Dagtocht naar Makkum

Dagtocht naar Makkum

Bent u op zoek naar een afwisselend dagje uit met familie, vrienden, collega’s, of relaties? Dan is deze dagtocht een aanrader! Lekker zeilen en in alle rust het historische vissersdorpje Makkum ontdekken.

De dagtocht naar Makkum in het kort

Deze dagtocht biedt u:

 • Een afwisselend groepsuitje op een traditioneel zeilschip.
 • Een bezoek aan Makkum en bezienswaardigheden in de buurt.
 • Ontspanning, plezier en tijd genoeg om bij te praten.

Wat valt er te beleven tijdens uw vaartocht over het IJsselmeer

Tijdens uw zeiltocht op het IJsselmeer zijn er mogelijkheden genoeg. Het IJsselmeer is prachtig en er is genoeg te zien! Natuurlijk zijn er allerlei watervogels te spotten, maar het meer zelf lijkt ook voortdurend van kleur te veranderen. Als het erg lekker weer is en u heeft de tijd, dan wil de schipper misschien wel even voor anker gaan, zodat jullie een frisse duik kunnen nemen. Verder kunnen jullie natuurlijk lekker bijpraten, aan teambuilding doen of een alternatieve variant van de heidag doen, want dat is het mooie op een schip: je bent alleen met je eigen gezelschap! Iedereen mag trouwens ook meehelpen met het hijsen van de zeilen en over het algemeen is het ook geen probleem als u even aan het roer wil staan. De schipper leert u graag hoe u het schip op koers houdt!

Dit kunt u doen in Makkum

Makkum heeft een rijke historie en het oude stadscentrum is dan ook prachtig om doorheen te wandelen. Er zijn nog verschillende woonhuizen te bekijken die een bijzondere plek in de geschiedenis van dit plaatsje innemen. Een stadswandeling is dus zeker de moeite waard. Maar u bent ook zo bij het IJsselmeerstrand, dat heel geleidelijk afloopt, waardoor u er heerlijk kunt zwemmen. Makkum is bovendien bekend van zijn wereldberoemde Makkumer aardewerk, dat al vanaf de 17e eeuw in Makkum wordt geproduceerd door aardewerkfabriek Koninklijke Tichelaar. Wie weet kunt u ze nog een bezoekje brengen!

Is de dagtocht naar Makkum voor iedereen leuk

De dagtocht Ontdek Makkum is afwisselend en bijzonder geschikt voor een personeelsuitje of bedrijfsfeest, maar ook leuk voor een dagje uit met familie en/of vrienden. De schepen van NAUPAR bieden plaats aan kleine en grote groepen en zijn voorzien van alle comfort.

De duur van de dagtocht naar Makkum

U kunt de dagtocht Ontdek Makkum al boeken vanaf vier uur en naar wens per uur uitbreiden. Dit is exclusief de tijd die u doorbrengt in Makkum.

Programma dagtocht naar Makkum

Bij het online boeken bepaalt u zelf hoe de dagtocht er uit ziet. Of het nu gaat om de aanvangstijd, de duur van de tocht of de invulling van de catering. Om u een indruk te geven van de dagtocht, beschrijven we hieronder globaal het programma aan boord:

 • De schipper en de bemanning verwelkomen u op het traditionele zeilschip.
 • Er staat een welkomstdrankje voor iedereen klaar.
 • Na een welkomstwoord en uitleg verlaat het schip de haven.
 • Op het open water worden de zeilen gehesen en mag iedereen meehelpen die dat leuk vindt.
 • Tijdens een hapje en een drankje geniet u van elkaars gezelschap en het uitzicht, ondertussen vaart het schip rustig verder over het IJsselmeer.
 • U maakt een tussenstop bij Makkum voor een rondwandeling door dit pittoreske vissersplaatsje.
 • Aan het einde van de vaartocht vaart u weer terug naar de haven.

U kunt ook opstappen in Makkum en de wandeling aan het begin of het einde van de vaartocht houden.

Opstaphaven
Harlingen
Makkum
Stavoren
Urk
Workum

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10
 1. Bezienswaardig voormalig eiland

  Geplaatst op

  Met mijn vrouw en een paar vrienden hebben we twee mooie dagen doorgebracht in Makkum. U kunt o.a. bezoek het aardewerk en eet goede vis.

  Eberhard Lange

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten dagtocht

De prijs voor een dagtocht is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of eten en drinken. Om u toch een indicatie te geven, beschrijven we hieronder een aantal voorbeelden.

Schip

De tabel geeft u een idee van de prijzen voor een dagtocht op een schip. De indicatieprijzen zijn per persoon bij een volle bezetting van het schip:

Aantal personen 8 uur Prijs p.p.
12 € 800 - € 1150 € 65 - € 95
25 € 990 - €  1150 € 40 - € 45
50 € 1890 - € 2450 € 35 - € 50
75 € 2600 - € 3100 € 35 - € 40
100 € 2850 - € 3700 € 25 - € 35
120 € 3400 - € 3900 € 25 - € 35

Alle indicatieprijzen zijn incl. BTW.

Eten en drinken

Tijdens een dagtocht kunt u op veel schepen zelf zorgen voor het eten en drinken*. U kunt ook catering laten verzorgen, denk hierbij aan de volgende prijzen:

 • Eten en drinken o.b.v. ontvangst met koffie, thee, lunch en borrelhapjes, ca. € 35,- p.p.
 • Dranken o.b.v. nacalculatie ca. € 25,- p.p.
Of maak het u zelf gemakkelijk en bestel uit ons Foodbook. Zo houdt u nog meer tijd over voor elkaar.

*Let op: Op de meeste schepen is catering optioneel, maar op sommige verplicht. Welke schepen dit zijn kunt u vinden in de specificaties van het betreffende schip.

Interesse? Bereken de exacte prijs en boek online

Schip

Bekijk eenvoudig de exacte prijzen en beschikbaarheid van de schepen via het schepenoverzicht. Geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt nu een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen voor een dagtocht. U kunt het schip direct online boeken.

Eten en drinken

Wilt u ook catering boeken bij uw vaartocht? U kunt dit op een later tijdstip doen. Bekijk het Foodbook en stuur een e-mail naar [email protected] met uw keuze.

Excursies en activiteiten

Wilt u een excursie of activiteit bij uw vaartocht boeken? Laat het ons weten in het opmerkingenveld bij de laatste stap van het online boeken van het schip.

Het dagtocht arrangement is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het dagtocht arrangement is exclusief:

 • activiteiten en excursies
 • eten en drinken