Dagtocht naar Monnickendam

Dagtocht naar Monnickendam

Bent u op zoek naar een afwisselend dagje uit met familie, vrienden, collega’s, of relaties? Dan is deze dagtocht een aanrader! Monnickendam heeft een mooie historische binnenstad, waar u zich prima een middag kunt vermaken. Combineer dat met een afwisselende zeiltocht op het Markermeer en het wordt een heerlijke dag!

De dagtocht naar Monnickendam in het kort

Deze afwisselende dagtocht biedt u:

 • Een afwisselend groepsuitje op een traditioneel zeilschip.
 • Een bezoek aan historisch Monnickendam.
 • Ontspanning, plezier en tijd genoeg om bij te praten.

Wat valt er te beleven tijdens de vaartocht over het Markermeer

Tijdens uw zeiltocht zijn er op onze schepen mogelijkheden genoeg om er een ontspannen dag van te maken. Er is ruimte genoeg - zowel aan dek, als binnen in de salon - om in alle rust te genieten van het prachtige Markermeer. Misschien spot u bijzondere vogels, of vaart u langs de nieuwe Marker Wadden. Of langs Forteiland Pampus! Ondertussen kunt u bijpraten, vergaderen of een verjaardag of jubilea vieren. Allemaal met alleen uw gezelschap in een prachtig, steeds veranderend decor. En iedereen mag meehelpen met het hijsen van de zeilen en over het algemeen is het ook geen probleem als u even aan het roer wil staan. De schipper leert u graag hoe u het schip op koers houdt!

Wat kunt u doen in Monnickendam

U zou een bezoekje kunnen brengen aan Bierderij Waterland: een bierbrouwerij waar u ook een proeverij kunt doen. Houdt u meer van wijn? Dan is een wijnproeverij bij Suyderwou’s Wijnloods een goed idee. Of u gaat naar museum de Speeltoren, waar u alles leert over het ontstaan van het hele Waterlandgebied, naar het Museumhuis Timmerman, of u brengt een bezoek aan de Grote Kerk. Ook leuk: bij See by Drive een e-scooter of een e-car huren, waarmee u zich makkelijk, snel en stil verplaatst door Monnickendam en omgeving.

Is de dagtocht naar Monnickendam voor iedereen leuk

De dagtocht Ontdek Monnickendam is afwisselend en bijzonder geschikt voor een personeelsuitje of bedrijfsfeest, maar ook leuk voor een dagje uit met familie en/of vrienden. De schepen van NAUPAR bieden plaats aan kleine en grote groepen en zijn voorzien van alle comfort.

De duur van de dagtocht naar Monnickendam

U kunt de dagtocht naar Monnickendam al boeken vanaf vier uur en naar wens per uur uitbreiden. Dit is exclusief de tijd die u doorbrengt in Monnickendam.

Programma dagtocht naar Monnickendam

Bij het online boeken bepaalt u zelf hoe de dagtocht er uit ziet. Of het nu gaat om de aanvangstijd, de duur van de tocht of de invulling van de catering. Om u een indruk te geven van de dagtocht, beschrijven we hieronder globaal het programma aan boord:

 • De schipper en de bemanning verwelkomen u op het traditionele zeilschip.
 • Er staat een welkomstdrankje voor iedereen klaar.
 • Na een welkomstwoord en uitleg verlaat het schip de haven.
 • Op het open water worden de zeilen gehesen en mag iedereen meehelpen die dat leuk vindt.
 • Tijdens een hapje en een drankje geniet u van elkaars gezelschap en het uitzicht, ondertussen vaart het schip rustig verder over het IJsselmeer.
 • U maakt een tussenstop in Monnickendam, voor een stadswandeling of een bezoek aan een museum.
 • Aan het einde van de vaartocht vaart u weer terug naar de haven.
 • U kunt ook opstappen in Monnickendam en uw stadswandeling of een bezoek aan een museum aan het begin of het einde van uw vaartocht plannen.

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten dagtocht

De prijs voor een dagtocht is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of eten en drinken. Om u toch een indicatie te geven, beschrijven we hieronder een aantal voorbeelden.

Schip

De tabel geeft u een idee van de prijzen voor een dagtocht op een schip. De indicatieprijzen zijn per persoon bij een volle bezetting van het schip:

Aantal personen 8 uur Prijs p.p.
12 € 800 - € 1150 € 65 - € 95
25 € 990 - €  1150 € 40 - € 45
50 € 1890 - € 2450 € 35 - € 50
75 € 2600 - € 3100 € 35 - € 40
100 € 2850 - € 3700 € 25 - € 35
120 € 3400 - € 3900 € 25 - € 35

Alle indicatieprijzen zijn incl. BTW.

Eten en drinken

Tijdens een dagtocht kunt u op veel schepen zelf zorgen voor het eten en drinken*. U kunt ook catering laten verzorgen, denk hierbij aan de volgende prijzen:

 • Eten en drinken o.b.v. ontvangst met koffie, thee, lunch en borrelhapjes, ca. € 35,- p.p.
 • Dranken o.b.v. nacalculatie ca. € 25,- p.p.
Of maak het u zelf gemakkelijk en bestel uit ons Foodbook. Zo houdt u nog meer tijd over voor elkaar.

*Let op: Op de meeste schepen is catering optioneel, maar op sommige verplicht. Welke schepen dit zijn kunt u vinden in de specificaties van het betreffende schip.

Interesse? Bereken de exacte prijs en boek online

Schip

Bekijk eenvoudig de exacte prijzen en beschikbaarheid van de schepen via het schepenoverzicht. Geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt nu een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen voor een dagtocht. U kunt het schip direct online boeken.

Eten en drinken

Wilt u ook catering boeken bij uw vaartocht? U kunt dit op een later tijdstip doen. Bekijk het Foodbook en stuur een e-mail naar [email protected] met uw keuze.

Excursies en activiteiten

Wilt u een excursie of activiteit bij uw vaartocht boeken? Laat het ons weten in het opmerkingenveld bij de laatste stap van het online boeken van het schip.

Het dagtocht arrangement is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het dagtocht arrangement is exclusief:

 • activiteiten en excursies
 • eten en drinken