, hoe het was om te leven op een dergelijk schip en krijgt u een rondleiding over het schip. Heeft u nog tijd over? Op de werf kunt u een kijkje nemen in de zeilmakerij, touwslagerij, smederij en beeldhouwerij en zien hoe ze vroeger zeilen, touwen, beeldhouwerken en meer maakten voor de zeilschepen. Of bezoek een van de andere tentoonstellingen in het museum Batavialand, zoals die over het leven van Michelle: een meisje dat 7000 jaar geleden leefde, in de tijd van de jagers en verzamelaars. Of het Watertheater, waar u alles leert over watermanagement, en over dijken, sluizen en polders.

Is de dagtocht naar de Bataviawerf in Lelystad voor iedereen leuk

De dagtocht naar de Bataviawerf is afwisselend en bijzonder geschikt voor een personeelsuitje of bedrijfsfeest, maar ook leuk voor een dagje uit met familie en/of vrienden. De schepen van NAUPAR bieden plaats aan kleine en grote groepen en zijn voorzien van alle comfort.

De duur van de dagtocht naar de Bataviawerf in Lelystad

U kunt de dagtocht naar Batavialand al boeken vanaf vier uur en naar wens per uur uitbreiden. Dit is exclusief de tijd die u doorbrengt in op de werf en de Batavia.

Programma dagtocht naar de Bataviawerf in Lelystad

Bij het online boeken bepaalt u zelf hoe de dagtocht er uit ziet. Of het nu gaat om de aanvangstijd, de duur van de tocht of de invulling van de catering. Om u een indruk te geven van de dagtocht, beschrijven we hieronder globaal het programma aan boord:

 • De schipper en de bemanning verwelkomen u op het traditionele zeilschip.
 • Er staat een welkomstdrankje voor iedereen klaar.
 • Na een welkomstwoord en uitleg verlaat het schip de haven.
 • Op het open water worden de zeilen gehesen en mag iedereen meehelpen die dat leuk vindt.
 • Tijdens een hapje en een drankje geniet u van elkaars gezelschap en het uitzicht, ondertussen vaart het schip rustig verder over het IJsselmeer.
 • U maakt een tussenstop bij de Bataviawerf in Lelystad, voor een bezoek aan de 17e -eeuwse replica van de Batavia of het museum Batavialand.
 • Aan het einde van de vaartocht vaart u weer terug naar de haven.

U kunt ook opstappen in Lelystad en uw bezoek aan de Bataviawerf aan het begin of het einde van uw vaartocht plannen.

Opstaphaven
Almere
Edam
Enkhuizen
Hoorn
Lelystad Bataviahaven
Monnickendam
Muiden
Urk
Volendam

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10
 1. Zeer interessant

  Geplaatst op

  Gave middag met de collega's! Eerst een stuk gevaren, vervolgens in de Bataviahaven (Lelystad) aan wal en de Bataviawerf bezocht. Perfect! En zeer interessant.

  Bobbie
 2. Prachtige werf!

  Geplaatst op

  Alsof onze reeds geplande familietocht op het IJsselmeer nog niet genoeg was, besloten we nog naar iets extra's te zoeken. Al snel kwamen we op de Bataviawerf; dß¡t leek ons leuk! En ja hoor: eenmaal daar hebben we enorm genoten. Je waant je echt even in de 17e eeuw, wat een prachtige werf! Dit was een leuke toevoeging op onze vaartocht.

  Anniek
 3. Erg leuk om naar te kijken

  Geplaatst op

  De scheepswerf van Batavia vond ik echt leuk. Alleen de tijd moet je meebrengen

  Manuel P.
 4. erg interessant

  Geplaatst op

  We waren gefascineerd! Het schip, dat van een afstand te zien is, kon bezocht worden en men kreeg een compleet nieuw gevoel voor de scheepvaart. Ik kan aan iedereen een bezoek aanraden.

  Linda
 5. Geschiedenis, maar dan anders

  Geplaatst op

  Dit was mijn tweede keer op de scheepswerf van Batavia. Het is altijd een ervaring.

  Jenni Lehmann
 6. Een van de mooiste reizen

  Geplaatst op

  Ik vond de Batavia-werf in Lelystad erg leuk. Het schip is zeer, zeer indrukwekkend en echt gerestaureerd met aandacht voor detail.

  Ann-Kathrin Schönenberg
 7. De charme van de 17e eeuw

  Geplaatst op

  Het Batavia-Werf Museum biedt echt een prachtig inzicht in de geschiedenis van de Nederlandse scheepvaart. Maar het hoogtepunt is de replica van het historische Batavia. Op dit schip kun je je echt in de positie van de zeilers van de 17e eeuw plaatsen.

  Jan Beitlich
 8. Zeer leerzaam

  Geplaatst op

  Om wat wachttijden in Lelystad te overbruggen, hebben we de Bataviawerf bezocht. Alles daar is zeer liefdevol uitgedacht en we hebben veel geleerd. Het enige belangrijke is dat je van tevoren op de hoogte bent van de duur, we dachten niet dat we daar zolang bezig zouden zijn en uiteindelijk onder enige tijdsdruk stonden. Dat heeft de ervaring niet afgetrokken. Duim omhoog!

  Kathrin Nöske

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten dagtocht

De prijs voor een dagtocht is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of eten en drinken. Om u toch een indicatie te geven, beschrijven we hieronder een aantal voorbeelden.

Schip

De tabel geeft u een idee van de prijzen voor een dagtocht op een schip. De indicatieprijzen zijn per persoon bij een volle bezetting van het schip:

Aantal personen 8 uur Prijs p.p.
12 € 800 - € 1150 € 65 - € 95
25 € 990 - €  1150 € 40 - € 45
50 € 1890 - € 2450 € 35 - € 50
75 € 2600 - € 3100 € 35 - € 40
100 € 2850 - € 3700 € 25 - € 35
120 € 3400 - € 3900 € 25 - € 35

Alle indicatieprijzen zijn incl. BTW.

Eten en drinken

Tijdens een dagtocht kunt u op veel schepen zelf zorgen voor het eten en drinken*. U kunt ook catering laten verzorgen, denk hierbij aan de volgende prijzen:

 • Eten en drinken o.b.v. ontvangst met koffie, thee, lunch en borrelhapjes, ca. € 35,- p.p.
 • Dranken o.b.v. nacalculatie ca. € 25,- p.p.
Of maak het u zelf gemakkelijk en bestel uit ons Foodbook. Zo houdt u nog meer tijd over voor elkaar.

*Let op: Op de meeste schepen is catering optioneel, maar op sommige verplicht. Welke schepen dit zijn kunt u vinden in de specificaties van het betreffende schip.

Interesse? Bereken de exacte prijs en boek online

Schip

Bekijk eenvoudig de exacte prijzen en beschikbaarheid van de schepen via het schepenoverzicht. Geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt nu een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen voor een dagtocht. U kunt het schip direct online boeken.

Eten en drinken

Wilt u ook catering boeken bij uw vaartocht? U kunt dit op een later tijdstip doen. Bekijk het Foodbook en stuur een e-mail naar [email protected] met uw keuze.

Excursies en activiteiten

Wilt u een excursie of activiteit bij uw vaartocht boeken? Laat het ons weten in het opmerkingenveld bij de laatste stap van het online boeken van het schip.

Het dagtocht arrangement is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het dagtocht arrangement is exclusief:

 • activiteiten en excursies
 • eten en drinken