Terug naar resultaten

Dagtocht naar Kasteel Radboud in Medemblik

Dagtocht naar Kasteel Radboud in Medemblik

Bent u op zoek naar een leuk dagje uit met familie, vrienden, collega’s, of relaties? Dan is deze dagtocht met een traditioneel zeilschip, gezellig hapje en drankje aan dek en een bezoek aan Kasteel Radboud in Medemblik een aanrader! Het kasteel van Graaf Floris V is niet alleen een prachtige dwangburcht om te zien, maar ook om te ervaren. In combinatie met een mooie tocht over het IJsselmeer, wordt het een dag om nooit te vergeten.

De dagtocht naar Kasteel Radboud in Medemblik in het kort

Deze dagtocht biedt u:

 • Een afwisselend groepsuitje op een traditioneel zeilschip.
 • Een bezoek aan het Middeleeuwse Kasteel Radboud in Medemblik.
 • Ontspanning, plezier en tijd genoeg om bij te praten.

Wat valt er te beleven tijdens de vaartocht over het IJsselmeer

Tijdens uw vaartocht op onze schepen komt u tot rust. Kunt u onder het genot van een hapje en een drankje heerlijk bijpraten en indien gewenst vergaderen, brainstormen, of een jubileum vieren. Er zijn mogelijkheden genoeg en u bent op de perfecte locatie, alleen met uw gezelschap. Geniet samen van het prachtige IJsselmeer-decor dat aan u voorbij trekt en luister naar de wind en de vogels. Voel de zon op uw gezicht en geniet. Of help met het hijsen van de zeilen, dat mag altijd. En over het algemeen is het ook geen probleem als u even aan het roer wil staan. De schipper leert u graag hoe u het schip op koers houdt!

Wat kunt u zien op kasteel Radboud

Het kasteel is de enige overgebleven dwangburcht in West-Friesland. Gebouwd in 1288 om de bewoners van de plaats en omliggende streek onder bedwang te houden. Dwaal door de dwangburcht die Graaf Floris V gebruikte om wraak te nemen op het West-Friese volk en ga terug naar vervlogen tijden. Met een beetje gelukt treft u de huisvalkenier met zijn roofvogels of uilenworkshop. Wilt u meer weten over de geschiedenis over het kasteel? Neem een audiotour en Graaf Floris V en zijn vrouw Beatrijs vertellen u meer over het kasteel, interessante details en leuke anekdotes.

Is de dagtocht naar Kasteel Radboud in Medemblik voor iedereen leuk

De dagtocht Kasteel Radboud is afwisselend en bijzonder geschikt voor een personeelsuitje of bedrijfsfeest, maar ook leuk voor een dagje uit met familie en/of vrienden. De schepen van NAUPAR bieden plaats aan kleine en grote groepen en zijn voorzien van alle comfort.

De duur van de dagtocht naar Kasteel Radboud in Medemblik

U kunt de dagtocht naar Kasteel Radboud al boeken vanaf vier uur en naar wens per uur uitbreiden. Dit is exclusief de tijd die u doorbrengt in Kasteel Radboud.

Programma dagtocht naar Kasteel Radboud in Medemblik

Bij het online boeken bepaalt u zelf hoe de dagtocht er uit ziet. Of het nu gaat om de aanvangstijd, de duur van de tocht of de invulling van de catering. Om u een indruk te geven van de dagtocht, beschrijven we hieronder globaal het programma aan boord:

 • De schipper en de bemanning verwelkomen u op het traditionele zeilschip.
 • Er staat een welkomstdrankje voor iedereen klaar.
 • Na een welkomstwoord en uitleg verlaat het schip de haven.
 • Op het open water worden de zeilen gehesen en mag iedereen meehelpen die dat leuk vindt.
 • Tijdens een hapje en een drankje geniet u van elkaars gezelschap en het uitzicht, ondertussen vaart het schip rustig verder over het IJsselmeer.
 • U maakt een tussenstop in de haven van Medemblik, op loopafstand van Kasteel Radboud, voor een bezoek aan het middeleeuwse kasteel van Graaf Floris V en zijn vrouw Beatrijs.
 • Aan het einde van de vaartocht vaart u weer terug naar de haven.

U kunt ook opstappen in Medemblik en uw bezoek aan Kasteel Radboud aan het begin of het einde van uw vaartocht plannen.

Opstaphaven
Den Oever
Enkhuizen
Medemblik
Stavoren
Workum

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10
 1. Leuk voor jong en oud

  Geplaatst op

  Mijn man en ik wilden er graag met onze kids een dagje op uit. Nou, dat is gelukt! We hebben enorm genoten van de zeiltocht en ook het bezoek aan kasteel Radboud was geweldig. Niet alleen voor ons, maar ook zeker voor de kinderen! We hebben onze ogen uitgekeken.

  Anoniem
 2. Heerlijke dag

  Geplaatst op

  Een heerlijke dag op het water! De kids vonden het kasteel helemaal super.

  Sarah
 3. geweldig!

  Geplaatst op

  Het is een tijdje geleden dat we voor de laatste keer in Medemblik waren. De stad is nog steeds mooi! Tijdens deze reis hebben we voor de eerste keer het kasteel bezocht, dat zeker een reis waard is. Aansluitend zijn we aan de andere kant van de haven op een steiger gaan zitten met onze neus in de wind. We vonden het geweldig!

  Melanie Liebel
 4. Verhaal in een prachtige stad

  Geplaatst op

  Het kasteel Radboud was iets heel bijzonders. Ik heb ook geleerd van Medemblik te houden. Winkelen, ijs en wat geschiedenis waren een geweldige mix.

  Anoniem
 5. Wij waren enthousiast

  Geplaatst op

  Als aanvulling op het slot Muiden hebben wij ook een bezichtinging gedaan in slot Radboud. Ook dit slot heeft ons wat gedaan!

  Günther und Erika Hoffmann

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten dagtocht

De prijs voor een dagtocht is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of eten en drinken. Om u toch een indicatie te geven, beschrijven we hieronder een aantal voorbeelden.

Schip

De tabel geeft u een idee van de prijzen voor een dagtocht op een schip. De indicatieprijzen zijn per persoon bij een volle bezetting van het schip:

Aantal personen 8 uur Prijs p.p.
12 € 800 - € 1150 € 65 - € 95
25 € 990 - €  1150 € 40 - € 45
50 € 1890 - € 2450 € 35 - € 50
75 € 2600 - € 3100 € 35 - € 40
100 € 2850 - € 3700 € 25 - € 35
120 € 3400 - € 3900 € 25 - € 35

Alle indicatieprijzen zijn incl. BTW.

Eten en drinken

Tijdens een dagtocht kunt u op veel schepen zelf zorgen voor het eten en drinken*. U kunt ook catering laten verzorgen, denk hierbij aan de volgende prijzen:

 • Eten en drinken o.b.v. ontvangst met koffie, thee, lunch en borrelhapjes, ca. € 35,- p.p.
 • Dranken o.b.v. nacalculatie ca. € 25,- p.p.
Of maak het u zelf gemakkelijk en bestel uit ons Foodbook. Zo houdt u nog meer tijd over voor elkaar.

*Let op: Op de meeste schepen is catering optioneel, maar op sommige verplicht. Welke schepen dit zijn kunt u vinden in de specificaties van het betreffende schip.

Interesse? Bereken de exacte prijs en boek online

Schip

Bekijk eenvoudig de exacte prijzen en beschikbaarheid van de schepen via het schepenoverzicht. Geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt nu een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen voor een dagtocht. U kunt het schip direct online boeken.

Eten en drinken

Wilt u ook catering boeken bij uw vaartocht? U kunt dit op een later tijdstip doen. Bekijk het Foodbook en stuur een e-mail naar [email protected] met uw keuze.

Excursies en activiteiten

Wilt u een excursie of activiteit bij uw vaartocht boeken? Laat het ons weten in het opmerkingenveld bij de laatste stap van het online boeken van het schip.

Het dagtocht arrangement is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het dagtocht arrangement is exclusief:

 • activiteiten en excursies
 • eten en drinken