Dagtocht op de Waddenzee

Dagtocht Waddenzee

Een dagje zeilen op de Waddenzee is een prachtige beleving. U bevindt zich midden in een uniek natuurgebied, dat niet voor niets is uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Er leven duizenden planten en dieren en het is een rust- en voedingsgebied voor tien miljoen trekvogels! Er zijn eilanden, droogvallende kwelders, zandbanken en duinen. Bovendien is het een dynamisch gebied: dagelijks verandert het onder invloed van de stroming en de wind. Het Wad is letterlijk iedere dag anders.

De dagtocht Waddenzee in het kort

Zeilen is een fantastische manier om Nederland op een hele andere manier te leren kennen. Deze zeiltocht biedt u:
 • Een gevarieerde zeiltocht over de Waddenzee en de mogelijkheid om kennis te maken met de unieke flora en fauna.
 • Nieuwe ervaringen en absolute ontspanning.
 • De mogelijkheid (afhankelijk van het tij) om droog te vallen en over de bodem van de zee te lopen.

Dit valt er te beleven tijdens de vaartocht over de Waddenzee

Op de Waddenzee valt genoeg te doen en te zien. U kunt een mooi plaatsje aan dek zoeken en genieten van het uitzicht. Van de zeehonden op de zandplaten en van de vele vogels die af en aan vliegen. En als u meer wilt leren over dit bijzondere gebied: vraag het gerust aan de schipper. Hij of zij kan u genoeg vertellen over dit dynamische landschap en de planten en dieren die hier leven en overwinteren.

Nog leuker is het natuurlijk om dat actief te ontdekken! En met een beetje mazzel kan dat ook: droogvallen op een zandbank is een absolute aanrader en veel schippers doen dit graag. U kunt dan van boord gaan en lopen over de bodem van de zee. Zijn er ook kinderen mee? Die kunnen naar hartenlust krabbetjes vangen, schelpen zoeken en allerlei nieuwe diertjes en planten ontdekken. Of u gaat zeehonden spotten. Er is geen beter gebied dan de Waddenzee om dat te doen!

Bent u nog steeds graag in de weer? Help dan lekker actief mee zeilen. De schipper en maat kunnen altijd wel een paar extra handen gebruiken!

Is een dag zeilen over de Waddenzee voor iedereen leuk

Dit arrangement is bijzonder geschikt voor bedrijven en familie- en vriendengroepen. Het is een mooie afwisseling van actie en ontspanning. De omgeving is prachtig en rustgevend en u heeft tijd genoeg om bij te praten of om uw collega’s wat beter te leren kennen. Zowel zakelijk als privé is dit een absolute aanrader. Een dag waarvan iedereen ongetwijfeld enthousiast en opgeladen terugkomt!

De duur van het arrangement

U kunt de dagtocht Ontdek de Waddenzee al boeken vanaf vier uur en naar wens per uur uitbreiden.

Programma dagtocht Waddenzee

Bij het online boeken bepaalt u hoe de dagtocht er uit ziet. Of het nu gaat om de aanvangstijd, de duur van de tocht of de invulling van de catering.

Om u een indruk te geven van de dagtocht, beschrijven we hieronder globaal het programma aan boord:

 • De schipper en zijn bemanning verwelkomen u op het traditionele zeilschip.
 • Er staat een welkomstdrankje voor iedereen klaar.
 • Na een welkomstwoord en uitleg verlaat het schip de haven.
 • Op het open water worden de zeilen gehesen en mag iedereen meehelpen die dat leuk vindt.
 • Tijdens een hapje en een drankje geniet u van elkaars gezelschap en spot uw misschien wel; zeehonden als u langs een zandbank vaart.
 • Ondertussen vaart het schip rustig verder over de Waddenzee.
 • Aan het einde van de vaartocht vaart u weer terug naar de haven.

Opstaphaven
Delfzijl
Den Helder
Den Oever
Franeker
Harlingen
Makkum
Medemblik
Workum

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10
 1. Wind, zon, goed humeur

  Geplaatst op

  We zullen de tocht nooit vergeten! Veel dank aan de schipper en zijn maten! We hebben er echt van genoten.

  Anoniem
 2. winderige Waddenzee

  Geplaatst op

  Onze korte trip naar de Waddenzee was zonder meer een ervaring die we niet zo snel vergeten. Het was ongelooflijk winderig op zee, maar we hadden veel geluk met de zon en de temperaturen, dus zeilen was zeer plezierig.

  Kai M.
 3. Perfect gezinsuitje

  Geplaatst op

  Lekker met de kids op de Waddenzee gevaren! Het was een prachtige dag. Zeehonden spotten vonden ze geweldig! Mijn vrouw en ik stiekem ook.

  Michael
 4. Leuk familie uitje

  Geplaatst op

  Omdat we heel dicht bij Nederland wonen, hebben we besloten, goed geadviseerd door het personeel van NAUPAR, voor een reis naar de Waddenzee met onze grote familie. Het was prachtig (wat ook sterk afhankelijk is van het weer) en ons persoonlijke hoogtepunt was de zeehonden die onze schipper ons liet zien. We zullen deze reis nooit vergeten!

  Familie Bernhöft

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten dagtocht

De prijs voor een dagtocht is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of eten en drinken. Om u toch een indicatie te geven, beschrijven we hieronder een aantal voorbeelden.

Schip

De tabel geeft u een idee van de prijzen voor een dagtocht op een schip. De indicatieprijzen zijn per persoon bij een volle bezetting van het schip:

Aantal personen 8 uur Prijs p.p.
12 € 800 - € 1150 € 65 - € 95
25 € 990 - €  1150 € 40 - € 45
50 € 1890 - € 2450 € 35 - € 50
75 € 2600 - € 3100 € 35 - € 40
100 € 2850 - € 3700 € 25 - € 35
120 € 3400 - € 3900 € 25 - € 35

Alle indicatieprijzen zijn incl. BTW.

Eten en drinken

Tijdens een dagtocht kunt u op veel schepen zelf zorgen voor het eten en drinken*. U kunt ook catering laten verzorgen, denk hierbij aan de volgende prijzen:

 • Eten en drinken o.b.v. ontvangst met koffie, thee, lunch en borrelhapjes, ca. € 35,- p.p.
 • Dranken o.b.v. nacalculatie ca. € 25,- p.p.
Of maak het u zelf gemakkelijk en bestel uit ons Foodbook. Zo houdt u nog meer tijd over voor elkaar.

*Let op: Op de meeste schepen is catering optioneel, maar op sommige verplicht. Welke schepen dit zijn kunt u vinden in de specificaties van het betreffende schip.

Interesse? Bereken de exacte prijs en boek online

Schip

Bekijk eenvoudig de exacte prijzen en beschikbaarheid van de schepen via het schepenoverzicht. Geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt nu een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen voor een dagtocht. U kunt het schip direct online boeken.

Eten en drinken

Wilt u ook catering boeken bij uw vaartocht? U kunt dit op een later tijdstip doen. Bekijk het Foodbook en stuur een e-mail naar [email protected] met uw keuze.

Excursies en activiteiten

Wilt u een excursie of activiteit bij uw vaartocht boeken? Laat het ons weten in het opmerkingenveld bij de laatste stap van het online boeken van het schip.

Het dagtocht arrangement is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het dagtocht arrangement is exclusief:

 • activiteiten en excursies
 • eten en drinken