Dagtocht naar Muiden

Dagtocht naar Muiden

Bent u op zoek naar een afwisselend dagje uit met familie, vrienden, collega’s, of relaties? Dan is deze dagtocht een aanrader! Lekker zeilen, een bezoek aan het Muiderslot en misschien nog een terrasje meepikken in historisch Muiden.

De dagtocht naar Muiden in het kort

Deze dagtocht biedt u:

 • Een afwisselend groepsuitje op een traditioneel zeilschip.
 • Bezoek aan Muiden.
 • Ontspanning, plezier en tijd genoeg om bij te praten.

Dit kunt u doen tijdens vaartocht over het Markermeer

Tijdens uw zeiltocht zijn er op onze schepen mogelijkheden genoeg om er een ontspannen dag van te maken. Het IJmeer is mooi en u heeft alle tijd en ruimte om daarvan te genieten. Vanaf het schip ziet u niet alleen allerlei vogels, maar u heeft ook een mooi uitzicht op het vaste land, waar Amsterdam en Muiden liggen. Terwijl u geniet van de wisselende natuur om u heen, kunt u bijpraten met uw gezelschap. Of u gaat helpen met het hijsen van de zeilen. Over het algemeen is het ook geen probleem als u even aan het roer wil staan. De schipper leert u graag hoe u het schip op koers houdt!

Dit kunt u doen in Muiden

Het Muiderslot is ontzettend leuk om te bezoeken. Het kasteel is in 1285 gebouwd en nog in bijzonder goede staat. Of eigenlijk is het wéér in goede staat, want rond 1850 was het zo vervallen dat het bijna werd gesloopt. Bij dit arrangement is een rondleiding inbegrepen, alleen voor uw gezelschap. Dwaal samen met een gids door het kasteel en ontdek hoe het leven in de middeleeuwen was. Er zijn genoeg harnassen, zwaarden, schilderijen en beelden te zien. U kunt door compleet ingerichte woon- en slaapvertrekken lopen en een kijkje nemen in de kasteelkeuken. Kortom, een bezoek aan het Muiderslot is interessant, educatief en boeiend!

Is de dagtocht naar Muiden voor iedereen leuk

De dagtocht Ontdek Muiden is afwisselend en bijzonder geschikt voor een personeelsuitje of bedrijfsfeest, maar ook leuk voor een dagje uit met familie en/of vrienden. De schepen van NAUPAR bieden plaats aan kleine en grote groepen en zijn voorzien van alle comfort.

De duur van de dagtocht naar Muiden

U kunt de dagtocht naar Muiden al boeken vanaf vier uur en naar wens per uur uitbreiden. Dit is exclusief de tijd die u doorbrengt in Muiden.

Programma dagtocht naar Muiden

Bij het online boeken bepaalt u hoe de dagtocht er uit ziet. Of het nu gaat om de aanvangstijd, de duur van de tocht of de invulling van de catering. Om u een indruk te geven van de dagtocht, beschrijven we hieronder globaal het programma aan boord:

 • De schipper en zijn bemanning verwelkomen u op het traditionele zeilschip.
 • Er staat een welkomstdrankje voor iedereen klaar.
 • Na een welkomstwoord en uitleg verlaat het schip de haven.
 • Op het open water worden de zeilen gehesen en mag iedereen meehelpen die dat leuk vindt.
 • Tijdens een hapje en een drankje geniet u van elkaars gezelschap en het uitzicht, ondertussen vaart het schip rustig verder over het Markermeer.
 • U maakt een tussenstop in Muiden voor een rondwandeling door deze bijzondere stad.
 • Aan het einde van de vaartocht vaart u weer terug naar de haven.

U kunt ook opstappen in Muiden en de wandeling aan het begin of het einde van de vaartocht houden.

Opstaphaven
Almere
Amsterdam
Edam
Hoorn
Lelystad Bataviahaven
Monnickendam
Muiden
Volendam

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10
 1. Leuk uitje!

  Geplaatst op

  Wat een leuk uitje! Ook de kinderen vonden het geweldig. Het schip in combinatie met een bezoek aan Muiden... We raden het iedereen aan!

  Shari
 2. Charman kasteel

  Geplaatst op

  We kwamen ook door Muiden op onze reis door West-Friesland. We kregen van veel kanten de aanbeveling om het kasteel te bezoeken, en voor deze tip zijn we erg dankbaar.

  Margarethe Lindner
 3. Leuke dag

  Geplaatst op

  Muiden is ons goed bevallen, het weer heeft zeker geholpen. Echt een leuke stad!

  Franziska Möller
 4. Een gave ervaring

  Geplaatst op

  Dit was een heerlijke dag weg met de kids! Het Muiderslot was bij iedereen favoriet. Maar ook de zeiltocht van en naar Muiden zelf was al een gave ervaring!

  Nicolette
 5. Zeer leerzame reis

  Geplaatst op

  Op onze reis stopten we bij het kasteel Muiden. Via onze leuke reisgids hebben we allerlei interessante feiten over het kasteel en de omgeving geleerd.

  Günther und Erika Hoffmann

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten dagtocht

De prijs voor een dagtocht is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of eten en drinken. Om u toch een indicatie te geven, beschrijven we hieronder een aantal voorbeelden.

Schip

De tabel geeft u een idee van de prijzen voor een dagtocht op een schip. De indicatieprijzen zijn per persoon bij een volle bezetting van het schip:

Aantal personen 8 uur Prijs p.p.
12 € 800 - € 1150 € 65 - € 95
25 € 990 - €  1150 € 40 - € 45
50 € 1890 - € 2450 € 35 - € 50
75 € 2600 - € 3100 € 35 - € 40
100 € 2850 - € 3700 € 25 - € 35
120 € 3400 - € 3900 € 25 - € 35

Alle indicatieprijzen zijn incl. BTW.

Eten en drinken

Tijdens een dagtocht kunt u op veel schepen zelf zorgen voor het eten en drinken*. U kunt ook catering laten verzorgen, denk hierbij aan de volgende prijzen:

 • Eten en drinken o.b.v. ontvangst met koffie, thee, lunch en borrelhapjes, ca. € 35,- p.p.
 • Dranken o.b.v. nacalculatie ca. € 25,- p.p.
Of maak het u zelf gemakkelijk en bestel uit ons Foodbook. Zo houdt u nog meer tijd over voor elkaar.

*Let op: Op de meeste schepen is catering optioneel, maar op sommige verplicht. Welke schepen dit zijn kunt u vinden in de specificaties van het betreffende schip.

Interesse? Bereken de exacte prijs en boek online

Schip

Bekijk eenvoudig de exacte prijzen en beschikbaarheid van de schepen via het schepenoverzicht. Geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt nu een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen voor een dagtocht. U kunt het schip direct online boeken.

Eten en drinken

Wilt u ook catering boeken bij uw vaartocht? U kunt dit op een later tijdstip doen. Bekijk het Foodbook en stuur een e-mail naar [email protected] met uw keuze.

Excursies en activiteiten

Wilt u een excursie of activiteit bij uw vaartocht boeken? Laat het ons weten in het opmerkingenveld bij de laatste stap van het online boeken van het schip.

Het dagtocht arrangement is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het dagtocht arrangement is exclusief:

 • activiteiten en excursies
 • eten en drinken