Dagtocht naar Enkhuizen

Dagtocht naar Enkhuizen

Bent u op zoek naar een afwisselend dagje uit met familie, vrienden, collega’s of relaties? Dan is deze dagtocht een aanrader! Hiermee combineert u een afwisselende zeiltocht op een traditioneel zeilschip met de interessante geschiedenis en cultuur van haringstad Enkhuizen.

De dagtocht naar Enkhuizen in het kort

Deze gevarieerde dagtocht biedt u:

 • Een afwisselend groepsuitje op een traditioneel zeilschip.
 • Een bezoek aan veelzijdig Enkhuizen.
 • Ontspanning, plezier en tijd genoeg om bij te praten.

Wat valt er te beleven tijdens de vaartocht over het IJsselmeer

Zeilen over het IJsselmeer is altijd een belevenis. Terwijl u bijpraat met uw relaties, een brainstormsessie doet met uw collega’s of gezellig babbelt met uw vrienden of familie, is er genoeg te zien. De steeds veranderende wolkenpartijen, allerlei soorten vogels en het eindeloze uitzicht maken dat u Nederland op een hele andere manier beleeft. Wilt u liever actief bezig zijn? Iedereen mag meehelpen met het hijsen van de zeilen en over het algemeen is het ook geen probleem als u even aan het roer wil staan. De schipper leert u graag hoe u het schip op koers houdt!

Wat kunt u doen in Enkhuizen

In de 17e eeuw was Enkhuizen machtig en welvarend, met name door de verbondenheid met de VOC. Het had destijds meer inwoners dan nu. Het rijke verleden van de stad is echter nog goed te zien: wandel bijvoorbeeld naar de Drommedaris, de toegangspoort van de stad, die in 1540 gebouwd is. Of ga naar de uit 1559 stammende Waag en loop daarna verder door het gezellige oude stadscentrum, boordevol winkels en horecagelegenheden. Het Zuiderzeemuseum is ook zeker de moeite van een bezoek waard. Dit openluchtmuseum biedt een fantastische inkijk in de geschiedenis van de stad. Kortom, redenen genoeg om Enkhuizen te bezoeken!

Is de dagtocht naar Enkhuizen voor iedereen leuk

De dagtocht naar Enkhuizen is afwisselend en bijzonder geschikt voor een personeelsuitje of bedrijfsfeest, maar ook leuk voor een dagje uit met familie en/of vrienden. De schepen van NAUPAR bieden plaats aan kleine en grote groepen en zijn voorzien van alle comfort.

De duur van de dagtocht naar Enkhuizen

U kunt de dagtocht naar Enkhuizen al boeken vanaf vier uur en naar wens per uur uitbreiden. Dit is exclusief de tijd die u doorbrengt in Enkhuizen.

Programma dagtocht naar Enkhuizen

Bij het online boeken bepaalt u zelf hoe de dagtocht er uit ziet. Of het nu gaat om de aanvangstijd, de duur van de tocht of de invulling van de catering. Om u een indruk te geven van de dagtocht, beschrijven we hieronder globaal het programma aan boord:

 • De schipper en de bemanning verwelkomen u op het traditionele zeilschip.
 • Er staat een welkomstdrankje voor iedereen klaar.
 • Na een welkomstwoord en uitleg verlaat het schip de haven.
 • Op het open water worden de zeilen gehesen en mag iedereen meehelpen die dat leuk vindt.
 • Tijdens een hapje en een drankje geniet u van elkaars gezelschap en het uitzicht, ondertussen vaart het schip rustig verder over het IJsselmeer.
 • U maakt een tussenstop in Enkhuizen, voor een wandeling in de oude binnenstad of een bezoek aan het Zuiderzeemuseum.
 • Aan het einde van de vaartocht vaart u weer terug naar de haven.
 • U kunt ook opstappen in Enkhuizen en uw wandeling door Enkhuizen of een bezoek aan het Zuiderzeemuseum aan het begin of het einde van uw vaartocht plannen.

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten dagtocht

De prijs voor een dagtocht is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of eten en drinken. Om u toch een indicatie te geven, beschrijven we hieronder een aantal voorbeelden.

Schip

De tabel geeft u een idee van de prijzen voor een dagtocht op een schip. De indicatieprijzen zijn per persoon bij een volle bezetting van het schip:

Aantal personen 8 uur Prijs p.p.
12 € 800 - € 1150 € 65 - € 95
25 € 990 - €  1150 € 40 - € 45
50 € 1890 - € 2450 € 35 - € 50
75 € 2600 - € 3100 € 35 - € 40
100 € 2850 - € 3700 € 25 - € 35
120 € 3400 - € 3900 € 25 - € 35

Alle indicatieprijzen zijn incl. BTW.

Eten en drinken

Tijdens een dagtocht kunt u op veel schepen zelf zorgen voor het eten en drinken*. U kunt ook catering laten verzorgen, denk hierbij aan de volgende prijzen:

 • Eten en drinken o.b.v. ontvangst met koffie, thee, lunch en borrelhapjes, ca. € 35,- p.p.
 • Dranken o.b.v. nacalculatie ca. € 25,- p.p.
Of maak het u zelf gemakkelijk en bestel uit ons Foodbook. Zo houdt u nog meer tijd over voor elkaar.

*Let op: Op de meeste schepen is catering optioneel, maar op sommige verplicht. Welke schepen dit zijn kunt u vinden in de specificaties van het betreffende schip.

Interesse? Bereken de exacte prijs en boek online

Schip

Bekijk eenvoudig de exacte prijzen en beschikbaarheid van de schepen via het schepenoverzicht. Geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt nu een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen voor een dagtocht. U kunt het schip direct online boeken.

Eten en drinken

Wilt u ook catering boeken bij uw vaartocht? U kunt dit op een later tijdstip doen. Bekijk het Foodbook en stuur een e-mail naar [email protected] met uw keuze.

Excursies en activiteiten

Wilt u een excursie of activiteit bij uw vaartocht boeken? Laat het ons weten in het opmerkingenveld bij de laatste stap van het online boeken van het schip.

Het dagtocht arrangement is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het dagtocht arrangement is exclusief:

 • activiteiten en excursies
 • eten en drinken