Dagtocht naar Kampen

Dagtocht naar Kampen

Bent u op zoek naar een afwisselend dagje uit met familie, vrienden, collega’s of relaties? Combineer een zeiltocht op een traditioneel zeilschip met een bezoek aan de gezellige oude Hanzestad Kampen. Een mix van lekker uitwaaien, ontspannen en genieten van een prachtig uitzicht op de IJsseldelta en een wandeling door een stad met een bijzondere geschiedenis en meer dan 500 monumenten.

Waarom deze zeiltocht naar Kampen

Deze gevarieerde dagtocht biedt u:

  • Een afwisselend groepsuitje op een traditioneel zeilschip.
  • Een bezoek aan de prachtige IJsseldelta en de Hanzestad Kampen.
  • Ontspanning, plezier en tijd genoeg om bij te praten.

Wat valt er te beleven tijdens de vaartocht over de IJsseldelta

Terwijl u aan dek uitgebreid bij praat met uw familie, vrienden of collega’s en geniet van een hapje en een drankje, vaart u over de IJsseldelta. Vanaf het schip heeft u uitzicht op het typische hollande landschap met uiterwaarden, weilanden, onbewoonde eilandjes, het IJsseloog en natuurlijk het prachtige stadsfront van Kampen. Daarnaast mag iedereen meehelpen met het hijsen van de zeilen en over het algemeen is het ook geen probleem als u even aan het roer wil staan. De schipper leert u graag hoe u het schip op koers houdt!

Waarom is het leuk om Kampen te bezoeken

De oude Hanzestad Kampen was een echte handelsstad en vindt zijn oorsprong in de Middeleeuwen. In 1236 kregen ze zelfs stadsrechten. Vracht van en naar deze stad werd vervoerd met de Kamper Kogge. Een typisch vrachtschip uit Kampen, waarvan u nog een replica op de Kamper Koggewerf kunt zien. Na het verzanden van de IJssel nam de handel in Kampen af, maar de monumenten zijn bewaard gebleven. In de historische binnenstad zijn nog vele historische gebouwen, zoals de drie oude stadspoorten en stadsmuur, meer dan 500 monumenten, stadstuinen, stadsboerderijen en ze hebben er de langste winkelstraat van Nederland. Genoeg redenen voor een wandeling door deze bijzondere stad.

Is de dagtocht naar Kampen voor iedereen leuk

De dagtocht naar Kampen is afwisselend en bijzonder geschikt voor een personeelsuitje of bedrijfsfeest, maar ook leuk voor een dagje uit met familie en/of vrienden. De schepen van NAUPAR bieden plaats aan kleine en grote groepen en zijn voorzien van alle comfort.

Wat is de duur van de dagtocht naar Kampen

U kunt de dagtocht naar Kampen al boeken vanaf vier uur en naar wens per uur uitbreiden. Dit is exclusief de tijd die u doorbrengt in Kampen.

Havens

Opstaphaven
Kampen
Urk
Afstaphaven
Kampen

Programma dagtocht naar Kampen

Bij het online boeken bepaalt u hoe de dagtocht er uit ziet. Of het nu gaat om de aanvangstijd, de duur van de tocht of de invulling van de catering. Om u een indruk te geven van de dagtocht, beschrijven we hieronder globaal het programma aan boord:

  • U stapt op in Kampen en kunt de wandeling door de historische binnenstad aan het begin of het einde van de vaartocht houden.
  • De schipper en zijn bemanning verwelkomen u aan boord van het traditionele zeilschip.
  • Er staat een welkomstdrankje voor iedereen klaar.
  • Na een welkomstwoord en uitleg verlaat het schip de haven.
  • Op het open water worden de zeilen gehesen en mag iedereen meehelpen die dat leuk vindt.
  • Tijdens een hapje en een drankje geniet u van elkaars gezelschap en het uitzicht, ondertussen vaart het schip rustig verder over de IJsseldelta.
  • Aan het einde van de vaartocht keert u terug in Kampen.

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10