Dagtocht naar Volendam

Dagtocht naar Volendam

Bent u op zoek naar een afwisselend dagje uit met familie, vrienden, collega’s, of relaties? Dan is deze dagtocht een aanrader! Volendam is Nederlands beroemdste vissersdorp, en er is ontzettend veel te doen en te zien en te zien: van de historische binnenstad met zijn oude gevels, tot palingrokers, klederdracht, gezellige terrassen, verrassende winkeltjes en interessante musea. In combinatie met een afwisselende zeiltocht over het Markermeer beleeft u een topdag met zeilen en natuurlijk de bijzondere palingsound.

Dagtocht naar Volendam in het kort

Deze dagtocht biedt u:

 • Een afwisselend groepsuitje op een traditioneel zeilschip.
 • Een bezoek aan vissersdorp Volendam.
 • Een gezellige, afwisselende dag met vrienden of familie.

Dit valt er te beleven tijdens uw vaartocht over het Markermeer

Tijdens uw zeiltocht zijn er op onze schepen mogelijkheden genoeg om er een ontspannen dag van te maken. Het Markermeer is een goede locatie om te zeilen: er is veel te zien vanaf het schip, zoals de Marker Wadden, maar ook forteiland Pampus. Bovendien wordt het water van het Markermeer steeds schoner en komen er steeds meer (bijzondere) vogels en andere dieren en planten voor. En het leuke van een schip is dat u het helemaal alleen voor uw gezelschap heeft, dus is er alle tijd om bij te praten, onder het genot van een drankje en iets te eten. Uiteraard mag u ook meehelpen met het hijsen van de zeilen en over het algemeen is het ook geen probleem als u even aan het roer wil staan. De schipper leert u graag hoe u het schip op koers houdt!

Dit kunt u doen in Volendam

Volendam is een gezellig vissersdorp. U legt aan in de haven met vele authentieke schepen en kunt meteen een wandeling maken over de beroemde dijk met al zijn winkeltjes, gezellige terrrasjes en eetgelegenheden. U leert het bijzondere visserstadje stadje pas goed kennen als u ook een kijkje neemt achter de Dijk en door het Doolhof en de Oude Kom dwaalt. Hier krijgt u een goed beeld hoe Volendam er vroeger uitzag. 

Is de dagtocht naar Volendam voor iedereen leuk

De dagtocht naar Volendam is afwisselend en bijzonder geschikt voor een personeelsuitje of bedrijfsfeest, maar ook leuk voor een dagje uit met familie en/of vrienden. De schepen van NAUPAR bieden plaats aan kleine en grote groepen en zijn voorzien van alle comfort.

De duur van de dagtocht naar Volendam

U kunt de dagtocht naar Volendam al boeken vanaf vier uur en naar wens per uur uitbreiden. Dit is exclusief de tijd die u doorbrengt in Volendam.

Programma dagtocht naar Volendam

Bij het online boeken bepaalt u hoe de dagtocht er uit ziet. Of het nu gaat om de aanvangstijd, de duur van de tocht of de invulling van de catering. Om u een indruk te geven van de dagtocht, beschrijven we hieronder globaal het programma aan boord:

 • De schipper en zijn bemanning verwelkomen u op het traditionele zeilschip.
 • Er staat een welkomstdrankje voor iedereen klaar.
 • Na een welkomstwoord en uitleg verlaat het schip de haven.
 • Op het open water worden de zeilen gehesen en mag iedereen meehelpen die dat leuk vindt.
 • Tijdens een hapje en een drankje geniet u van elkaars gezelschap en het uitzicht, ondertussen vaart het schip rustig verder over het Markermeer.
 • U maakt een tussenstop in Volendam voor een rondwandeling door deze bijzondere stad.
 • Aan het einde van de vaartocht vaart u weer terug naar de haven.

U kunt ook opstappen in Volendam en de wandeling aan het begin of het einde van de vaartocht houden.

Opstaphaven
Almere
Amsterdam
Edam
Enkhuizen
Hoorn
Lelystad Bataviahaven
Monnickendam
Muiden
Volendam
Tussenhaven
Volendam
Afstaphaven
Lelystad Bataviahaven

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten dagtocht

De prijs voor een dagtocht is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of eten en drinken. Om u toch een indicatie te geven, beschrijven we hieronder een aantal voorbeelden.

Schip

De tabel geeft u een idee van de prijzen voor een dagtocht op een schip. De indicatieprijzen zijn per persoon bij een volle bezetting van het schip:

Aantal personen 8 uur Prijs p.p.
12 € 800 - € 1150 € 65 - € 95
25 € 990 - €  1150 € 40 - € 45
50 € 1890 - € 2450 € 35 - € 50
75 € 2600 - € 3100 € 35 - € 40
100 € 2850 - € 3700 € 25 - € 35
120 € 3400 - € 3900 € 25 - € 35

Alle indicatieprijzen zijn incl. BTW.

Eten en drinken

Tijdens een dagtocht kunt u op veel schepen zelf zorgen voor het eten en drinken*. U kunt ook catering laten verzorgen, denk hierbij aan de volgende prijzen:

 • Eten en drinken o.b.v. ontvangst met koffie, thee, lunch en borrelhapjes, ca. € 35,- p.p.
 • Dranken o.b.v. nacalculatie ca. € 25,- p.p.
Of maak het u zelf gemakkelijk en bestel uit ons Foodbook. Zo houdt u nog meer tijd over voor elkaar.

*Let op: Op de meeste schepen is catering optioneel, maar op sommige verplicht. Welke schepen dit zijn kunt u vinden in de specificaties van het betreffende schip.

Interesse? Bereken de exacte prijs en boek online

Schip

Bekijk eenvoudig de exacte prijzen en beschikbaarheid van de schepen via het schepenoverzicht. Geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt nu een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen voor een dagtocht. U kunt het schip direct online boeken.

Eten en drinken

Wilt u ook catering boeken bij uw vaartocht? U kunt dit op een later tijdstip doen. Bekijk het Foodbook en stuur een e-mail naar [email protected] met uw keuze.

Excursies en activiteiten

Wilt u een excursie of activiteit bij uw vaartocht boeken? Laat het ons weten in het opmerkingenveld bij de laatste stap van het online boeken van het schip.

Het dagtocht arrangement is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het dagtocht arrangement is exclusief:

 • activiteiten en excursies
 • eten en drinken