Terug naar resultaten

Dagtocht Bataviakwartier Lelystad

Ontdek het Bataviakwartier in Lelystad

Op zoek naar een afwisselend dagje uit met collega’s, vrienden of familie? Combineer een zeiltocht met een bezoek aan het Bataviakwartier in Lelystad! Een perfecte combinatie van een heerlijke, ontspannen zeiltocht over het Markermeer, met de mogelijkheid om eindeloos te shoppen in de outlet, de replica van het 17e eeuwse VOC-schip de Batavia te bewonderen, of je ogen uit te kijken in museum Batavialand.

De dagtocht naar het Bataviakwartier in het kort

Zeilen is heerlijk, ontspannend en activerend tegelijkertijd. Deze dagtocht biedt u:

 • De bijzondere ervaring om op een traditioneel zeilschip mee te zeilen.
 • Ontspanning, tijd om bij te praten en uit te waaien.
 • Een afwisselende dag, waarin er voor iedereen iets leuks te doen is.

Wat valt er te beleven tijdens de zeiltocht over het Markermeer

Tijdens de tocht heeft u alle tijd om bij te praten met uw collega’s, vrienden of familie, onder het genot van een hapje en een drankje. Als u wilt, mag u helpen met het hijsen van de zeilen, of even aan het roer staan. Maar dat hoeft niet; het is minstens zo fijn om deze dag vooral te kiezen voor samen zijn, gezelligheid, niet afgeleid worden en aandacht voor elkaar. En dat kan heel goed op zo’n prachtige locatie!

Wat kunt u doen in het Bataviakwartier

Er is voor jong en oud genoeg te doen in het Bataviakwartier! U kunt úren shoppen, bijvoorbeeld in Batavia Stad Fashion Outlet. In dit shopping Walhalla zijn 150 winkels, en verschillende cafés en restaurants om tussen het winkelen door te genieten van uw aankopen en even op adem te komen.

Of duik in 7.000 jaar geschiedenis van leven op de grens van land en water. In museum Batavialand komt deze strijd tegen het water tot leven. Van inpoldering tot de bouw van dijken, van ontdekkingsreizen en overzeese handel, tot de invloed van de zee op het leven van mensen in de oertijd; alles komt op een interactieve en spectaculaire manier aan bod in museum Batavialand.

En de laatste tip: de replica van de Batavia, het 17e eeuwse VOC-schip. Dit mag u eigenlijk niet missen! Aan boord van dit schip dompelt u zich onder in verhalen vol spanning, intrige en verraad. U leert over de VOC-tijd en over reizen naar de Oost. Dat was zeker niet altijd een pretje voor de bemanning van de schepen! De ‘echte’ Batavia vertrok in oktober 1628 vanaf Texel naar Nederlands-Indië, met driehonderd opvarenden aan boord en het ruim vol goud, juwelen, kleding, wijn, voedsel en blokken zandsteen. Na acht maanden verging het schip voor de kust van West-Australië, na een reeks van complotten, muiterij en schipbreuk. Wat er precies is gebeurd en hoe het zover heeft kunnen komen, leer u allemaal op deze indrukwekkende replica!

Is een dagtocht naar het Bataviakwartier voor iedereen leuk

Een dagtocht naar het Bataviakwartier is afwisselend en bijzonder geschikt voor een personeelsuitje of bedrijfsfeest, maar ook leuk met familie en/of vrienden. De schepen van NAUPAR bieden plaats aan kleine en grote groepen en zijn voorzien van alle comfort.

De duur van de dagtocht Ontdek het Bataviakwartier

U kunt deze dagtocht al boeken vanaf vier uur en naar wens per uur uitbreiden. Dit is exclusief de tijd die u doorbrengt in de outlet, het museum of de Batavia.

Programma dagtocht Bataviakwartier Lelystad

Bij het online boeken bepaalt u zelf hoe de dagtocht er uit ziet. Of het nu gaat om de aanvangstijd, de duur van de tocht of de invulling van de catering. Om u een indruk te geven van de dagtocht, beschrijven we hieronder globaal het programma aan boord:

 • De schipper en de bemanning verwelkomen u op het traditionele zeilschip.
 • Er staat een welkomstdrankje voor iedereen klaar.
 • Na een welkomstwoord en uitleg verlaat het schip de haven.
 • Op het open water worden de zeilen gehesen en mag iedereen meehelpen die dat leuk vindt.
 • Tijdens een hapje en een drankje geniet u van elkaars gezelschap en het uitzicht, ondertussen vaart het schip rustig verder over het Markermeer.
 • U maakt een tussenstop bij de Bataviawerf in Lelystad, voor een bezoek aan de 17e -eeuwse replica van de Batavia, museum Batavialand of Batavia Stad Fashion Outlet.
 • Aan het einde van de vaartocht vaart u weer terug naar de haven.
 • U kunt ook opstappen in Lelystad en uw bezoek aan de Batavia, museum Batavialand of Batavia Stad Fashion Outlet aan het begin of het einde van uw vaartocht plannen.

Opstaphaven
Almere
Edam
Enkhuizen
Hoorn
Lelystad Bataviahaven
Monnickendam
Muiden
Urk
Volendam

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
25
 1. Aanrader!

  Geplaatst op

  Hét arrangement voor een vriendinnenweekendje. Wij hebben meer dan genoten. Aanrader!

  Tessa
 2. Geslaagde dag

  Geplaatst op

  Een dagje shoppen met collega's; ik denk niet dat veel van mijn vrienden dat ooit hebben gedaan. Maar ik dus mooi wel. En het was leuk! Na een ontspannen vaartocht over het IJsselmeer, zijn we met z'n allen naar Bataviastad gegaan; een geslaagde dag!

  Carolien
 3. erg leuk.

  Geplaatst op

  Winkelen en daarvoor nog iets met vrienden ondernemen ... de droom van elke vrouw ;)
  Het outlet center heeft echt geweldige koopjes die je niet mag missen! Ik ben daar goed geslaagd. Maar ook de tijd op het schip was erg leuk. Bedankt voor de geweldige tijd.

  Louisa
 4. Prachtig Bataviastad!

  Geplaatst op

  Hoe erg het ook is: ik was voorheen nog nooit in Bataviastad geweest. En dat terwijl ik 'gewoon' in Amsterdam woon! Zo ver is het helemaal niet... De vaartocht naar Lelystad was er een om nooit meer te vergeten; de wind, het water, een zonnetje... Het kon niet beter! En aansluitend ook nog eens goed geslaagd in de winkels van Bataviastad. Een geweldige dag!

  Marije
 5. Is het waard

  Geplaatst op

  De Fashion Outlet Bataviastad in Lelystad is de moeite waard. De grote merken zoals Adidas, Nike, Michael Kors of Esprit zijn allemaal te vinden. Ook het terrein is echt leuk.

  Mareile Kasper

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten dagtocht

De prijs voor een dagtocht is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of eten en drinken. Om u toch een indicatie te geven, beschrijven we hieronder een aantal voorbeelden.

Schip

De tabel geeft u een idee van de prijzen voor een dagtocht op een schip. De indicatieprijzen zijn per persoon bij een volle bezetting van het schip:

Aantal personen 8 uur Prijs p.p.
12 € 800 - € 1150 € 65 - € 95
25 € 990 - €  1150 € 40 - € 45
50 € 1890 - € 2450 € 35 - € 50
75 € 2600 - € 3100 € 35 - € 40
100 € 2850 - € 3700 € 25 - € 35
120 € 3400 - € 3900 € 25 - € 35

Alle indicatieprijzen zijn incl. BTW.

Eten en drinken

Tijdens een dagtocht kunt u op veel schepen zelf zorgen voor het eten en drinken*. U kunt ook catering laten verzorgen, denk hierbij aan de volgende prijzen:

 • Eten en drinken o.b.v. ontvangst met koffie, thee, lunch en borrelhapjes, ca. € 35,- p.p.
 • Dranken o.b.v. nacalculatie ca. € 25,- p.p.
Of maak het u zelf gemakkelijk en bestel uit ons Foodbook. Zo houdt u nog meer tijd over voor elkaar.

*Let op: Op de meeste schepen is catering optioneel, maar op sommige verplicht. Welke schepen dit zijn kunt u vinden in de specificaties van het betreffende schip.

Interesse? Bereken de exacte prijs en boek online

Schip

Bekijk eenvoudig de exacte prijzen en beschikbaarheid van de schepen via het schepenoverzicht. Geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt nu een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen voor een dagtocht. U kunt het schip direct online boeken.

Eten en drinken

Wilt u ook catering boeken bij uw vaartocht? U kunt dit op een later tijdstip doen. Bekijk het Foodbook en stuur een e-mail naar [email protected] met uw keuze.

Excursies en activiteiten

Wilt u een excursie of activiteit bij uw vaartocht boeken? Laat het ons weten in het opmerkingenveld bij de laatste stap van het online boeken van het schip.

Het dagtocht arrangement is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het dagtocht arrangement is exclusief:

 • activiteiten en excursies
 • eten en drinken